Kapitola 1.

1.2K 38 2
                                    

Severus Snape se přemístil a těžce dosedl na židli. Byl tu ředitel, Weasleyovi, Hermiona Grangerová, Harry Potter a jeho kolegyně Minerva Mcgonagallová. Opět se nacházeli na Grimmauldově náměstí 12. Viděl, jak Potter zápasí se slzami v očích. 

,,Severusi, už jsme si začínali dělat starosti." řekl ředitel s úlevou. Bolela ho pravá noha a to bylo dnes vše. Přesto byl na schůzy opravdu dlouho. ,,Mám dvě dobré a jednu špatnou zprávu." řekl místo očekávané odpovědi a napil se kávy, kterou mu Molly připravila. ,,Jaké jsou ty dobré?" zeptala se ho Minerva. Ani ho to nepřekvapilo. Také jí dost vzalo to, co se stalo její studentce. ,,Vzali před nás slečnu Aranelovou a stále žije. Je velice silná, drzá a arogantní." řekl a všechni na něj připraveně pohlédli. ,,Praštila Luciuse Malfoye když jí k nám nesl. Stěží se bohužel drží na nohou. Budeme muset jednat." řekl zcela vážně. ,,Ta druhá dobrá je ta, že mě zahlédla a očividně jí došlo to, že jí chceme pomoct." vzpomněl si na její tvrdé oči které při pohledu na něj, po pochopení, zjihli. ,,A ta špatná?" vyzvídala Grangerová. Severus už byl vážně unavený a kousavou poznámku si odpustil. ,,Pán zla jí hlídá jako oko v hlavě. Je minimální šance na její vysvobození. Vyslýchají jí a mučí každý den. Z jejího oblečení zbyly pouze cáry hadrů. Je to kost a kůže, její tělo je pokryté modřinami a šrámy. Má zřejmě zápal plic, slabý otřes mozku a zlomený malíček na levé ruce a to je tam měsíc a něco. Tak jako ona vypadají jeho oběti po třech měsících. Je na tom velmi špatně, za pár dní bude na hranici mezi životem a smrtí. Musíme s sebou hnout, pokud jí chceme někdy ještě vidět živou." shrnul to jednoduše a povzdechl si. Vidět svou studentku v takovémto stavu nebylo nic hezkého a poslouchat její křik už vůbec ne. 

,,Možná by jste měli jít." podíval se ředitel na všechny studenty a poté se obrátil i k ostatním. ,,Potřeboval bych si se Severusem promluvit o samotě." řekl a to stačilo k tomu, aby odešli do vedlejších místností.

,,Severusi. Co se tam dělo?" zeptal se ředitel mírně a posadil se naproti němu. ,,Nejdřív jsme poslouchali to, jak jsme ho všichni zklamali tím, že jsme mu nepřinesli žádné užitečné zprávy a po pár Cruciatech jsme si poslechli to, jak mu udělala radost slečna Aranelová. Z tiché šedé myšky se stala bojovnice. Jen co jí Lucius po její ráně hodil na zem začala všechny urážet. Usmívala se a dívala se Pánovi zla do očí když říkala že si jeho konec jednoho krásného dne užije. Nemohl jsem věřit svým očím, že se opět takto změnila. Prvních pár Cruciatů nevydala ani hlásku, poté začala křičet." zavřel na chvíli oči a zhluboka se nadechl. 

,,Bella se přizpůsobila tomu, jak se tam k ní chovají. Bude ledová ke všem, kterým nebude věřit. Severusi, budeš na ní muset dávat pozor i v tomto školním roce." oznámil naléhavě a Snape se na něj zamračil. ,,To po mně nemůžete chtít. Nejen, že riskuji krk každý den, o mé práci ví i tahle parta Nebelvírských ale ještě vám budu muset dávat pozor na Aranelovou a Pottera." řekl naštvaně. ,,Bella i Harry jsou komplikované osobnosti, Severusi. Jedině ty jim budeš moct pořádně pomoci." domlouval mu. ,,Myslíte si, že budou stát o mou pomoct?" odfrkl si mladší z čarodějů a ředitel se usmál. ,,Bella poznala tvůj záměr. Ví, že jsi špeh a poznala i to, že jí nechceš ublížit. Z jednoho jediného pohledu." řekl mírně a Severus se odvrátil. Musel uznat, že se nad tím musel zamyslet, ale stále si stál za svým.

,,Jak to probíhalo? Kdy tě zahlédla, Severusi?" ptal se ředitel po delším tichu. ,,Ke konci jejího mučení. Nejdříve jsem se zalekl jejího ledového a nepřístupného pohledu, ale ten k mému překvapení zjihl. Na chvíli jsem se pokusil nahlédnout do její mysli, ale ani záblesk nějaké emoce." zamyslel se. Jeho učení Pottera dopadlo opravdu katastrofálně, ale Aranelovou neučil.

,,Hagrid mi říkal, že za ním k hájence přišel onen zlatý jednorožec na pokraji sil. Myslím, že to jenom díky němu je Bella stále živá a proto jí nikdo nemůže číst myšlenky." pronesl ředitel a Severus se na něj překvapeně podíval. ,,A to tu jen tak sedíte? Mezitím co tam umírá jednorožec a hned za ním jedna ze studentek? Tohle pouto je krásné a čisté. Pokud ten jednorožec zemře, zemře i slečna Aranelová. Veškerá jeho podpora zmizí a také se bude muset vyrovnat s jeho smrtí. Je mezi nimi pouto, pane řediteli. Moc dobře to víte, na co tedy stále čekáme?" vyhrkl Severus pohoršeně a ředitel se klidně pousmál nad jeho reakcí. ,,Teď už na nic. Teď jenom vymyslíme plán na její vysvobození." pronesl klidně a prohlížel si čaroděje naproti jemu.  ,,Jednorožec je u Hagrida v hájence. V naprostém bezpečí." dodal mimochodem a Severus přikývl.

,,Bella je neobyčejná dívka." řekl ještě před tím, než se zvedl a nechal Severuse samotného.

.oOo.

Všem se moc omlouvám, že jste museli čekat tak dlouho, ale bylo to kvůli coveru, který se stále vytváří :) Tento je mou, narychlo vytvořený a pouze dočasný :) Když je ale ten Nový rok, chtěla jsem vydat 1. kapitolu k pokračování Power of Will a doufám, že vám to čekání vynahradilo :) Do Nového roku vám všem tedy přeji plno pohody, zdraví, úspěchů i lásky :)


Power of Friendship (Cz; Harry Potter) √Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon