48-Uyanmak

3.6K 306 63
                                    

Multimedyada Mert

Özet: Mert komada olup olmadığını anlamak için ipucu ararken, dinleme cihazını bulur. Fakat meclis alanına hâlâ gidememektedir. Hacı Anne ile görüşür ve meclis alanının saldırı altında olduğunu öğrenir. Hacı Anne'nin vefat etmesine rağmen gücünün eksilmediğini anlar. Yu-Mi'yi astral seyahate çıkarabileceğini ama önce zihnen hazırlaması gerektiği bilgisini alır. Doktor Jung'ın tesisine ajanlarla beraber gider. Arama izni sayesinde her yeri arar ama orada olduğuna dair her hangi bir ispatta bulunamaz. Kamera kayıtları bile değiştirilmiştir.

*** Yeni Bölüm ***

Tesisten elimiz boş dönerken Do Hyun beni teselli etmek için, "merak etme Mert, geniş kapsamlı bir araştırma talep edeceğim. Doktor ile ilgili her türlü bilgiyi bulacağım" dedi.

Adamın zekâsını alt etmek için ondan zeki olmak zorunda mıydım? Belki de onun amacını anlamam, zayıf yönlerini bulmamı sağlayabilirdi. Do Hyun'a beni beklememesini söyleyip tesise geri döndüm.

Doktor Jung geri gelmeme şaşırmamıştı. "Bu kadar çabuk pes etmeyeceğinizi biliyordum Mert Ssi."

"O zaman bana bunların sebebini açıklamadan buradan gitmeyeceğimi de biliyor olmalısınız."

Jung bana dikkatle baktı. Kararlı olduğumu anlayınca, "peki" diyerek söze başladı. "Kang Ho'nun üzerinde çalıştığı icadın ana fikri benden çıkmıştı."

Aralarında bir bağlantı olduğunu biliyordum ama bu kadar yakın olduklarının farkında değildim.

"Ondaki imkânlarla, benim fikrim birleştirildiğinde mükemmel bir cihaz ortaya çıkacaktı. Bu cihazın dünya istihbaratı üzerindeki etkisi müthiş olacaktı."

"Fakat cihaz beklendiği gibi çalışmadı" diye araya girdim.

"Evet, bu durum aramızın gerilmesine yol açtı. Çünkü cihazın düzgün çalışmamasına rağmen farklı bir işlevi olduğunu keşfetmiştik. Kang Ho cihazı düzeltmek istiyordu, oysa ben yeni işlevini araştırmak ve sonuçlarından faydalanmak istiyordum."

Cihazın ruhları emmeye çalıştığını biliyor muydu diye merak ettim. Fakat bu soru başka sorunlara yol açabilirdi?

"Peki, yeni işlevi neydi?"

"Bunu siz benden daha iyi biliyor olmalısınız Mert Ssi" dediğinde kanımın çekildiğini hissettim. Bu adam kesinlikle çok şey biliyordu. "Astral seyahate çıkabilen tek kişi siz değilsiniz."

Jung'ın astral seyahate çıktığımı ve cihaz tarafından az kalsın emilme tehlikesi geçirdiğimi bilmesi beni şoka uğratmıştı.

"Beni hafife almayın, buna pişman olmanızı istemem" dedi kibirle.

"Bütün bunları nasıl biliyorsunuz henüz bilmiyorum. Fakat siz de beni hafife almayın doktor. Bir daha sizin elinize düşmeyeceğim."

"Gerek kalmadı zaten" dediğinde ne demek istediğini çok merak ettim. "Ben alacağımı aldım."

Neyi almıştı ve bana artık ihtiyacı kalmamıştı? Bu soru zihnimde dönmeye başladı. Adamın uzmanlığı nöroloji üzerineydi fakat astral seyahat hakkında da bilgi sahibiydi. Kesinlikle hafife alınacak bir rakip değildi.

Bana ihtiyacı kalmadıysa beni artık rahatsız etmez diye umuyordum. Cihaz ile ilgili söylediklerine bakarak, bu haliyle ona sahip olmak istediği belliydi.

"Cihazı çalma veya Kang Ho'dan alma girişimleriniz başarısız oldu" dediğimde yüzü biraz asıldı.

"Şimdilik öyle oldu fakat bu henüz başaramadığım anlamına geliyor. Güçlü müttefikler edindiğim için cihazın her an elimde olma ihtimali çok yüksek."

Üçüncü Göz (SY)Where stories live. Discover now