26. Veda Değil Elveda

1K 1K 94
                                    

İyi okumalar...

Esma'nın anlatımı:

Aşk neydi?

Heyecanla yüreğinin sıkışması, almayı unutulan soluklar, kasıp kavuran özlem miydi? Tenlerin kavuşması yada bakışların dile gelmesi miydi? Aşkın olması için sevenlerin ayrı düşmesi mi gerekirdi? Yusuf ile Züleyha'nın beşeri aşkı misali başlayıp, Rabb'e duyulan özlem miydi?

Aşk neydi?

Sevgiyi yüreğinin atışlarında dinlemek miydi? Huzuru sevdiğinin kollarında bulmak mıydı? Karşılıklı mı olması gerekirdi? Bir kişinin sevmesi yeterli miydi?

Murat için yeterliydi...

Aşık bir zevc, zevcesine değer verir miydi? Başının tacı eder miydi? Yüreğinden öpüp, kulaklarına aşk yıldızlarını takar mıydı? Gözlerine sevgi sürmesi çeker miydi? Saçlarına huzur tokası takar mıydı? Ayaklarının altına cihanın cennetini serer miydi?

Murat  sermişti...

Aşk neydi?

Murat'ın bana olan hisleri aşktan mıydı? Saçlarıma, ördüğü papatyadan taçlar... Ayaklarımın altına serdiği pamuk kilimler...
Bedenime sardığı ipek kumaşlar...
Alnıma kondurduğu sıcacık buseler...

Murat'ın bana olan sevgisi masallara konu olan aşktı...

Murat'ı tanımadan evvel ben meğer iki güzel kelama kanmış kimsesiz bir hatunmuşum. Sevgiye muhtaç halimle kim gel dese gidermişim. Ne ana görmüş ne baba görmüşüm. Anam babam öldüğünde daha beş yaşında kimsesiz kalmışım. Banu ve Ayşe hatunu ana, Aliyar ve Vedat efendiyi baba bilmişim. İskender ve Mustafa bana ağabey, Almıla kardeş olmuş. Lakin Kemal...

Ahh o Kemal...

Bir zamanlar aşk sandığım rüyanın kahramanı Kemal...

Yollarını gözlediğim, gelsin diye dua ettiğim, sevdiğim, sevdiceğim, yüreğimin sahibi Kemal....

İki güzel kelama beni kandıran, tenime namusuma kirli ellerini uzatan hovarda Kemal...

Beni kaçırıp köle pazarında satmaya kalkan Baltalı Kemal...

Yüreğimi dağlayan, göz pınarlarımı sellere çeviren Kemal...

Ahh o Kemal...

Aşk sandığım hastalıktan kurtulmamı, yalanlarına gözlerimi açmamı sağlayan Kemal...

Şimdi yeni yuvamda, küçük bir odada erimin yolunu gözlerken ne diye aklıma gelirsin Kemal?

Beni ittiğin dipsiz yarlardan niye tekrar tekrar atarsın? Düştüğüm aşk kuyularında niye susuz bırakırsın?

Ah Kemal ah...

Bir zamanlar gül verdiğin ellerim, üzerine bir avuç toprak attı. Verdiğin gülleri, mezar taşının dibine bıraktı. Naaşını baban bile almamışken yakıp yıktığın bu hatun sana yer yaptı. Gayrı niye aklıma gelirsin Kemal?

Ben seni kalbimin en derinlerinde bıraktım yerine Murat'ı aldım. Senin akıtmaya çekinmediğin göz yaşlarımı, inci diye dökmeme kızan Murat'ı sevdim. Ben gerçek aşkı onda buldum. Aşkın şarabını onun ellerinden içtim. Gözlerimi onun sabahlarına açıp, onun gecelerine kapattım. Ben artık demirci Murat efendinin zevcesi oldum.

Allı pullu gelinliğimle geldim, kınalı ellerimle tuttum ellerini, yaralı yüreğimle sevdim onun aşık yüreğini. Aşkta kelama ne hacet, lal olsa da dilim, konuşur gözlerim, anlatır yüreğim.

AŞK I CÜDA Kitap OlacakHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin