Kapitola 12.

542 28 3
                                    

,,Tak to je pecka!" zvolali všichni obdivně když se dostali před obchod, který patřil dvojčatům. ,,To jim trvalo celé prázdniny? Vypadá to jako práce za celý rok." řekl Harry. ,,Fred s Georgem už můžou kouzlit." připomněla Bella a s veselým úsměvem se vydala k obchodu. Její tři přátelé jí následovali. Byl to jediný otevřený a také jediný barevný obchod v okolí. Ještě veseleji vypadal vevnitř. U stropu byl provaz natažený od jedné stěně ke druhé a na té balancovala napodobenina Umbridgeové, která měla břemeno na ramenech a kýbl na konci každé strany byl něčím naplněný. To, co loutka říkala přes tu vřavu neslyšeli. Všude byli děti bez rodičů a bylo jedno jestli to byli prváci či sedmáci. Zmijozel, Nebelvír, Havraspár nebo Mrzimor. Všichni se skvěle bavili. Stojany se sladkostmi i žertovnými předměty nebo dokonce se záškoláckými sladkostmi byli všude. Podél stěn i všude jinde po místnosti. Byla to tří patrová budova. Třetí patro ale patřilo majitelům. Jak si později všimli, byli tu i neškodné lektvary které byli určeny k tomu, aby se ostatní pobavili.

,,Frede, Georgi!" vykřikla nadšeně a vydala se k dvojčatům, se kterými se přivítala. ,,Tak co na to říkáš?" zeptal se George. ,,Je to podle tvých představ?" ptal se Fred. ,,Mnohem víc! Je to tu naprosto úžasné, vážně! Je to mnohem víc, než jsem si já nebo kdokoli jiný představovala." řekla upřímně a usmála se na ně. ,,Mimochodem - něco jsme tu pro tebe a tvé přátele schovali. Každý dostane dva kousky Peruánského zatmívacího prášku." podala jí osm prášků která připomínala kámen v sáčku. ,,Skvěle se hodí když potřebuješ rychle zmizet." vysvětlil Fred. ,,Ale Ronovi to dej až doma, chceme si z něj vystřelit." mrkl na ní George a zmizeli. Usmála se a vydala se za Harrym a Hermionou, kteří čekali na Rona.

,,Tady. Dárek od dvojčat, Ronovi až doma. Je to na zmizení." dala každému dva kousky a ohlédla se po Ronovi. Mířil za dvojčaty. ,,Kolik to stojí?" zeptal se jich a pozvedl růžovou krabičku. ,,Pět galeonů." odpověděla dvojčata. ,,Kolik pro mě?" zkoušel to znovu. ,,Pět galeonů." stále ta samá odpověď. ,,Jsem váš bratr." namítl. ,,Deset galeonů." pokrčila dvojčata s úsměvem rameny a odešla. ,,Jdeme." otočil se na ně naštvaně a odložil krabičku. ,,Měli jsme pravdu." konstatovala ještě Hermiona, než odešli z obchodu.

,,Teda, jak to dělají? Většina jiných obchodů jsou zavřené." usmívala se Hermiona. ,,Fred říká, že šťastný má být každý." odpověděl Ron. ,,A má pravdu, jen se na to podívejte." ukázala Bella na tmavou ulici. ,,Ne, podívejte se na tohle." ukázal Ron. ,,Ale ne." povzdechla si Bella. ,,K Olivanderovi si chodil kupovat hůlku každý." přidala se Hermiona a opatrně vešli do opuštěného krámku. ,,Co se to stalo?" zašeptala Bella. ,,Tak to nevím." řekl Harry a mávl na ně aby ho následovali nahoru. Nikdy tam nebyla a za takových podmínek být ani nechtěla. ,,Harry?" ozval se Ron a všichni se na něj otočili. ,,Myslím, že Malfoy a jeho matka nechtějí aby je někdo viděl." řekl a ukázal na blonďáka, který zmizel za rohem hned za jeho matkou. ,,Jdeme!" řekl Harry a rozběhl se dolů. Hned za ním Hermiona, Bella a nakonec Ron. Proplétali se uličkami než konečně viděli Malfoye i jeho matku a mohli zpomalit. Tyhle úzké uličky jí naháněli strach. Šla ale těsně za Hermionou a čas od času se ohlédla aby si byla jistá, že je Ron za ní.

Když se dostali na konec ulice, viděli, jak oba dva Malfoyovi zalezli do krámku Bourgina a Burkinse. Nebyl to zrovna obvyklý obchod. Nemohli ale za nimi, prozradili by se. ,,Tak co teď?" zeptala se. ,,Vylezeme na střechu." řekl Harry a ukázal na světlo, které vycházelo ze střešního okna obchodu. ,,Jo a jak to chceš udělat? Je to pěkně vysoko." namítla Hermiona. ,,První půjdu já, potom Bella, Hermiona a nakonec Ron. Rone, když tak jim pomůžeš, ano?" Ron přikývl a Bella se dívala jak Harry vylezl na popelnici, vylezl na parapet, vylezl na další parapet, chytil se okapu a přitáhl se na střechu. ,,No to bude něco." zamumlala Bella a následovala ho. Dokud nepřišel na řadu okap, který nepříjemně skřípěl, jí to šlo dobře. Harry jí však chytil za ruku a vytáhl k sobě. ,,Díky." usmála se na něj a počkali i na Hermionu a Rona. Teď už to bylo jednoduché. Vytáhli se úplně nahoru a dívali se do okna.

Draco tam chodil kolem podivné skříně a jeho matka ho při tom pozorovala. Když se tam objevila Belatrix, ztuhla a chystala se šáhnout po hůlce. Byla připravena ji zabít, jako chtěla zabít ji a jako zabila Siriuse a mnoho jiných nevinných lidí. Harry jí chytil za ruku a povzbudivě se na ní usmál. Úsměv mu oplatila a nic neudělala, ale stále byla ve střehu. Okno najednou zatarasil Fenrin Šedohřbet. Sklouzli opět dolů tak rychle, že se pod nimi okap prohnul a téměř se i ulomil. Všichni zhluboka dýchali a ještě chvíli čekali.

,,Tak jo, postupně se všichni dostaneme dolů a," místo toho, aby to Harry dopověděl všichni vyděšeně vykřikli když se okap ulomil a oni tvrdě dopadli na zem. Hermiona si vyrazila dech, Bella si odřela půlku obličeje, Ron narazil žebra a Harry nehezky poškrábal záda od úlomků z popelnice. ,,Rychle, musíme pryč!" zvedl se jako první Ron, pomohl Hermioně, Harry Belle a rozběhli se pryč. Někdo běžel za nimi.

,,Sem!" zastavila je Bella a vlezla do polorozpadlého domu oknem. Ostatní za ní a všichni se schovali za gauč. U okna se objevila Belatrix Lestrangeová a propalovala celou místnost pohledem. Ani nedýchali, jak se báli, že je najde. Když ale nic neviděla, odešla a oni pro jistotu ještě chvíli vyčkávali.

,,To bylo jen tak tak, pojďme rychle pryč." zvedl se jako první Harry a počkal na ostatní, než se vydali pryč.  

Power of Friendship (Cz; Harry Potter) √Where stories live. Discover now