Kapitola 16.

487 28 1
                                    

V noci řekla svým přátelům krátce o tom, co jí řekl Brumbál a ráno seděli u sebe na snídani před tím, než mělo začít vyučování.

,,Snape, zase Snape. Už se mi nelíbí to, že je všude." řekl Ron vztekle. ,,Uklidni se. Musí v tom všem být nějaká spojitost. Tvá matka a Snape se možná znali. Věděl, nebo si spíše myslel, že jsi byla zabita spolu s ní. Myslela jsem si, že je smutný ale když se na něj teď tak dívám tak spíš ne." odfrkla si Hermiona a pohled obrátila k profesorskému stolu. Bella se tam nepodívala, ale zamyslela se. ,,Pochybuju že by se někde někdo zmínil o Dianě Scamanderové." řekla vážně a nandala si musly s jogurtem. ,,Křiklan by mohl, ne?" zamyslel se Harry a všichni se na něj podívali. ,,Chce tě do své sbírky." vysvětlil. ,,Neříkej ,do sbírky'. Zní to jako vy mě chtěl vycpat a uložit si mě do skleněné vitríny. Je to nechutné označení." sykla a Harry přikývl. ,,Ale uvažuj nad tím. Je chytrý ale udělá pro to aby tě víc poznal cokoli. Využij toho." domlouval jí a ona se zamyslela. ,,Pokusím se." přitakala. ,,A já ti pomůžu. Nevím jak, ale pomůžu." usmál se na ní Harry a ona mu úsměv oplatila. ,,Děkuju." přikývla mile a povzdechla si. ,,Musíme jít. První hodina je Bylinkářství, tak ať to stihneme." řekla, dopila svůj čaj a zvedla se. Nevšimla si pohledu páru bouřkově šedých očí.

První hodinu Bylinkářství se klepala na konci skleníku a čekala až na ní přijde řada. Museli přesazovat nový druh agresivních růží které svou bílou a sytě rudou barvou na chvíli uchvátili každého a potom dotyčného pobodali svými špičatými trny. Hermiona to zvládla na jedničku, Ron se toho odmítal zúčastnit a ona s Harrym měli zalepené a zavázané ruce.

Druhou hodinu Obrany proti černé magii si každý vyložil jinak. Jí to kupodivu nevadilo. A překvapivě se profesorovo chování vůči Belle změnilo. Buď jí ignoroval nebo se k ní choval téměř normálně jako každý jiný profesor. Což se nedalo říct o Harrym kterému stihl zadat trest a domácí úkol navíc.

Létání si užila. Z celého dne nejvíc, jak se nakonec ukázalo. Hned poté následovali Lektvary na které se tento rok zrovna dvakrát netěšila a poté jim odpadla dvouhodinovka Péče o kouzelné tvory. Vzhledem k tomu že to patřilo mezi její nejoblíbenější předměty nebyla moc nadšená a jako jedna z mála se neradovala. Navíc Hagrid dostal nějakou práci v Zapovězeném lese a brzy jí napadlo, že by toho mohla využít a jít se podívat na jednorožce - ať byl stále v hájence nebo už v lese.

,,Harry, Rone vy nejdete?" slyšela Hermionu a vzhlédla od knihy. ,,Ne, nemáme na to známku." řekl Harry. ,,Ach tak. Tak to máte volnou hodinu." došlo Belle a Ron s Harrym přikývli. ,,Co bych za ní dala." řekla a Hermiona zamrkala. ,,Ty se netěšíš?" zeptala se překvapeně. ,,Ne, ani ne." pokrčila Bella rameny a zandala knihu do tašky. ,,Ale jestli chce přijít včas měli bychom jít, ahoj kluci." usmála se na své dva kamarády a vydala se do učebny.

,,Bello." předběhla jí Hermiona. ,,Co to s tebou je?" zeptala se jí brunetka. ,,Co přesně myslíš? Máš na mysli to co se mi stalo o prázdninách nebo to jak se chovám? Heleď nemám proti vám nic ale chtělo by to menší starost. Vyvádí vás z rovnováhy i to, že si měním jídelníček." usmála se na ní vlídně a bez dalších slov jí obešla. Hermiona zůstala stát překvapeně na místě. Ani si hned neuvědomila, že proti ní stojí Draco Malfoy a zamyšleně se dívá z ní na odcházející Bellu. Když si uvědomila proti komu stojí, pohltil jí vztek a stálo jí všechno úsilí aby mu nevyčetla, že kvůli němu málem zemřela. Místo toho se hrdě otočila na patě a odešla za svou kamarádkou která zrovna zatáčela za roh a scházela do sklepení.

Hermiona doběhla do sklepení zrovna když začala hodina a stoupla si vedle zamyšlené Belly. ,,Jestli se se mnou něco děje, tak o tom nevím." zašeptala Bella nepřítomně a Hermiona na ní vyděšeně pohlédla. Bella se na ní sice dívala ale vypadala jako v transu. Vzápětí se na ní ale usmála a řekla: ,,Však mě znáš. Jsem horká hlava." řekla to s takovou lehkostí že se Hermiona musela okamžitě uvolnit a s úsměvem přikývla. V tu chvíli přišel do třídy Horacio Křiklan a všichni zmlkly. Bella si všimla i Draca Malfoye který jí se zájmem pozoroval. Chvíli mu pohled oplácela a nakonec se obrátila k profesorovi který kontroloval zda jsou všichni. ,,Čekal jsem, že tu uvidím i Harryho." slyšela ho mumlat a nemohla odolat úšklebku. Profesor však odložil papíry a vřele se na všechny usmál.

,,Chci vás všechny přivítat do tohoto roku. Vidím, že jste jeden chytří než druhý." usmál se na něj profesor a Bella by přísahala, že chvíli utkvěl pohledem na ní. ,,Tak tedy," chystal se pokračovat ale vyrušil ho příchod dalších dvou studentů - Harryho a Rona.

,,Harry...?" vydechl překvapeně profesor ale na studenta se usmál. ,,Omlouvám se profesore, přišel jsem s mým kamarádem na hodinu." omluvil se a rovnou přidal i vysvětlení. ,,Ano, ale na Lektvary jsem strašné nemehlo, asi bych měl jít." řekl Ron rychle, ještě dřív než se stihl kdokoli vůbec nadechnout a před odchodem ho zastavil Harry tím, že ho chytil za rukáv a stáhl zpátky. ,,Ale tak to napravíme, Harryho přítel je i můj. Vyndejte si učebnici, " ,,Já ani Ron ještě učebnici bohužel nemáme." přerušil ho Harry. ,,Tak si ji vezměte ze skříně." ukázal na postarší skříňku a obrátil se k ostatním studentům.

Victorie se podívala na Hermionu která se nenávistně dívala na Levanduly Brownovou, jejich Nebelvírskou spolužačku. Nikdy ji neměla ráda a jak se zdálo, Hermiona taky ne. Blondýnce to ale bylo jedno, měla oči jenom pro Rona. Všimla si jejího zamilovaného pohledu už v krámu Freda a George ale teď byla zábava se dívat na to, jak jí Hermiona propaluje pohledem a někdy slétne pohledem k Ronovi 

,,Ten, kdo bude mít nejlepší lektvar Doušek živé smrti, vyhraje toto." zdvihl křišťálovou ampulku s průhledným lektvarem. ,,Felix Felicis." řekla klidně Bella a všichni se na ní otočili. ,,Tekuté štěstí." doplnila ji Hermiona ohromeně. ,,Správně. Lektvar štěstí a ten kdo bude mít nejlepší lektvar ho vyhraje. Tak šup, na nic nečekejte." usmál se na ně a všechny tím probral z transu. Všichni se pomalu dopotáceli k stolům a pomalu se dali do vaření lektvaru. Bella se cítila mimo už na začátku a ani si nevšimla, že už si stihli říct i jiné lektvary. Přesněji řečeno je řekla Hermiona a ostatní dívky se jenom nakláněli k Nápoji lásky. Vyjímaje ji která lektvar jenom pozorovala a radši k němu nechodila. 

Připravila si přísady, svázala si dlouhé vlasy do vysokého culíku a po tom, co do kotlíku nalila vodu pod ním zažehla plamen a vyhrnula si rukávy. Neunikla ve vězení ranám na rukou. Oblibu si v tom našla především Belatrix Lestrangeová, po jejímž noži jí zápěstí zdobili drobné bledé jizvy. Na její snědé kůži byla nová bledá kůže jasně viditelná a ona se nepozastavovala nad pohledy ostatních a pustila se do lektvaru. Pečlivě se řídila instrukcemi a když už si alespoň po třetí všimla toho, že Harry dělá nějaký krok jinak, podívala se na něj.

,,Harry, děláš to špatně." upozornila ho opatrně a upoutala tím i Hermioninu pozornost. ,,Jsem si jistý, že ne." usmál se na ni. ,,Ale v učebnici je to jinak. Tam je to správně." vložila se do toho Hermiona. ,,Jak myslíš." usmál se Harry a každý se začal věnovat svému. I Bella, která dnes již neměla náladu na to se s někým dohadovat. Neměla náladu ani na to, aby šla potom za Hagridem. Ale chtěla opět vidět jednorožce.

,,Výborně slečno! Tento lektvar je opravdu velmi účinný a silný. Je vidět že jste opravdu velice nadaná." zasmál se a ona mu úsměv oplatila. Ostatní se za ní pochechtávali. ,,Výtečně pane Pottere! Jediná kapka by nás dokázala dokonale uspat!" vyjekl nadšeně profesor. Překvapilo ji to stejně jako Hermionu, kterou to vzápětí i lehce urazilo. Vždy byla nejlepší, musela Harrymu i Ronovi pomáhat a najednou byl Harry lepší než ona. U tak těžkého lektvaru, nikdo to nechápal ale všem bylo jasné kdo bude profesorův oblíbenec.

,,Blahopřeji Harry, užij ho dobře." usmál se profesor na Harryho a chtěl mu předat ampulku. ,,Ale pamatuj, záleží jenom na tobě jak to štěstí bude silné." řekl vážně ještě před tím, než mu ampulku podal. Začali tleskat a Harry si tento pocit užíval, bylo to k nezaplacení, být v něčem konečně první. Bella si ale všimla staré, polorozpadlé učebnice kterou Harry skrýval za zády. Přivřela oči a Harry před jejím vševědoucím pohledem uhýbal. Aby pravdu řekl, tahle Bella ho děsila. 




Power of Friendship (Cz; Harry Potter) √Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon