Kapitola 13.

523 27 4
                                    

,,Všichni na sebe dávejte pozor a nedělejte žádné blbosti." kladla jim paní Weasleyová na srdce a poté je všechny dojatě objala. ,,Je to jako včera co jste jeli poprvé." usmála se na ně. ,,Buďte opatrní a učte se!" zamávala jim když vcházeli do vlaku. Bella měla ještě červenou půlku obličeje od včerejšího pádu, Harry poškrábané a citlivé záda, Ron měl na boku modřiny a Hermiona měla chvíle, kde se jí hůř dýchalo. Panu a paní Weasleyovým to vysvětlili tak, že proti nim běžela banda podivínů a oni nestihli uhnout.

,,Pojďte." mávla na ně Hermiona a zalezla do volného kupé. Všichni ji následovali, kufry si poskládali pod sedačky a vypustili své mazlíčky. Esme se Belle posadil na rameno a drápy jí jemně cuchal lokny. Hedvika poslušně seděla Harrymu na koleni, Křivonožka spal vedle Hermionu a Pašík létal po kupéčku sem a tam. ,,Pusť ho." řekla Bella když se jí zamotal do vlasů a Harry ho musel opatrně vyprostit, poněvadž Bella držela rozhněvaného Esme. ,,Dobrý nápad." zamumlal Ron a otevřel okno, kterým pašík okamžitě vyletěl. ,,Moje krysa byla ve skutečnosti celou dobu zločinec a moje sova je jako pitomá." zamručel. Hermiona která si opět četla nad tím zakroutila hlavou.

,,Hermiono, už zase čteš?" zeptala se Bella aniž by zvedla hlavu od špiček svých bot. ,,Jo. A Harryho zase svědí ta jizva." řekla na oplátku a všichni se otočili na Harryho. ,,Ne, nesvědí. Jenom musím přemýšlet nad tím Malfoyem. Nebyl v jen tak ledajakém obchodě." řekl. ,,Harry už to neřeš. Je to MAlfoy." odpověděl Ron a Bella s Hermionou přikývli. ,,Navíc, co je nám do nějakého Malfoye?" dodala Hermiona ale Bella mlčela a dívala se na Harryho. V tomhle byla s ním. ,,Ale co když je v tom něco víc?" pokračoval Harry. ,,Myslíš si, že je Malfoy smrtijed." konstatovala Bella klidně a Harry přikývl. ,,Ale to je blbost. Co by Ty víš kdo dělal s Malfoyem?" ušklíbl se Ron pochybovačně. ,,Oba jeho rodiče jsou smrtijedi, dávalo by to smysl." snažil se je přesvědčit. ,,Hermiono, ty jsi přeci něco viděla." snažila se Bella podpořit svého kamaráda. ,,Nevím, co jsem viděla." zakroutila pochybovačně hlavou. ,,Jdu na vzduch." řekl Harry a odešel z kupé. Bella se zvedla a na chodbě ho zastavila. ,,Do ničeho se nenamoč." usmála se na něj a poukázala na bouli pod bundou - neviditelný plášť. ,,Slibuju." kývl vděčně a odešel. Bella se vrátila. Přesně včas, aby si všimla, jak se Hermiona uculila.

,,Někdo na chodbě." zabručel Ron a Bella se ušklíbla. ,,Nežárli." škádlila ho. ,,Není na co." řekl Ron s hraným klidem a Bella zakroutila hlavou. Přešla k oknu a otevřela ho. Dovnitř vletěl Pašík a vrazil přímo do Ronova obličeje. ,,Au!" zanadával a promnul si nos. Bella vystrčila hlavu z okna a zavřela oči. ,,Bello! To nesmíme!" zakřičela na ni Hermiona aby jí slyšela. ,,Pravidla jsou přeci od toho, aby se porušovala!" zakřičela se smíchem a nechala si čechrat vlasy. ,,MLuvíš jako Fred a George." objevil se vedle ní Ron a ona se uchechtla. ,,Je to nádhera." vydechla a podívala se n západ slunce. ,,Má to něco do sebe." dala jí za pravdu Hermiona která se objevila vedle Rona. ,,Něco do sebe? Je to dech beroucí!" Zasmála se Bella. 

Když už byli všichni v kupéčku. Rozcuchaní a unavení, lehli si. Hermiona usnula Ronovi na rameně, ten měl obličej komicky přimáčknutý ke sklu a Bella polo sedu na sedačce, na které měla také položené nohy. Dívala se na noční oblohu která byla teď velice zatažená. esme jí spal na stehně a ona pomalu usínala. Když už se pomalu poddávala spánku, vlak prudce zabrzdil a ona spadla na podlahu. Hermiona s Ronem spadli okamžitě na ní a jejich mazlíčci začali dělat rámus. ,,Sakra co se stalo?" vyhrkl Ron a zvedl se. Dívky se zvedli hned po něm a pokrčili rameny. Hermiona vykoukla na chodbu a Bella pohlédla z okna. ,,Zdá se, že půjdeme chvíli pěšky." konstatovala a přes své oblečení si akorát přehodila školní hábit. ,,Moc se radši nezdržujte." usmála se na své přátele a ti ji s úšklebkem napodobili. Každý popadl svá zavazadla a vyšli na chodbu. Jako vždy tam bylo plno lidí a oni si oddechli když vyšli.

,,Kde je Harry?" ohlédla se Hermiona. ,,Možná už šel napřed." řekl Ron lenivě a zívl si. ,,Nemyslím si to, běžte napřed." zakroutila Bella odmítavě hlavou. ,,Ne, Bello pojď, Harry šel opravdu napřed." namítla Hermiona ale Bella i stála pevně za svým. ,,Ne, o tom pochybuji, běžte." usmála se na ně a položila si zavazadla ke kolejím. Davem se prodrala ven a na konci málem vrazila do Malfoye.

,,ZAse ustrašená?" ušklíbl se a ona přivřela nebezpečně oči. ,,Zmiz odsud, nebo nevyvázneš bez zranění." zavrčela na něj nepříjemně a prošla kolem něj. Nezapomněla do něj strčit ramenem a přidala na kroku. Zavřela za sebou dveře a mávnutím hůlky vyhrknula všechny žaluzie. Pomalu mířila dál. Nikde nikdo nebyl, ale z ničeho nic o něco neviditelného zakopla a hlavou se udeřila o roh sedačky.

,,Bello?" ozvalo se ode dveří a brunetka se otočila. ,,Lenko." vydechla a stoupla si. ,,JSi v pořádku?" zeptala se Lenka a poukázala na její hlavu. Po tváři jí stékal pramínek krve, ale rána nebyla velká ani hluboká. ,,Ano." usmála se na svou kamarádku a sáhla do prázdna. Nahmatala hebkou látku, kterou k sobě přitáhla a pohlédla do Harryho tváře. ,,Finite!" pronesla Lenka a její nejlepší kamarád zamrkal. ,,Kdo ti to udělal?" zeptala se Lenka když se Harry s Belliinou pomocí zvedl. ,,Malfoy.ů vydechl. ,,Děkuju vám." usmál se na ně a ony přikývli. ,,Pojďme." mávla na ně Bella a vyšla z vlaku. Její zavazadla zmizela. ,,Nejspíš bystrozorové." pronesla Lenka. ,,Co tu dělají?" ozval se Harry který si opatrně sahal na zlomený nos. ,,To nevím. Pojďme, ať se stihneme alespoň%n najíst." řekla Lenka mile a vydala se vpřed.

Šli takhle celou dobu každý po boku Lenky která jim vyprávěla o všech nových tvorech které spolu se svým otcem objevila, jaké místa navštívila a jaké rostliny pomáhají na hubení nově objevených škůdců. Cestou si Harry stále prohmatával zlomený nos a ona se nemohla zbavit dojmu, že jeho nynější nos připomíná ten Snapeovo.

Když došli k bráně, překvapeně se podívali na profesora Kratiknota, zavazadla a bystrozori. ,,Co se to děje?" zašeptala ale profesor jí zřejmě přeslechl. ,,Jména?" zeptal se místo toho. ,,Co to je za otázku? Znáte mě už pět let." řekl HArry to, na co myslela i Bella a Lenka. ,,Žádné výjimky, Pottere." tomuto se ušklíbla a zpozorněla.

,,Co je to za klacek?" zvedl Filch Malfoyovu vycházkovou hůl. ,,To není klacek, kreténe, to je vycházková hůl." odsekl Zmijozel. Nikdo nečekal, že by se tam objevil i Snape a Malfoye odvedl. ,,Jako vždy zajímavý rok." řekla Lenka s úsměvem a Bella s Harrym se na ní podívali. ,,Potter, Láskorádová, Aranelová." mumlal profesor a vzhlédl. ,,Měli by jste jít, honem!" popohnal je profesor. ,,Můj nos." povzdechl si Harry. ,,Můžu ti to spravit jestli chceš. I když podle mě vypadáš uvolněněji." vytáhla Lenka hůlku. ,,Už jsi to někdy dělala?" optala se Bella a vytáhla z Harryho kufru plášť. ,,Ne. Zato několikrát prsty na nohou, to není takový rozdíl." řekla blondýnka a mezitím co Bella by to nechala na ošetřovatelce, Harry přikývl. ,,Episky!" pronesla Lenka a vzápětí se ozval nechutný zvuk napravované kosti. ,,Fuj." podotkla Bella mezitím co se Harry opět narovnal. ,,Jak vypadám?" zeptal se. ,,Neobyčejně obyčejně." přikývla Lenka přátelsky. ,,Prima." zamumlal Harry a přijal nabízený plášť.


Tak je to asi naposled, co budu moct vydat kapitolu i ve středu, poněvadž příští týden snad opět nastoupím do školy a času bude opět málo :) Doufám, že se vám kapitola líbila :)

Power of Friendship (Cz; Harry Potter) √Where stories live. Discover now