Kapitola 29.

410 21 0
                                    

,,Hermiono, bude mi zima." říkala své kamarádce, když stála v letních modrých šatech před zrcadlem. ,,Zahřívací kouzlo, Bell. Moc ti to sluší, nehledej jiné." zaprosila jí a použila na ni zahřívací kouzlo. Bella se zasmála a přikývla. ,,Jen kvůli tobě." usmála se a zasunula šuplík s šaty zpátky. Na to, že je jen tak nenosila jich měla poměrně dost, ale každé využila v roce několikrát. ,,S kým jdeš vlastně ty?" zeptala se Bella když pohlédla na to, jak si bere k růžovým šatům i růžové střevíčky. ,,S Cormacem." zamumlala. ,,Cože?" Bella byla opravdu překvapená, Cormac byl ten poslední, koho by čekala že uslyší. ,,Já chtěla naštvat Rona." povzdechla si. ,,To zvládneš." pohladila ji po zádech a vydali se společně na místo, kde se měla napřed setkat Hermiona se svým doprovodem a poté i Bella.

Dorazili na minutu přesně, Cormac už tam na Hermionu čekal. ,,Ahoj." pozdravil je nadšeně. ,,Ahoj." řekli obě dvě dívky trochu zdráhavě a Hermiona Belle stiskla ruku. Poté musela jít chuděra po Cormacovo boku a Bella čekala na Harryho, který přišel chvíli poté.

,,Vypadáš krásně." zaslechla za sebou a otočila se. ,,I tobě to sluší." objala svého nejlepšího kamaráda a když jí nabídl rámě, společně se vydali na ten menší ples. Cestou si užívali to ticho, které mělo každou chvíli skončit a ani jeden nemluvil. Nemluvili ani dál, dokud je nepřepadl profesor.

,,Věděl jsem, že přijdete spolu! Taky vám to moc sluší, byli by jste ochotni se se mnou vyfotit?" ani nečekal na odpověď a chytil oba dva kolem ramen. Bella se stihla na poslední chvíli usmát. Blesk jí na chvíli oslepil a profesor se rychle rozloučil. Pouze s Harrym. ,,Řeknu ti, poprvé, co jsem ráda že jsem přehlížená." řekla vážně a Harry se rozesmál. ,,Ale to ty přece nejsi." objal ji kolem ramen. ,,Bello? Harry? Dáte si?" přišel k nim Nevill v bílém obleku a se stříbrným podnosem na kterým byli sklenky, nejspíše s vínem nebo jiným nápojem. ,,Neville, co ty tady?" zeptala se Bella a Harry se dotkl bílé látky obleku. ,,Nejsem v jeho klubu, ale tohle je ještě dobrý, někdo musí dávat utěrky na záchodech." řekl a Bella s Harrym si vyměnili překvapené pohledy. ,,Zatím ne, děkuju." řekl Harry a Nevill odešel. ,,Tedy, čekala bych něco lepšího." vydechla Bella. ,,Jako třeba?" nadhodil vesele Harry. ,,Třeba to že Křiklan nebude zaměstnávat jiné žáky." řekla vážně a Harry se rozesmál. ,,Proto se nad tím radši nepozastavuji, Bell." řekl a oba dva zvážněli když viděli Hermionu jak zmizela za záclonami. Nemuseli nic říkat, automaticky se jejím směrem oba dva vydali a nenápadně vpadli za záclony.

,,Co se děje?" zeptala se Bella šeptem. ,,Sotva jsem utekla." vydechla a upravila si vlasy. ,,Tedy, nechala jsem Cormaca pod jmelím." pokračovala. ,,Cormaca? Tys pozvala jeho?" sykl Harry. ,,Já chtěla naštvat Rona." povzdechla si a objala se pažemi. ,,Má víc chapadel než škrtidub." řekla pohoršeně a Bella se ušklíbla. ,,To mi, prosím, ani neříkej." řekla a Harry se pousmál. Záclona se odhrnula a na ně se podíval jejich spolužák. ,,Dračí tataráček?" pozvedl stříbrný tác a Bella zakroutila hlavou. ,,Ne, děkujeme." odmítl Harry. ,,Chápu, je po něj strašný zápach z úst." přitakal. ,,Dejte to sem." vytrhla mu Hermiona tác z ruky a chlapec odešel. ,,Třeba tím Cormaca odradím." řekla jejich směrem a sotva dojedla jeden kus a už utíkala, poněvadž výše zmiňovaný chlapec k nim náhle vtrhl. ,,Zrovna se šla přepudrovat." řekla Bella klidně. ,,To je ale kluzká malá mrška. A taky ráda mele pantem, co?" vzal si od Harryho tác a začal jíst. ,,Co to vůbec jím?" zeptal se. ,,Dračí koule." řekl Harry a Bella se otočila aby nikdo neviděl jak se směje. V tu chvíli - jako by to nebylo dostatečně zmatené - se u nich objevil Snape a Cormac mu pozvracel nohy. Bella utekla dokud měla možnost a Harry jí následoval. Neušel daleko, Snape ho zastavil.

,,Myslím, že bych se měl připojit k hostům pane, moje společnice," ,,Je vedle tebe." chytila ho Bella za ruku když se začal rozhlížet a Harry jí stiskl ruku. ,,Chci vám předat pouze vzkaz." ušklíbl se a pohledem sjel na jejich ruce. Pustili se, ale nijak jim nevadilo, že je v této chvíli profesor viděl. ,,Vzkaz?" zeptala se místo Harryho Bella. ,,Od profesora Brumbála. Mám vám popřát všechno nejlepší a hodně zábavy na prázdninách, je na cestách a vrátí se zpět až na začátek vyučování." řekl Harrymu. Ten se na něj sotva podíval a odešel. ,,Proč je všude a tak divnej?" rozčiloval se Harry. ,,Nesahej na mě, špinavej motáku." přerušil je hlas rozčileného Draca Malfoye a otočili se. ,,Spíš by mě zajímalo kdo všechno nás ještě překvapí." zamumlala a šli dopředu.

,,Pane profesore Křiklane! Právě jsem narazil na tohoto chlapce jak se schovává nahoře v chodbě. Tvrdil že prý má pozvání na váš večírek." řekl školník Filch který držel Malfoye za sako. ,,Dobrá, chtěl jsem se sem vetřít, spokojený?" utrhl se Draco na Filche a Bella poznala, že ač si hraje na neohroženého, má strach.

,,Já ho vyvedu ven." přistoupil k němu Snape a Filch Draca pustil. ,,Samozřejmě, profesore." řekl Draco arogantně a odešli. ,,Prosím, pokračujte!" zvolal profesor Křiklan nejistě. ,,Žádné takové, pojď." chytil Harry Bellu za ruku a táhl jí za Snapeem a Dracem. Opatrně a téměř neslyšeně utíkali za Snapeem a Dracem téměř přes celý hrad.

,,Možná jsem Bellovou zaklel, možná ne. Co po mě chcete?" říkal Draco a hovor utichl. Jen na zlomek vteřiny a Bella zjistila, že Snape Draca přitiskl na zeď. ,,Musím tě chránit, složil jsem neporušitelnej slib." zašeptal Snape. ,,Nepotřebuju vaši ochranu." odsekl Draco drze. ,,VYbral k tomu mě, ze všech ostatníc mě." slyšeli Dracův hlas a podívali se na sebe. Oba dva napadlo to samé - Voldemort. ,,Máš strach a snažíš se ho zakrýt, je to zřejmé. Nech mě ti pomoct." naléhal na něj Snape. ,,Ne, on vybral mě, tohle je moje chvíle!" když po tomhle hovor utichl, rozběhl se Harry s Bellou pryč a bylo jim jedno, jestli je slyší nebo ne.

Power of Friendship (Cz; Harry Potter) √Место, где живут истории. Откройте их для себя