10 - Kalpsiz

73.4K 2.4K 578
                                    


"Mediada Ateş Hancı var.."

Sabah güneşin yüzüme çarpan ışıklarıyla  uyanmıştım.
Ayağa kalktım soğuk betona çarpan parmaklarım sızlandı. Her bir hücreme yaşadığımı hissettiren binlerce iğne batıyordu . Sanki kocaman bir okyanusun ortasındaymış da suyun yüzüne çıkmışım gibi ciğerlerim derin bir nefes için yakardı. Havayı içime çektim son kez ve arkamı dönerek boş yatağa baktım. Bedenimin şeklini almış, yatağa geçip tekrar uyuyup bir daha uyanmak istemiyordum. Okula gitmek istemiyordum o serseri pisliği görmek dahi istemiyordum...

Banyo da rutin işlerimi hallettikten sonra okul üniformalarını giyip evden çıkıp okula geldim.

Arabamı park etikten sonra hızlı adımlara sınıfa doğru yürümeye başladım. Birinin bana çarpması ile durup ona baktım .

Karşımda uzun boylu, kumral dağınık saçlı ayrıca çok kaslı biri vardı yani o kadar kaslıydı ki kasları adeta buradan bas bas bağırıyordu.

"Keşke güzel olduğun kadar gözlerin de iyi görse." Diye konuştu karşımdaki ukala çocuk.

"Anlamadım "

"Önüne baksana! diyorum hani" Dedi ukalaca. Aptal herif ayrıca da küstah.

"Onono boksono" diye ağzının taklidini yaptım. Bana çarpan ve önüne bakması gereken oydu. Onun taklidini yaptığımı görünce gözlerini devirdi ve bana baygın bir bakış attı.

"Bak, bak, bak, benim taklidimi de yaparmış hem suçlu hem güçlü. " Ego yığını.

"Ben miyim suçlu ? Asıl sen önüne bak, bana çarpan sensin" dedim hemen savunmaya geçerek.

Bir kaşını kaldırıp kollarını göğsünde birleştirip bana tip tip baltı. " fazla cüretkarsın güzellik " dedi alayla karışık bir ses tonuyla .

"Bana güzellik deme hayvan mısın nesin?"

"Çirkin mi demem gerekiyordu yani "

"Ne ben mi çirkinim?"

"Sen iyi değilsin fıstık. Güzel diyorum kızıyorsun çirkin diyorum kızıyorsun ne yapacağımı şaşırdım" dedi alayla sırıtarak.

"Tüstah herif defol git yoksa gerisine karışmam." Dedim ani bir sinir patlamasıyla.

Kendinden emin bir şekilde "peki peki kızma bücür hanım sustum."
Gözlerim şaşkınlıkla açılırken onun son söylediği sözü idrak etmeye çalıştım . " Gözlerin bozuk herhalde. Eğer öyleyse söyle de sana bir iyilik yapıp özel doktorumdan randevu ayarlayabilirim. Dünyanın en iyi göz doktorudur kendisi sana bir iyilikte bulunarak ücretini de karşılarım." Dedim alaycı bir bakış atarak ona.   "1.72 boyla bana bücür diyorsan sen bücür görmemişsindir ."

"Ah bu teklifin için teşekkür ederim ancak kör değilim.   bana göre bücürsün küçük hanım" Diyerek bana iğremsi bir bakış attıktan sonra arkasını dönüp gitti.

Arkasından saydırıp sınıfa gittim. Derse baya geç kalmıştım sınıfa pat diye girdiğimde dersin çoktan başlamış ve kimya hocası Gizem Hoca çoktan konuyu anlatmaya başlamıştı.

Hocaya hiç bakmadan hızla yürüyüp  sırama geçerken, Didem'in ölümcül bakışlarına maruz kaldım. Muhtemelen neden bu kadar geç kaldığımı sorguluyor olmalıydı ki, çok geçmeden hemen bunu dile getirmişti. "kızım yine geç kaldın ?"

Yine den kastı bir defa daha derse geç gelmemdi. Yanlış anlamayın sürekli derse geç kalan birisi değilim. Yani sanırım..

"Hiç sorma kızım ya, bahçede beyin ölümü gerçekleşmiş konuşan egoyla tartıştım." Daha sözümü tam bitirmeden Didem kahkahayla araya girerek,

ACIMASIZ  [ TAMAMLANDI ]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin