71-İki ülke arasında

2.3K 188 52
                                    

Özet: Mert hastanede gözünü açar. Ji Won hastanede Mert'i ziyaret eder ve Mert'in isteği üzerine teslim olur. Astral çıkış yaptığında hafızasındaki tüm anılara ulaşır. Arif'ten kendisine hatırlatmasını ister. Patlama sırasında geçişi tamamlayamayan Mert, arkasındaki geçidin açık kalmasına yol açmıştır.

*** Yeni Bölüm ***

Neresi olduğunu hatırlamadığım için Ajan Song'dan beni oraya götürmesini rica ettim. Geçiş yaptığım mağaraya birkaç saat mesafedeydik. Oraya giderken, askeri güçlerin bölgeyi kontrol altında tuttuğunu söyledi.

İlk geçiş yapanların hemen hepsi savaşarak ölmüşlerdi. Yaralı kurtulandan bilgi almayı başarmışlardı ama tüm geçiş yapanların toplam kaç kişi olduğunu öğrenememişlerdi. Jung'ın yaşayıp yaşamadığını bilmiyordum ama işimi şansa bırakmazdım.

Ajan Song ve ben aracın arka kısmında oturuyorduk. Kendisine biraz uyuyacağımı söyleyerek cama doğru döndüm. Aslında rüyamda Hacı Anne'yi görmeyi umuyordum. Geçip giden manzaraya bakarken uykuya dalmıştım.

Hacı Anne karşımda belirince çok sevindim. Kadını hatırlayamasam da, benim üzerimde çok olumlu etki uyandırıyordu.

"Merhaba Hacı Anne."

"Merhaba evladım. İyileşmeye başlamışsın."

Bunu nereden bildiğini bilmiyordum ama Yu-Mi'nin babasını hatırlamıştım. Bu da iyileşme belirtisi olarak görülebilirdi.

"Hacı Anne ben büyük bir hata yaptım sanırım."

"Hata sana ait değil evladım. Allah böyle dilemiş. Patlamayı sen yapmadın sonuç olarak."

"Peki geçidi nasıl kapatacağım?"

"Bu konuda sana verebileceğim tek tavsiye aynı geçitten tekrar geri gitmen olabilir. İşe yaraması için Allah'a dua edelim."

Mantıklı bir öneriydi. Fakat o geçidin tam yerini bulsam bile, diğer tarafın çok tehlikeli olabileceğini tahmin edebiliyordum. Karşı tarafta Kuzeyli askerlerle dolu bir oda olacağını düşünmek mantıklıydı.

Bu yüzden Ajan Song'dan fikir almalıydım. Hacı Anne'den müsaade isteyip uyandım.

"Ajan Song sanırım ne yapılacağını biliyorum ama bu çok tehlikeli olabilir."

"Nedir Mert Ssi? Yardımcı olabilirim."

"Açık olan geçitten geri geçmem lazım. Fakat karşı tarafta beni neyin beklediğini bilmiyorum."

Ajan Song bir süre düşündü. "Haklısınız Mert Ssi bu çok tehlikeli. Kuzeyden geçen ilk keşif kolu bile silahlıydı. Kim bilir onların tarafında, ne gibi önlemler alınmıştır. Bizimde aynı yerden geçebileceğimizi düşünmüş olmalılar."

Gerçekler korkutucuydu. Başka ne güçlerim olduğunu bilmiyordum. Ji Won'la konuşabilseydim belki faydası olurdu. Fakat o bana sadece bildiklerini anlatabilirdi. Arif'e ulaşmam daha mantıklıydı. Astral çıkış denemek için yine uyuyor gibi davrandım.

Çıkışı bu kez daha kolay yapmıştım. Hızla meclis alanına gittim. Arif'i bulduğumda ne gibi güçlerim olduğunu hatırlamıştım. Çünkü ruhen dışarıda olduğumda her şeyi hatırlayabiliyordum. Fakat bedenime geri dönünce, birinin bunları bana tekrarlaması gerekiyordu.

"Arif senden bir yardım daha isteyeceğim."

"Elbette Mert."

"Bedenimdeyken ne gibi güçlerim olduğunu hatırlayamıyorum. Şu an çok tehlikeli olabilecek bir işe kalkışmak üzereyim. Senden bana, güçlerimi ve nasıl kullanacağımı hatırlatmanı istiyorum. Gideceğimiz yere varınca yanıma gelir misin?"

Üçüncü Göz (SY)Where stories live. Discover now