Kapitola 7- "Prepáčte."

8.6K 388 6
                                    


Prebudili ma nepríjemné slnečné lúče. Večer som si nezastrela žalúzie a teraz kvôli tomu trpím. Smutné. Nechcene som sa teda postavila z postele a odišla do kúpeľne. Spravila som si rannú hygienu a prezliekla sa.

Pobrala som sa do kuchyne. Po celom dome rozvoniavalo niečo sladké. Vkročila som teda do kuchyne. Všetci už raňajkovali palacinky. To preto taká neodolateľná vôňa.

"Dobré ráno." Pozdravila som ich. Zborovo mi odzdravili. Posadila som sa za stôl a pustila sa do raňajok. Uznávam, že tie palacinky bolo to najlepšie riešenie na ráno.

"Jessica?" Oslovil ma Alex. Prekvapilo ma to. Venovala som mu pohľad a naznačila nech pokračuje. 

"Mohla by si mi pomôcť ešte s tými zmluvami?" Prehltla som kúsok palacinky.

"Jasné, a kedy?" 

"Kedy budeš mať čas." Pousmial sa a opäť nastalo ticho. To však prerušili niečie kroky. Dnu vstúpila Mona s výbuchom na hlave. Všetci sme vybuchli do smiechu. Vyzerala ako by sa jej na hlave pobili vrany.

"Ha-ha-ha strašne vtipné." Venovala nám všetkým škaredý pohľad. Priznám sa, že mi vážne nechýbala.

"Niekto tu má krámy." Povedal potichu James. Samozrejme, že to všetci počuli. Vyprskli sme o smiechu. Iba ona nás zabíjala pohľadom. 


***

Išla som pomôcť Alexovi, keďže ma o to poprosil. Absolútne ma nebavilo furt čítať to isté dokola. Snažila som sa nájsť niečo ako tzv. háčik. Niečo aby sme mali na zamestnancov. Konečne sa mi podarili to nájsť.

"Aha tu." Povedala som radostne a ukázala to Alexovi. Prečítal si to a víťazoslávne sa usmial.

"Si šikovná." Pochválil ma. Posadila som sa na svoje miesto a bola na seba pyšná.

"Tak a teraz už len vybrať zamestnancov." Zúfalo som si povzdychla.

"Nenecháme to na potom? Aj tak už sú tri hodiny a ja som hladná." Zaskučala som. 

"Okej, tak sa poďme najesť." Postavili sme sa a išli do kuchyne. V chladničke sme nič nenašli. Teda bolo tam veľa vecí, ale nič načo by sme mali chuť. Nešťastne sme sa posadili za stôl.

"Tak sa poďme kde si najesť." Navrhol Alex. Mne to prišlo ako skvelý nápad. Súhlasne som prikývla. 

"Daj mi päť minút, aby som si aspoň dala rifle." Ukázala som päť prstov a už letela hore do izby. Zastala som až pri skrini. Vybrala som si béžové rifle, čierne tričko a čierny károvaný kardigan. Vlasy som si nechala rozpustené a dala len špirálu.

Obula som si čierne členkové čižmy a utekala dole. Tam už čakal Alex. Išli sme do garáže. Nasadli sme do Alexovho auta a vyrazili. 

Alex nehľadel na rýchlosť. Mne to však nevadilo. Milujem rýchlu jazdu. Je to úplne neskutočný pocit. Je to pocit plný adrenalínu, vzrušenia, voľnosti a hlavne radosti.

Behom desiatich minút sme boli pred reštauráciou. Zaparkoval a mohli sme ísť. Dnu sme išli ruka v ruke, keďže na verejnosti musíme. Posadili sme sa ku voľnému stolu. Čašníčka nám doniesla menu.

Objednali sme si a spokojne čakali. Konečne nám doniesli aspoň polievku. Obidvaja sme si dali kurací vývar. S chuťou sme do toho pustili. Netrvalo dlho a bolo to zjedene. Čašníčka nám doniesla druhé.

V mojom prípade to boli restované kuracie prsia, opekané zemiaky a šalát. Rovnako ako aj polievku, tak aj druhé sme rýchlo spraskali. Nechýbal ani dezert. 


***


 Keď sme sa vrátili, opäť sme sa vrátili do papierovania. Tentokrát sme riešili priamo zamestnancov. Vyberali sme tých vhodných. Poviem vám, že sme prečítali asi tisíc životopisov. Mali sme ich vybrať len 25.

Mená sami už plietli. O ostatných veciach, ako je napríklad dôvod prečo by oni mali byť zamestnaný u nás? Aký majú vzťah k danej práci? Čo robili predtým? A podobné debiliny.

"Okej tu je presne sto vhodných kandidátov." Podala som mu kopu papierov. Skleslo si povzdychol a zobral si ju. 

Po asi dvoch hodinách sme to konečne dokončili. Už ich iba pozvať na pohovor, aby sme si boli na sto percent istý.

"Toto si zaslúži fľašu niečo tvrdého." Povedal Alex a podišiel ku skrinke. Vybral odtiaľ dva poháre a whisky. Nalial nám do pohárov a podal mi môj. Pripili sme si a vypili to. Dali sme to obaja na ex.


***

Vypili sme skoro celú fľašu. Obidvaja sme boli opitý. Pospevovali sme si a snažili sa byť čo najtichšie. Moc to nevyšlo. Alex sa zatočil a padol na zem. Stiahol ma so sebou. Dopadla som mu presne na hruď.

Dostali sme neskutočne veľký a hlasný výbuch smiechu. Trval len chvíľu, no boleli ma z neho kútiky úst. Pozrela som sa do Alexových očí. Až teraz som si všimla aké ich má prenikavo modré. Radosť do nich pozerať.

Priblížila som sa ku nemu tvárou. Pozrela som na jeho krásne vykrajované pery. Priam kričali, aby som ich pobozkala. Prekvapilo ma však, že on to spravil za mňa. 

Pobozkali sme sa najprv, len tak jemne. Zrejme nám to nestačilo a pokračovali sme viac a viac. Stalo sa z toho vášnivé bozkávanie. Prevrátil ma pod neho a bozkával ma na krku. Jemne som vzdychla. 

Uvedomujúc si, čo bude nasledovať ďalej som mu pomaly rozopínala košeľu. Pomohol mi s ňou a odhodil ju na gauč. Na chvíľu som mala výhľad na jeho neskutočné brucho. Vyzeral ako z playboya. 

Zašiel mi rukou pod tričko a nahmatal rozopínanie na podprsenke. Akurát mi ju išiel rozopnúť, keď zrazu niekto vtrhol dnu. Okamžite sme sa od seba odlepili. Alex si na seba rýchlo prehodil košeľu a ja som len ticho sedela.

Pozrela som na Monicu, ktorá stála vo dverách. Na tvári mala pobavený výraz. Priam až zákerný, akoby to plánovala. 

"Prepáčte." Povedala sarkasticky a odišla. Všimla som si ako ju Alex prebodával pohľadom. Určite má dôvod na ňu byť naštvaný a nemať ju v láske.

"Asi už pôjdem." Postavila som sa a odišla do izby.



Čo si myslíte o Monice? Čo asi má proti nej Alex? To sa dozviete v ďalšej časti :D 

Mafia nás spojilaWhere stories live. Discover now