#4

3.9K 212 21
                                    

Merhabaalaar...

Keyifli okumalar...

***

Doktor kontrolünden dönerken Çınar sürekli ıslık çalıyordu. Hamile olduğumu öğreneli üç gün olmuş ve ben üç gündür adamı işe gönderemiyordum. Sonunda delireceğimi düşünerek evden biraz dışarı çıkmasını sağlamıştım. Ha onda da doktor kontrolü sebebi ile çıktık yanlış anlamayın, kesinlikle gezmeye falan çıkmadık.

'Aşkım bak tamam sen in burada ben eve geçerim söz işe gitmeyeceğim. '

'Saçmalama sevgilim, eve bırakayım seni ben ne olur ne olmaz. '

'Ay! Ne olacakmış ayol! Dört gün önce ben kapı pencere temizlik yaptım o zamanda hamileydim, yahu hamileyim hamile, sakat değilim ki! '

'Ya sen taze hamilesin şimdi öyle olmaz, hem ben dün gece araştırdım senin bacaklarını dikip yatman lazımmış. '

'Çınar saçmalama lütfen, doktor ne dedi düşük tehlikesi falan yok sapasağlamız bak ikimizde. Aramızda sağlam olmayan birisi varsa o da sensin, bilmem anlatabiliyor muyum?'

'Ya senin şuanda nazlanman gerekmiyor mu? Bak bu fırsatı bir daha bulamazsın... '

Elini karnıma koymuş sadece okşuyordu.

'Kırışacaksın yeter sırıtma, aaa ne meraklıymışsın baba olmaya. '

'Çok yakışmadı mı ya? Baba Çınar, Çınar baba yok bu olmadı, Baba Çınar daha hoş oldu. '

'Sen doğuştan babasın zaten sevgilim. Hadi beni indir şurada bir yerde Sümeyye'ye gideyim. '

'Annemlere ne zaman söyleriz? Bu akşam söylesek mi? '

'Olur olur tabii söyleriz. Sen nasıl istiyorsan. '

'Benim masum meleğim anne mi oluyormuş? Benim prensesimin prensesi mi olacakmış? '

'Bebeğimiz kız mı? Benim haberim yok ama? '

'Öyle hissediyorum diyelim. '

Aslında bunu benim hissetmem gerekiyordu fakat Çınar benim tüm hormonlarımı aldığı için hiç bir şey hissedemiyordum. Sanırım şoktaydım hala. Vücudumda bir bebek büyüttüğüme hala inanamıyordum.

'Hadi ben Sümeyye'ye haberi vereyim sende işe git, hadi beni üzme bak sevgilim babana çok yükleniyorsun adam sürekli dükkanda yazık. Bak bizim bebeğimizde sana aynısını yapar sonra söyleyeyim. '

'Dikkat et ama kendine, bak kahve falan yasak. Adaçayı yasak. Biliyorsun işte yasakları. Bir şey olursa ara beni. '

'Söz veriyorum arayacağım, söz. '

***

Sümeyye'nin evine yürürken düşüncelerimin arasında aileme söyleyip söylememe konusunda gidip geliyordum. Çınar kendi ailesine söyleyebilirdi ama ben sanki utanıyordum. Hamilelik utanılacak bir şey miydi? Ben sanki anneme hamileyim diyemeyecekmişim gibi geliyordu. Ayol nasıl söyleyeyim anne Çınar'la hunharca sevişirken bebek yapmışız. Ay yok söyleyemem.

Telefonu cebimden defalarca çıkarıp, defalarca geri koydum. Kafamda bir sürü plan yaptım sanki yüz yüze söylemek daha iyi olurdu. Hafta sonu benim ailemin yanına gidebilirdik, tabii ki sevgili kayınvalideciğim benden önce davranıp haber vermezse.

Aha! Haberi o versin. Çok mantıklı zaten ben utanıyorum. Ayy o da sanki anneme çok ayıp olur gibi, kendi kızı hamile arayıp söyleyemiyor milletten duyuyor torun haberini. Olmaz o. Mektup falan mı yazsam? Mesaj mı atsam?

Şiş-MAN (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now