*hoofdstuk 21*

389 13 0
                                    

pov Chloé

Verveelt zit ik in de les. Dat is het enige nadeel aan iemand te moeten observeren terwijl die nog naar school gaat. Maar ik moet ook mijn diploma van het middelbaar halen dus eigenlijk is het ook goed voor mij, maar als ze de lessen nu eens leuker maken dan zou het al veel schelen. 

Ze stellen ons vaak de vraag of we graag naar school komen. Nee, is het standaard antwoord. Maar als ze nu eens de les leuker gingen maken zou dat al veel schelen. 

Ik zucht en staart naar buiten. 

'Mevrouw Whoods. Kan je het antwoord geven.' Ik draai mijn hoofd weg van het raam en kijk naar de krabbels op het bord. Is dat iets typisch leraren dat die altijd zo onduidelijk schrijven. 

Zou dat en vak zijn in de opleiding leerkracht. "Hoe onduidelijk schrijven zodat leerlingen het niet kunnen lezen." Ik grinnik om mijn gedachten. 

'Wat is er zo grappig, Whoods.' Redelijk boos kijkt ze me al aan. 

'Ik weet niet of u het zo grappig gaat vinden.' Zeg ik. 

'Vertel.'

'Ik vroeg mij af of jullie het vak "hoe onduidelijk schrijven zodat leerlingen het niet kunnen lezen" krijgen tijdens de opleiding leerkracht. Want u geschrift is aardig onduidelijk.' Langzaam zie ik mevrouw rood worden. 

'Oeps.' Zeg ik zacht tegen mezelf. 

'Dat mag je eens gaan vragen aan de directeur. Eruit.' 

'Maar mevrouw dat gaat.' 

'En waarom niet?' 

'Omdat ik hij me niet wou zien voor de rest van de maand.' Naast me hoor ik River in de lach schieten en ook ik moet mijn lach inhouden. Sarah en Emely die voor me zitten grinniken kort. Ik geef ze lachend een duw. 

'Jullie vier, eruit en nablijven.' 

'Maar mevrouw.' Protesteren Emely en Sarah. 

'Oh kom girls, dan gaan we even de stad gaan verkennen' Zeg ik ze en meteen staan ze recht.

 'Shoppen.' Gillend pakken ze hun spullen en rennen het lokaal al uit. 

'Chloé, waar blijf je?' Lachend om hun plotselinge enthousiasme loop ik rustig achter hen aan.

 'Naar welke winkel eerst.' Zeg ik en haak elk een arm in één van hun armen. Druk babbelend lopen we naar de parking en stappen we mijn auto in.

'Omg, ze zeggen dat zo'n auto 200 per uur kan rijden.' Sarah komt tussen de zetels hangen vooraan. 

'Dat klopt.' Zeg ik. 

'Dat lijkt me zo nice.' 

'We kunnen even naar een stukje rijden waar ik dat mag? Als je het zo graag eens wil weten hoe het voelt wanneer een auto 200 rijdt.' Ik draai me vragend naar Sarah om die hevig met haar hoofd knikt. Vragend kijk ik naar Emely. 

'Voor mij is dat goed, shoppen doen we wel eens een andere keer. En je hebt me nieuwsgierig gemaakt. Dus hup voet op het gaspedaal.' Lachen start ik mijn auto en rij naar de uitgang van de parking. Wanneer ik even moet wachten om over te steken valt mijn blik op River die naar ons staat de kijken aan de ingang van school. 

'Pakken we hem mee.' Zegt Emely die blijkbaar mijn blik gevolgd heeft. 

'Wie?' Vanuit mijn ooghoek zie ik terug het hoofd van Sarah verschijnen. Ze volgt onze blik. 

'Ahh. Ja gezellig. Dan kunnen we hem eens verhoren.' Lachend blik ik kort naar haar via de achteruitkijkspiegel. Voor ik nog iets kan zeggen springt Sarah al de auto uit en steekt de straat over. 

Welcome to the world of the maffia ✔Where stories live. Discover now