Kapitola 8.

602 29 0
                                    

Uběhl další týden a podobný incident se neopakoval. Profesoři včetně ředitele se pomalu vraceli a Severus všechny ujistil, že Bella je již v pořádku a i když už jí dovoluje pomalu se pohybovat po jeho soukromých komnatách, nechá si jí u sebe ještě pár dní na pozorování. Pouze Albusovi řekl, že už ani netestuje ony hranice, ale pobyt u Pána zla se na ní velmi podepsal a rok bude těžký především pro ostatní. Čeho si však nemohl nevšimnout bylo to, že byla čím dál tím bledší, měla fialové kruhy pod očima a vlasy střapaté. Nechal si to pro sebe a ani to nikomu neřekl. Čekal a snažil se ve svých volných chvílích vymyslet, co by to mohlo znamenat.

Bella to ale svým způsobem vyřešila za něj.

Jednou v podvečer, den před jejím odjezdem k Weasleyovým pracoval na zdokonalení Vlkodlačího lektvaru a procházel stádiem kdy z lektvaru nemohl spustit oči. Každých pět minut musel lektvar v proti směru hodinových ručiček. Po půl hodině musel ale směr změnit a tak to šlo pořád po dobu dvou až tří hodin. Musel být přesný a proto často chodil kontrolovat Bellu pozdě. Ze začátku mu to dělalo trochu starosti, ale teď mu to nevadilo. Bella mu už byla schopna pomoct.

Právě míchal lektvar když se dveře od jeho soukromých komnat otevřeli a slyšel, jak k němu Bella pomalu šla. ,,Co potřebujete, slečno?" zeptal se ale plnou pozornost věnoval lektvaru. ,,Profesore, mohl by jste mi dát něco proti závratím?" zamumlala a on vzhlédl. Nedokázal skrýt překvapení. Vypadala unaveně a neskutečně nemocně. Dlouhé vlasy jí padali do bledé tváře a pažemi se objímala. Uhasil plamen pod kotlíkem a s povzdechem nad něj dal kouzlo proti výbuchu, který jistě přijde. Měsíční práce ho přijde nazmar, ale to teď bylo vedlejší. ,,Slečno, běžte do postele, něco vám přinesu a zavolám pana ředitele." řekl mírně a pomohl jí z dvou schodů které byli za dveřmi. Ty nechal otevřené a přešel ke krbu. ,,Albusi, potřebuji s vámi okamžitě mluvit. Vezměte s sebou i Poppy a přijďte okamžitě!" řekl do krbu po tom, co do něj hodil prášek a přešel ke skříňce aby vzal potřebné lektvary. Ani jí nestihl otevřít a ozvala se rána. Rozběhl se do pokoje a hned po něm z krbu vylezla Poppy následována Albusem a Minervou.

Bellu našel ležet vedle postele v bezvědomí. nejspíše se natahovala pro sklenici vody která ležela vedle ní rozbitá nebo po hůlce, která se odkutálela pod postel. Noční stolek byl dvě stopy dál něž jak byl původně a všechny knihy které jí půjčil a zápisky které si sepsala se váleli na zemi. Vzal si jí do náruče a položil na postel. Byla studená jako kus ledu.

,,Severusi, co se stalo?" vyhrkla Minerva když Poppy začala ošetřovat jejich studentku. ,,Přišla za mnou zda bych jí dal nějaký letvar proti nevolnostem. Poslal jsem jí do postele že jí něco přinesu, zavolal vás a šel pro lektvar. Dřív než jsem se tam dostal se ozvala rána a ona byla v bezvědomí." odpověděl a podíval se na ředitele. ,,Vypadala nemocně už pár dní. Neřešil jsem to, stává se to často u takových případů." ředitel však okamžitě přikývl. ,,Nemůžeš za to, Severusi." usmál se ředitel mírně a pohlédl na ošetřovatelku. ,,Jak je na tom, Poppy?" zeptal se. ,,Bude v pořádku, v noci se probere. Ráno jí zkontroluji a řeknu, zda se bude moct přesunout k Weasleyovým." řekla, přikryla Bellu a došla k nim. ,,Nedokážu však říct, co se stalo. Ne přesně. Bella byla v posledním roce napadena při čemž jí neznámí odnesl do lesa a tam byla zraněna a byla držena Pánem zla a mučena. Má silnou vůli žít, jiní by to už vzdali, ale musíme na ni dávat pozor. Nemůžeme vyloučit tu možnost, že je to ještě následek na nějaké zranění z lesa. Pokud si dobře pamatuji, pane řediteli, pan Black vám posílal dopis že se jí zhoršil zrak během chvíle a ona spadla ze schodů." povytáhla tázavě obočí a ředitel přikývl. ,,Může to s tím mít spojitost?" zeptal se. ,,U Isabelly může být možné opravdu všechno." povzdechla si a s pohledem na dívku odešla.

,,Co s ní bude tento rok?" povzdechla si Minerva. ,,Myslím, že Bella si bude všímat svého ale každého, kdo by se k ní připletl do křížku nehezky zraní. Už jenom kvůli tomu že si bude připadat v nebezpečí. Zvěř zahnaná do kouta. Budeme muset být ve střehu, tento rok to totiž všechno začne." řekl tajemně a Minerva si se Severusem vyměnila pohled. ,,Co přesně začne, pane řediteli?" zeptal se Severus. ,,S tím si pro zatím nemusíte lámat hlavu." usmál se, jako by se nic nestalo a vydal se ke dveřím. ,,Vlastně," zastavil se ,,bych si ještě s tebou ještě rád promluvil, Severusi." otočil se na mladšího čaroděje a Minerva pokračovala se své cestě.

,,Jak spolu vyhcházíte?" touto otázkou ho ředitel velmi překvapil. ,,Tak, jako vždycky." odpověděl lhostejně a nechal s povzdechem zmizet lektvar. ,,Nechal jsi kvůli ní i lektvar." poznamenal ředitel. ,,Byl jsi téměř u konce." odpověděl na jeho tázavý pohled. ,,Brumbále ta holka mě první týden terorizovala a druhý týden začala tím, že vylezla po žebříku nahoru na knihovnu a vysela tam, poněvadž se mě lekla a žebřík jí ujel." odsekl Severus. ,,A jak ten týden pokračoval? Všiml jsem si vzácných knih z tvé knihovny." ignoroval jeho ponurost. ,,Slečna mě poprosila, zda bych jí pár knih o zvířatech půjčil, poněvadž se jimi chce dál zabývat." protočil panenky a připravil si přísady na lektvar. ,,Kohokoli jiného by jsi vyhodil ať jde do školní knihovny." konstatoval. ,,A nikdo jiný by za mnou ani nešel." zavrčel nepříjemně. ,,Bella ti věří. Zachránil jsi jí." pokračoval a čaroděj si hluboce povzdechl. ,,Kdyby jí zachránil třeba Draco Malfoy, věřila by mu? Pochybuji. A mě nevěří, jenom si nemá s kým povídat." namítl. ,,Myslím, že tohle je věc názoru." podotkl ředitel a bedlivě si ho prohlédl.

,,Myslím, že už půjdu. Dávej na Bellu pozor." rozloučil se ředitel a odešel. Severus si frustrovaně povzdechl a shodil přísady na zem. Tohohle mu byl čert dlužen. Nehodlal snášet tyhle hádanky. Brzy usoudil, že je na další lektvar už příliš unavený, tak se vydal do komnat, kde kouzlem napravil škody a jako každý večer si upravil gauč a vyčaroval teplou přikrývku s polštářem. Nemohl usnout, byl vzhůru celou noc a pročítal si zápisky své studentky. Usilovně přemýšlel o ředitelovo slovech a kontroloval její zdravotní stav.

Power of Friendship (Cz; Harry Potter) √Where stories live. Discover now