Kapitola 27.

392 22 0
                                    

Večer byl Ron doslova v záři reflektorů. Padali na něj okvětní lístky růži a všichni volali jeho jméno. Bella s Harrym a Hermionou stáli opodál a s úsměvem se na Rona dívali. ,,Neměl si to dělat." řekla Hermiona. ,,Máš pravdu, stačilo matoucí kouzlo." přikývl Harry a Hermione se zarazila. ,,To bylo jiné, to byli jenom zkoušky, tohle už byl zápas." řekla. ,,Přemýšlej, Hermiono." usmála se pobaveně Bella. Harry jí mezitím už ukázal ampulku plnou Tekutého štěstí. ,,Tys mu to nedal." vydechla Hermiona a Harry ampulku zase schoval. ,,Takže Ron si to jen myslel." pokračovala a podívala se na Bellu. ,,Ale jak si na to přišla ty?" zeptala se nechápavě. ,,K Harrymu to přeci nesedí." usmála se mile a podívala se na Rona. Kolem krku se mu vrhla Levandule Brownová, dívka která na něm mohla oči nechat už od začátku roku, a vášnivě ho políbila. Ron jí polibek bez čekání začal oplácet a ona se usmála. Všichni jásali, jediná Hermiona zmizela v davu.

,,Harry." chytila svého kamaráda za ruku a mířila s ním za Hermionou. ,,Co se stalo?" zeptal se zmateně. ,,S Hermionou se něco stalo." vysvětlila a pustila ho když zaslechla tiché vzlyky. ,,Jde o Rona, že ano?" zeptal se Harry a Bella přikývla. ,,Určitě, pojď." její tiché kroky se odráželi od stěn. ,,Hermiono?" zašeptal Harry a konečně spatřili jejich plačící kamarádku. Každý si sedl z jedné strany a Hermiona se o ně opřela a stiskla jim ruce. ,,Kouzelná formule, cvičím se." řekla Hermiona když viděla jak se Harry podíval na ptáčky které vyčarovala z pouhých listů. ,,Povedli se ti." pochválil jí je a podíval se na Bellu. Ani ona nevěděla co říct. Teď na slova nebyl čas. ,,Jaký to je pocit, Harry? Když se díváš na Deana s Ginny? Vím to. Vidím, jak se na ni díváš." řekla a Harry se podíval i na Bellu která přikývla. ,,Jste mí nejlepší přátelé." podívala se Hermiona i na Bellu a na jí přátelsky stiskla ruku.

Z dálky k nim přicházel nepříjemný smích který se přibližoval. Levandule s Ronem se před nimi nečekaně objevili. ,,Jujda, tady už je obsazeno." zašvitořila Levandule a Bella se zhluboka nadechla aby po ní něco nehodila. Odběhla pryč, ale Ron zůstal. ,,CO je to za ptáky?" zeptal se omámeně. Hermiona vstala tak rychle, až tím Bellu i Harryho překvapila. ,,Opugno." řekla a ptáčci se rozletěli proti Ronovi. Ten rychle uhnul a ptáčci se rozbili o dřevěné dveře které byli za ním. Měl štěstí, že zmizel jako jeho nová přítelkyně, jinak by ho Bella těmi dveřmi prohodila. Hermiona si k nim znovu sedla a propukla v usedavý pláč. Bella ani Harry nevěděli co jí říct a tak oba dva byli alespoň s ní.

,,Takovýhle pocit." zašeptal Harry a podíval se na Bellu která mu položila ruku na rameno. Bylo jí jejich dvou přátel líto. Vždy jí pomohli, ale ona najednou nevěděla jak. Věděla ale, že dělá dobře když jim o nových informacích ohledně její moci nic neříká. Už měli dost svých starostí a teď teprve byla vhodná doba něco tajit. 

Seděli takhle ještě dlouho, než se Hermiona uklidnila a utřela si oči. ,,Měli bychom jít." zašeptala a Harry zvedl obě dvě své kamarádky. ,,Já se půjdu ještě projít." řekla Bella a doprovodila je alespoň přes portrét. ,,Mám na tebe čekat?" zeptala se jí Hermiona. ,,Vyspi se, to ti pomůže." usmála se na ní Bella mile a objala jí. Poté i Harryho, který se musel sklonit. ,,Nějak rychle rosteš." uchechtla se. ,,Ty také, ale do země." řekl Harry a Hermiona se pobaveně usmála. ,,Zatím." zamávala jim Bella a otočila se směr Astronomická věž. 

Pomalu vystoupila schody a když viděla, kdo se ohlížel přes rameno čekajíc na svou neohlášenou společnost, otočila se na patě s tím, že opět odejde. Draco Malfoy se za ní ale rychle objevil a chytil jí za ruku, při čemž jí k sobě otočil.

,,Já tě nevyhodil." řekl klidně a shlížel na ní. ,,Někdy není třeba něco říkat." řekla a vysmekla se mu. I tak ho ale obešla a opřela se o zábradlí. Draco se objevil vedle ní. ,,Mluvíš až moc přesně." pronesl do ticha. Oba dva ignorovali tu zimu která je prostupovala. Začalo silně sněžit a jí se vločky zasekávali ve vlasech. ,,A ty se chováš až moc divně." vrátila mu to a podívala se do jednoho z oken kde viděla Rona a Levanduli. ,,Jako by třeba Weasley ne." řekl když zpozoroval na koho se dívá. ,,Ať se Ron chová jakkoli, furt je to přítel, ty si mě chtěl zabít." řekla a narovnala se. ,,A to ovlivňuje hodně." vydala se ke schodišti. Draco se nikam nehnul. ,,Furt si myslíš, že jsem chtěl ochránit jen sebe." odfrkl si. ,,Jistě, protože to tak bylo. Já mohla zemřít, ponesu si následky do konce života, ale pro tebe bylo hlavní, že se o tobě ten fám nikdo nedozví, že?" otočila se na něj. ,,Říkej si tomu jak chceš. Ono se ti to všechno jednou vyjasní." pokrčil rameny a po tomto seběhla schody téměř po dvou.

,,Jednou vyjasní." zavrčela nepříjemně a mířila do věže aby mohla ulehnout ke spánku. Zmocnila se jí únava a zítra se měli opět začít učit. 



Power of Friendship (Cz; Harry Potter) √Donde viven las historias. Descúbrelo ahora