54 - Rüya

34.3K 1K 275
                                    

Media : Sezen Aksu - ihaneten geriye kalan

Ruh halimi ifade edecek kelime bulamıyordum

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


Ruh halimi ifade edecek kelime bulamıyordum. Uzun zaman sonra ilk defa kendimi böylesine mutlu hissediyordum. Böyle hissetmeye hiç alışkın değildim genelde insanlar en ufak şeylerde mutluluğu yakalayabiliyorlar. Mesela küçük bir hediye ya da küçük bir tebessüm bir ruhu mutlu etmeye yetebiliyor ama benim mutluluğumun nedeni bambaşka. Ben bu şekilde mutlu olmayı, bu hislerle böyle tanışmayı Ateş Hancı'ya borçluydum.

Onunlayken saatin ilerleyen ibreleri bile umurumda olmuyordu. Zamanın akışını önemsemiyordum çünkü benim dünyam onun etrafında dönüyordu. Başka hiç bir şeye ihtiyacım olmuyordu.

"Maşallah güzel kızım benim, Allah hep böyle yüzünü güldürsün. O güzel yüzünde hiç gülümseme eksik olmasın. " Feza teyzenin neşeli sesiyle düşüncelerimden sıyrıldım. O söylemeyene kadar gülümsediğimin farkında bile değildim.

Feza teyze yüzündeki gülümseme eşliğinde akşam için hazırlık yapıyordu. Tabi bende gelmiş ona yardım ediyordum.

"Teşekkür ederim pamuğum." Pamuk gibi bir kalbi olduğundan dolayı ona hep pamuk teyzem diye hitap ediyordum.

Feza teyzeyle yaklaşık bir saat daha mutfakta oyalandık. Onun şen şakrak hallerine gülmeden edemiyordum. Resmen yemek yapmayı bir eğlence sanatına dönüştürüyordu. Bu şekilde yemek yaparken çok eğleniyorduk.

Nihayet yemek yapmayı bitirmiştik. Ben çorba ve salatayı yaparken, Feza teyze de birbirinden çeşitli yemekler yapmıştı.

Çorbayı Feza teyzenin tarifleri ve yardımlarıyla yapmıştım. Ben onlara o kadar meydan okurken Feza teyzeye yaptırsaydım bu sefer de kendime haksızlık etmiş olacaktım.

"Feza teyze çorbama bakar mısın olmuş mu?" diye sordum merakla.

Feza teyze bir yemek kaşığıyla çorbanın tadına baktı. Yorumunu heyecanla bekliyordum çünkü ilk çorba deneyimim tam da bir faciaydı bünyem ikinci bir faciayı daha kaldıramazdı.

Aslında o günden sonra az da olsa yemek konusunda kendimi geliştirmiştim. Yani en azından çorbaya karbonat yerine tuz atmayı öğrenecek kadar...

"Ellerine sağlık kuzum gayet güzel olmuş." Feza teyzenin yanaklarından sıkarak "sen beğendiğine göre tamamdır," deyip yanaklarından öptüm.

Ben hazırlanmak için yukarı çıkarken Feza teyze de çıkmak için hazırlanmıştı. Yemek kokusu üzerime sindiği için ilk iş duş kabinine doğru yöneldim. Duş aldıktan sonra sıra gece için seçeceğim elbiseye gelmişti.

Dolabıma kışa bir göz gezdirdikten sonra giyineceğim elbiseyi seçtim. Kırık beyaz, parıltılı bir elbiseyi ama sırt dekoltesi çok fazlaydı. Bu ayrıntıyı önemsemeden elbiseyi üzerime geçirdim. Saçlarıma hafif dalga şekli vererek açık bıraktım. Makyajım için de sadece göz kalemi ve parlatıcı kullandım. Aynadaki yansımam hoşuma gitmişti.

ACIMASIZ  [ TAMAMLANDI ]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin