Kapitola 33.

391 21 0
                                    

Vzbudila se když už byla obloha bez mráčků v pokoji na kterém by jste nepoznali že ještě možná i před pár hodinami hořel. Opatrně zamrkala a zhluboka se nadechla. Ač teprve vstávala měla pocit že se za chvíli zhroutí jako domeček z karet. 

,,Bello, jak se cítíš?" sedl se k ní Harry. ,,Hrozně. To jsme v Doupěti?" zeptala se překvapeně. ,,Ano, ještě že existují kouzla." usmál se na ní a zvážněl když viděl jak unaveně zavřela oči. ,,Nevyčítej si to, Bell. Za to přeci nemůžeš. Všichni se tu o tom baví, brzy ráno tu byl i Brumbál. Sám to přiznal. Měli to prý předpovídat, nesmíš si říkat že jsi na obtíž." položil jí ruku na rameno. ,,Vždyť jenom díky tobě jsme na živu." usmál se a ona se na něj podívala. ,,Cože?" povytáhla tázavě obočí. ,,Ano." přitakal s úsměvem. ,,Každého z nás pohltila jakási zlatá záře. Jsi opravdu mocná, Bello." vysvětlil. ,,Prosím, neříkej nic o tom že jsem mocná, je mi z toho špatně." zamumlala a s jeho pomocí se posadila. ,,Byla bych nejradši, kdyby nikdo nikdy nezjistil co jsem zač." řekla vážně.

,,A nebylo by to pak horší?" ozvalo se ode dveří. ,,Remusi." vydechla dívka a usmála se. ,,Ostatní jeli něco vyřídit, mám na vás dát pozor." řekl a přitáhl si k její posteli židli. ,,Promiň, máš před úplňkem a já jsem," ,,Nic si neudělala." přerušil jí. ,,Ale jo, udělala." řekla rázně. ,,A myslete si co chcete ale můj názor my nevezmete. A co si myslel tím že by to bylo horší?" podívala se na čaroděje. ,,Nemohli bychom s tím nic dělat." usmál se mile. ,,A možná s tím nebudeš souhlasit, a ty Harry už vůbec ne, ale profesor Brumbál nabídl profesoru Snapeovi že tě bude učit svou moc ovládat a ten souhlasil." řekl. Věděla, že Brumbálo, a tudíž i Snapeovi, Remus věří a nedokázala mu po včerejšku odporovat. Její názor ale očividně nesdílel Harry.

,,Snape? Tak ten sotva když má prsty v nějaké křivárně." řekl ledově. ,,Harry, profesor Brumbál by Bellu nikdy neohrozil." řekl mírně Remus. ,,Ale Snape, jemu se věřit nedá." snažil se Harry uklidnit. ,,Harry, já se bránit dokážu. Nedovolila bych aby mi něco udělal." řekla to čeho se její nejlepší kamarád nejvíce obával a chytila ho za ruku. ,,Navíc profesor Snape měl Bellu na starost o prázdninách a hodně pomohl s jejím vysvobozením, to přeci víš." pokračoval Remus. ,,Fajn, pár věcí z toho jak se choval." neodpustil si Harry a zhluboka se nadechl. ,,Vím jak dopadla moje výuka, neměl by Bellu učit Brumbál?" zeptal se s nadějí. Ano, s tím by Bella souhlasila mnohem radši ale věděla předem, že to nevyjde. ,,Harry, jenom profesor Snape Belle může opravdu pomoct." vysvětlovat dál. ,,Proč je všude Snape." zamumlal a opřel se o opěradlo židle. ,,Profesor Snape, Harry." řekl klidně Remus.

,,Myslím, že bychom toho měli nechat." řekla Bella opatrně. ,,Hlavně, když se tohle opakovat nebude." podívala se na ně. ,,A navíc, teď mě bude víc děsit Malfoy, to on dostal úkol." připomněla Harrymu. ,,A Snape složil Neporušitelný slib." odporoval. ,,Ano, ale kdo ví za jaké podmínky." přemítala nahlas a Remus těkal pohledem mezi nimi. ,,Myslíš, že Snape by sebou nechal manipulovat?" potlačil Harry smích. ,,Napadlo by tě někdy, že Ron bude s Levandulí?" povytáhla obočí a Harry zvážněl. ,,Kdyby se mu nepověsila kolem krku, nejspíš by s ní nebyl." připustil. ,,Podle toho co o té dívce všichni říkáte se toho bát nebude." vložil se do jejich konverzace Remus a Bella se krátce zasmála. ,,Mít odvahu jako ona minulý rok, Umbridgeová by nám nedělala takové peklo ze života." řekla vážně a Harry přikývl.

Dveře se otevřeli a během chvíli už paní Weasleyová drtila Bellu v mateřském objetí. ,,Drahoušku, jak je ti?" zeptala se jí a prohlédla si jí. ,,Už dobře paní Weasleyová, moc se vám omlouvám za to," ,,O tom nechci nic slyšet. Přinesu ti něco k jídlu, jsi bledá a pohublá." brblala a Ron se ušklíbl. ,,Mami, Bella je taková pořád." řekla Ginny pobaveně. Molly Weasleyová jen uznale pokývala hlavou a odešla.

,,Neříkejte mi, že kolem mě hodláte všichni běhat." podívala se na ně. ,,Už to tak vypadá." řekla pobaveně Ginny. ,,Jsi vyčerpaná, Bello, musíš se z toho dostat." řekl vážně Remus. ,,Ale takhle to já nenechám." zamumlala a i přes odpor všech ostatních se zvedla a s oblečením utekla do koupelny kde se převlékla a vrátila se zpět.

,,Nikdo kolem mě nebude běhat, ne teď ani někdy jindy." podívala se na všechny a ustlala si. ,,Až tě uvidí mamka, bude šílet." poznamenal Ron. ,,To je možný, jenže potom bych šílela i já." řekla klidně. A opravdu, jen co přišla paní Weasleyová do pokoje a viděla Bellu, začala jí domlouvat aby si lehla zpátky a ležela alespoň do oběda.

,,Paní Weasleyová, už je mi dobře a chci vám pomoct. Budu v klidu, ale ležet nedokážu." řekla upřímně a paní Weasleyová nakonec přikývla. ,,Ale nebudeš nám s ničím pomáhat, jasné? I profesor Brumbál ti doporučuje klid." řekla a podala jí snídani. ,,JO, Brumbál jí doporučuje hodiny se Snapeem." zamumlal Harry. Když viděla že to nikoho jiného nepřekvapilo, domyslela si, že to ví už všichni. ,,Profesor Brumbál to myslí dobře, Harry." řekla mírně paní Weasleyová. ,,Já i Bella víme co jsme viděli, není to dobrý nápad." podíval se na Bellu která pila čerstvě uvařený čaj. ,,Jo, s tímhle musím souhlasit." řekla zdráhavě. I když viděla to, co viděla, pořád mu věřila. Nevěděla proč, ale on jí osvobodil z jejího vězení, on se o ní dva týdny staral, obětoval pro její zdraví lektvar a řekl jí toho plno ještě dřív než se ostatní rozhodli že jí to řeknou.

,,Nevíme co jste viděli, ale ne všechno může být takové jak se na první pohled zdá." řekl moudře Remus a podíval se z Harryho na ní. ,,Remusi, tohle je celkem jasné. Malfoy má nějaký úkol pro Voldemorta který ho vzal mezi své stoupence a Snape mu chce pomoct, jenom kvůli Neporušitelnému slibu který dal jeho matce." shrnula to do jednoho. ,,Bello, nevíme jak zní ten Neporušitelný slib." připomenul jí. ,,Ne, ale Malfoy má někoho zabít, co pak to nikomu nedochází? Už jenom to je špatné, nikdo nepotřebuje vědět co Snape splnil ale ať je to cokoli, může ho to stát život a to je dost velká cena za to kdyby to byla nějaká blbost. To by on zase neudělal. Jde o to, co se děje za zdmi Bradavic. Malfoy mohl otrávit Kate, měl to dostat Brumbál." řekla a ani si neuvědomila co všechno jim prozradila. Hrobové ticho jí to připomněla a ona zavřela oči. ,,Asi jsem toho řekla moc." zašeptala. ,,Hlavně bychom toho měli nechat a užít si prázdniny. Nikdo s tím teď nic neudělá a nikdo z vás s tím ve škole nic dělat nebude." podívala se na Harryho, Bellu, Ginny a Rona. Ti přikývli a jejich rozhovor se stočil k Famfrpálu, proto všichni odešli z jejich pokoje a oni na okamžik utichli.

,,Malfoy je smrtijed." zašeptala Ginny. ,,A Snape mu chce v něčem pomoct." přikývla Bella. ,,Nejspíš k vraždě." odfrkl si Harry. ,,Ale Brumbála." připomenul jim Ron. ,,Dávalo by to i smysl ne. Brumbál je jediný koho se Vy víte kdo vždy bál. Brumbál to nebude čekat." řekl Ron. ,,Harry, zkus něco zjistit. Jsi s Brumbálem často." podívala se na jejich kamaráda Bella. ,,A ty se zkus něco dozvědět od Snapea. I o své matce." připomenul jim Harry rozhovor který vedli před pár měsíci. ,,To bude ještě zajímavé." řekla Ginny a oni přikývli. 

Power of Friendship (Cz; Harry Potter) √Where stories live. Discover now