41. Коледния базар

135 9 5
                                    

Будилника ми звънна и аз се измъкнах от леглото. Измих си лицето и зъбите и застанах пред гардероба ми, чудейки се какво да облека. Най-накрая се реших да си сложа светлолилавата къса тениска с пеперудки по нея, светлите ми прокъсани дънки, белите ми маратонки с платформа и си направих две малки опашки, оставяйки останалата ми коса пусната. Гримирах се както обикновено, грабнах си бялото пухено яке и раницата ми и се затичах надолу по стълбите. Протегнах се да отворя вратата, но тогава чух гласа на майка ми.

– Къде отиваш? И защо пак си по къс ръкав? Навън е отрупано със сняг! На всичкото отгоре още не си закусила. - каза тя от хола и в този момент чух звънеца.

– Ще грабна нещо по пътя! Тони ме чака. - отговорих и излетях през вратата.

– Нека сестра ти да ви закара! - извика мама преди да затворя.

– Чао мамо! - провикнах се и се метнах да прегърна Тони.

– Някой е весел. - отбеляза тя и двете почнахме да вървим към училище.

– За сега... - отговорих - Много мислих за вчера. За Джули, Лукас и цялата драма. Ако не беше ти, кой знае какво щеше да стане. Благодря.

– Винаги ще съм тук за теб. Но този вампир все още е на свобода и това ме притеснява. - каза приятелката ми и аз я прегърнах през рамо.

– Едва ли ще посмее да се изпречи на пътя на могъщата Тони отново. - засмях се аз и тя се усмихна. Пристигнахме в училище и на входа имаше голям плакат със снимки на Джули и Ванеса. Двете с Тони се хванахме за ръка и влязохме през големите врати. Вместо да заварим коридор пълен с ученици бързащи за техните часове, пред нас бяха наредени много маси все с червени и зелени покривки, целите отрупани с коледни сладки, буркани за дарения, украшения за елха и празнични картички.

– Май Коледа е подранила. - каза Тони и аз поклатих глава, оглеждайки мястото.

– Мисля, че ще повърна. - съобщих и въздъхнах. 

– Ким! - възкликна Тони - Какво се случва тук? Мислех, че базара е след училище, малко преди танците.  

– Промяна в плана. Заради трагичния инцидент вчера, кмета обяви не учебен ден, но ние използваме базара, за да съберем пари за помощ на семействата на загиналите тази есен и зима. - обясни Ким с една папка в ръка и тръгна на някъде. С Тони решихме да обиколим и да разгледаме различните сергии. Спряхме се на една празна и Тони извади кутия сладкиши с логото на Санкс отгоре.

Неочакван обратWhere stories live. Discover now