Kapitola 37.

344 16 0
                                    

Dva dny a Ron s nimi opět seděl u stolu na snídani. Byla Sobota a moc žáků tam nebylo, všichni seděli jak chtěli a každý z jejich čtyřčlenné party byli duchem nepřítomni. Harry si četl v knížce, Hermiona se učila, Bella se dívala na svůj odraz v číši a Ron se díval na Levanduly.

,,Nech toho. Vždyť sněžíš." napomenula jemně Hermiona Rona a ten hůlku položil. Bella si ani nevšimla že by na ně nějaké sněhové vločky padali ale opravdu je měla zachycené ve vlasech a byli kolem nich na stole.

,,Jak jsem se vlastně rozešel s Levandulí?" zeptal se Ron když Harry smetával sníh ze stolu a to se oba dva podívali z Rona na Hermionu. ,,No," odmlčela se brunetka ,,bylo to na ošetřovně. Přišla tam a tys mluvil. Nebyl to nijak dlouhý rozhovor, řekla bych." řekla nakonec váhavě. ,,Aha. Ale abych byl upřímný, už mi lezla na nervy. Jen mi přijde nakrknutá." řekl a všichni štyři se podívali na svou spolužačku která na ně z vedlejšího stolu doslova cenila zuby. ,,No, to máš asi pravdu." řekla Hermiona a otočili se zpátky.

,,Chceš říct, že si z toho večera nic nepamatuješ?" zeptala se Hermiona a Bella by přísahala že tak nejistou jí snad v životě neviděla. ,,Něco ano, ale to je nesmysl. Byl jsem úplně mimo, ne?" usmál se vesele Ron. ,,Ano, úplně." řekla Hermiona která se zadívala do učebnice a Bella s Harrym si vyměnili pohledy, které hovořili za všechno. Bylo jasné, že k sobě chovají nějaké city, ale u nich dvou bude čekání dlouhé.

,,Harry, Harry to je Kate." strčila Hermiona do Harryho a ten, když spatřil dívku jenž byla zakleta, se zvedl a i s knihou se k ní vydal.

,,Zajímalo by mě, čím je ta kniha tak zvláštní." podotkl Ron. ,,Dokud se nic nestane, je mi to jedno." řekla Bella a Ron se s touto odpovědí spokojil. Hermiona Bellu chvíli zkoumala pohledem ale nakonec pokrčila rameny a začetla se. Bella se podívala z nich na Harryho a všimla si, právě v čas, jak vybíhá ze síně. ,,Počkejte tu." zamumlala a rozběhla se ke Kate.

,,Kam běžel Harry?" zeptala se jí. ,,Asi za Malfoyem." řekla tiše, nechápavě a ještě víc jí překvapilo, když se brunetka za svým nejlepší kamarádem tak naléhavě rozběhla. To neuniklo nikomu a rozhodně ne páru onyxových očí. 

Běžela dál a když si myslela, že už je ztratila, zastavila se a opřela se jednou rukou o stěnu. Zadýchaně poslouchala, dívala se před sebe do chodby kde byla nyní ona jediná a přemýšlela, jestli zešílela nebo jedná správně. Nemuselo o nic jít, Harry se někdy choval podivně a Malfoy se tak choval neustále, ale posledních pár dní měla podezření větší než kdy jindy. A to hlavně proto, co si vyslechla. Jak tak nad tím uvažovala, Snapeovi věřila a bylo jí jedno v čem má prsty. A to ani v případě, že je s nejvyšší pravděpodobností ohrožen ředitel, na kterém jí velice záleželo. Při té představě že něco takového v jeho společnosti nevnímá se jí zmocnil strach a po zádech jí přeběhla husina.

,,Aranelová, děje se něco?" ozval se za ní hlas toho, nad kterým právě přemýšlela a tak se otočila. Chvíli byla zticha aby se uklidnila a když již mohla pravidelně dýchat, váhavě přikývla. ,,To nevím jistě, možná se něco stane." řekla již klidným hlasem ,,Potter a Malfoy." nebyla to otázka, věděl to ale ona i přesto přikývla. Ocitli se v tichu, v němž každý slyšel dech svůj i toho druhého a čekali, kdy se ozve něco, co jim napoví kde by dva studenti mohli být.

Když už si Bella říkala, že se zbláznila ona i profesor, ozvala se rána a profesor se kolem ní rozběhl do vedlejší chodby. Ona běžela hned za ním a následovala ho na chlapecké záchody. všude byla voda, rozbitá umyvadla i kabinky a ona byla rázem celá od vody. A krve...

,,Harry, cos to udělal?" hlesla když spatřila Malfoye jak leží v kaluži vody která se mísila s jeho krví. I přes košili viděla hluboké rány. Profesor se podíval z Harryho na ní a když se všimla nepatrného kývnutí, chytila Harryho za ruku a šla s ním urychleně pryč. 

,,Můžeš mi říct, u Merlina, co si to vyváděl? Za tohle tě můžou vyloučit!" sykla na něj a rychle mířili do společenské místnosti aby je nikdo moc neviděl. ,,Prostě jsem se bránil." snažil se vysvětlit. Sám nevěděl, co se vlastně stalo. ,,Věděl si, co ta kletba způsobí?" zašeptala otázku a on zakroutil hlavou. ,,Byla z té učebnice, že ano?" pokračovala a on naopak přikývl. ,,Musíš se jí zbavit." řekla a to už vcházeli do společenské místnosti kde čekala Hermiona s Ginny i Ronem. Byli tam sami a tak se posadili ke krbu a Harry začal vysvětlovat.

,,Dlouho Malfoye podezřívám a věřte mi, že jsem ho nechtěl zabít, ale to kouzlo jsem četl v té učebnici Lektvarů. Bylo u něj, že je to pro nepřátele, ale neměl jsem ponětí, co tím způsobím." řekl. ,,Věříme ti, ale je na čase se jí zbavit." řekla mírně Bella. ,,Pojď, pomůžu ti." vstala Ginny když Harry bez váhání přikývl a bok po boku odešli. Bella se usmála, když se za nimi dívala a nakonec se podívala na Rona s Hermionou.

Power of Friendship (Cz; Harry Potter) √Where stories live. Discover now