16. Bölüm

107K 5.4K 251
                                    

Keyifli okumalar 🌼

___

Hocanın tüm sınıfı sıraya çağırmasıyla elimde kalan hırka ile gözlerim Ata'yı aradı. Çoğu kişi içeri girerken onların hâlâ maça devam ediyor oluşu ile mecbur içeri girdim. Hocanın elimdeki ile sıraya geçmeme kızacağı için kızlar soyunma odasına bırakıp hızla yeniden sıraya geçtim. Bizler soyunma odalarına geçerken daha yeni gelen onların sınıfı ile hemen üstümü değiştirip hırkayı vermeyi planlıyordum. Öyle de yaptım. 

Tişörtümü serbest bırakıp yanımda yedek getirdiğimi giyerken bir yandan önümü pantolonumun içine sıkıştırmaya bir yandan da saçımı düzeltmeye çalışıyordum. İşimi hallettikten sonra giyinmiş olan Kardelen le birlikte dışarı çıktık. Bahçeye çıkarken stresle elimdeki hırkayı sıktım. "Sakin olur musun biraz? Kızım alt tarafı hırkayı vereceksin bu kadar."

 Gözlerimi devirerek üst bahçeye çıkan merdivenlerin başında durdum. "Söylemesi kolay tabi ya. Elimde değil ne yapayım." 

Başıyla salonu gösterirken bende o tarafa döndüm. "Geliyor seninki" Gülerek arkadaşlarıyla konuşan Ata göz göze geldiğimizde yanındakinin omzuna vurarak onlarda daha hızlı yürümeye başladı. Bize doğru yaklaşırken derin bir nefes çektim. Birazdan çok ihtiyacım olacak gibiydi. Hırkayı ona doğru uzatırken hafif bir gülümseme ile konuştu. 

"Teşekkür ederim." Tebessüm etmekle yetindim. Arkamızda Ata ile merdivenlerden çıkıp sınıfa ilerlerken bizim sınıfın önünde önümüze geçip kendi sınıflarına doğru ilerledi. Yanımdan geçerken burnuma dolan kokusu ile kapının önünde duraksarken ona doğru döndüm. Onun da eli kapıda bana olan bakışları ile acele ile sınıfa girdim. Yanan yüzüme karşı ellerimi sallayıp serinlemeye çalışırken yavaşça sırama bıraktım kendimi. 

Gelen nöbetçi öğrenci ile öğleden sonraki derslerin boş olduğunu öğrenirken bahçeye inmek için sınıftan çıktık. Sanırım birkaç sınıfın daha dersi boştu ki erkekler maç yapıyordu. Gözümüze kestirip geçtiğimiz taşlarda Kardelenin dizine yaslanıp gözlerimi kapatırken o kadar uykum vardı ki burada uyuyakalabilirdim bile. Öyle de oldu. Gözlerim kapanmadan önce Ataların da maça katıldığını görmüştüm.

🌙

Basketçi |                                              Yarı Texting/ TamamlandıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin