Bölüm 56

3.6K 285 69
                                    


Ayy çok beklettim ama olsun öncelerden bol bol eklemelerime veriniz lütfen :) Size keyifli okumalar yazım hataları için üzgünüm... 


***

Eee ne demişler babacığım büyük laf konuşma. Hani hemen evlendirecektin beni? Çınar'ı resmen evden kovuyordun ben engel oldum ben ben. Az daha rezil oluyordum ama oda kaşındı şimdi. Ne demek pat diye ben Zeynep'le evlenmek istiyorum. Kolay mı öyle kız istemek hemen?

Babam önce şoka girdi sonrada kızının yaşının küçük olduğuna karar verdi. Halam bu sana durur mu yapıştırdı lafı.

"Ne küçüğü be biraz daha beklerse karta kaçacak..."

Yine sırtımdan vuruldum. Asla susmayı denemiyor halam ya da babam. İkiside dır dır konuşuyorlar. Çınar'ın üzerine gelmeyi bıraktılar allahtan. Bu gece burada kalmak yalan oldu diye düşünürken Sümeyye lafa girmişti.

"Biz yavaştan gidelim artık. Malum yolumuz uzun."

"E kızım kalacaktınız."

"Ay yok şimdi annem gelinliğimi merak eder bizim. Hem yarın Sinan'ın işi falan var. Evlilik kolay olmuyor."

Uzunca bir konuşma sonunda kalktık. Annem bir sürü saklama kabına yemek koydu bana apartta yerim diye. Alışkanlık sana arabaya direk bindim. Babamın bakışını görmeliydiniz. Resmen beni bakışlarıyla indirdi Çınar'ın arabasından. Kalkıp Sümeyye'nin arabasına geçtim.

Çınar sinirlenmemişti bile. Çok rahat şekilde vedalaştı annemle hatta annem kulağına bir şey bile söyledi o da güldü bu söylediğine. Garip bir şekilde annemle uyum içerisine girdiler. gerçi benim annemin önüne musalla taşını koy onunla bile anlaşır öyle sessiz sakin bir insan.

Evden çıkışta ilk benzinlikte Çınar'ın arabasına geçtim. Bu arada benzinlik bizim sokağın başında. Yani iki üç dakika sürdü ayrılığımız. Ben arabaya biner binme çemkirmeye başladım Çınar'a o ise asla dediklerimi takmadı. Müziğin sesini yükseltti. Ben bağırdım o yükseltti. Ara sıra elimi öptü özellikle yüzük kısmını.

Yaklaşık yarım saat bağırdım baktım çare yok sus kızım Zeynep boşuna boğazlarını parçalama.

"Sevdim bunu."

"Neyi sevdin Çınar neyi!!!"

"Yarım saat cevap vermeyince susuyormuşsun. Oh kafam rahatladı."

"Çınar tamam bağırmıcam sakin sakin konuşalım. Şimdi aslanım senin derdin ne?"

"Aslanın seni parçalar ama dikkat et."

Kaşını kaldırıp bana doğru kafasını yaklaştırdı. Allahım şu an mümkünse kaza yapalım ve ben o arabanın içinden seksen parça olarak çıkayım. Ha Çınar dana gibi çıksın o arabadan ve yıllar boyunca hep beni ansın. Of ne diyorum ben!

"Çınar sümsükleşme. Sabah yüzüğü taktın tamam dedim. Babama söyleme diye kaç kere seni tembihledim ya. Bu kadar zor bir şey istemedim senden."

"Ya herkesin içinde karım olacak insanı kızartıp bozartıyorlardı! Nasıl dayanayım lan ben! Sürekli üzerine oynadı halan ile baban dayanamadım bende. Benim olacak dedim bak nasıl konu kapandı!"

Ne kadar da sahiplenici bir bey. İçimin yağları eridi. Beni birilerine karşı korumuştu. Ha bu koruduğu kişiler babam ve halamdı ama olsun. Başım en ufacık öne eğilse beni kurtaracak birisi var artık hayatımda. Şükürler olsun. Yolun diğer yarısında müzik dinledik sadece hiç konuşmadık.

Şiş-MAN (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin