Kapitola 19.

436 25 0
                                    

Všichni čtyři stáli před katedrou pana ředitele a vedle něj stála profesorka McGonagallová a nečekaně i Snape. Bellu napadlo, jestli on není přínosem toho, že je vždycky někdo najde. Jak se na něj tak dívala, ani si nevšimla, že se do ní propaluje pohledem. Potom se ale klidně odvrátila a s povzdechem pohlédla na ředitele.

,,Vím, že jste to nemysleli zle. Ale bylo opravdu nebezpečné jít tak hluboko do lesa sami." řekl přísně. ,,Nebyli jsme sami." namítl Harry. ,,Ano, byl tam jednorožec ale ten vás taky neochrání před vším." řekl a Bella by se vsadila, že tím myslel Voldemorta. Nikdy se neodvážila oslovit ho takhle nahlas. ,,Před mozkomory by nás jistě uchránil." vyhrkl Ron. ,,Před mozkomory?" podívala se jejich kolejní profesorka jejím směrem. ,,Když ho pohladíte, cítíte teplo, štěstí a další pocity. Myslíme, že má podobný účinek jako patronovo zaklínadlo." vysvětlila potichu. ,,Ach tak. To ale neznamená, že se tam můžete projít kdykoli se vám zlíbí. Víte, co vám pan ředitel řekl, slečno. Hlavně po tom, co vás unesli a," ředitel profesorku umlčel a Bellu uhnula pohledem. Jediný Snape si všiml toho, jak si prsty nepatrně přejela po skrytém zápěstí a v očích se jí mihla bolest. Když si všimla jeho pohledu, její pohled zchladl a ona si založila ruce na prsou.

,,Víme to všichni. Ale nikoho jsme nemohli najít a měla jsem pocit, že se něco děje." řekla nevinně. ,,Ano, celý den byla nesvá." přitakala Hermiona. ,,Možná kvůli Malfoyovi." zamumlal Ron a jeho tři přátelé se na něj nebezpečně podívali. Za to profesoři zbystřili. ,,Měla jste potyčku s panem Malfoyem?" zeptal se Snape a Ron zrudl. ,,Ne." odpověděla okamžitě. ,,Pokud ano, musíte nám to říct." řekl ředitel. ,,Ne, neměla jsem s ním potyčku. A kvůli mým vztahům s ostatními tu nejsme. Byli jsme tu kvůli tomu, že jsme byli sami v lese. Ano, už máme jasno v tom že tam sami nepůjdeme, mohli bychom jít?" řekla a ředitel jí pozorně sledoval. Nakonec s milým úsměvem přikývl a mávl rukou na jejich propuštění. Harry, Ron i Hermiona s tichým rozloučením odešli, ona chvíli zůstala.

,,Před Pánem zla nebo jeho sluhy nás opravdu nic neochrání." řekla zamyšleně a s popřáním na dobrou noc se otočila k odchodu. ,,Jak víte, že to byl Pán zla?" zeptala se její kolejní profesorka. ,,Asi instinkt. Po měsíce mučení jeho hůlkou nebo hůlkou jeho poskoků je tak nějak vycítím." pokrčila rameny a zavřela za sebou dveře.

,,Rone, celý jsi to pokazil." hubovala Ronovi celou cestu Hermiona. ,,Prostě mi to uklouzlo, paní Dokonalá." utrhl se na ní. ,,Jsem slečna, blbče. A nemůžeš jen tak říkat něco co může všechno zkazit." ohradila se. ,,Všechno se zkazilo ve chvíli kdy nás našel Brumbál." vložila se do jejich hádky Bella která šla za nimi vedle Harryho. ,,Fajn ale to neznamená, že všichni všechno vyžvaní." stála si za svým Hermiona a Bella protočila oči. ,,U Merlina." zamumlala a ignorovala jejich další hádku.

,,Poslyš, nevím, jestli jsi o tom slyšela ale zítra jsou nábory do Famfrpálového týmu. Nechtěla by jsi to zkusit? Určitě by jsi to zvládla." zeptal se jí Harry. ,,Já nevím, Harry. Asi ne." řekla váhavě. ,,Ale no tak. Vím, že tě to láká, co ti v tom brání?" usmál se a lehce do ní přátelsky strčil. S Harrym si byli hodně blízcí - nikdy se na něj nedokázala zlobit, ani on na ní. ,,Všechno. Harry já se teď nedokážu soustředit." zakroutila hlavou. Harry chvíli neodpovídal a nad něčím přemýšlel. ,,Myslím, že by jsi se na létání soustředit dokázala. Uvolníš se a na všechno zlé zapomeneš." řekl vážně a ona se zarazila. Věděla, že má Harry pravdu, ale něco jí v tom bránilo. ,,No jak chceš, ale když tak zítra v devět na hřišti." usmál se na ní a ona přikývla. ,,Nechám si to projít hlavou." usmála se a pohlédla z okna na les.

,,Bylo tam něco zlého." zašeptala Hermiona když se zastavili. ,,Ze strany Pána zla." řekla Bella. ,,Proč si to myslíš?" zeptal se Ron. Harry si jí zkoumavě prohlížel. Buď si myslel to samé co ona nebo se mu něco nezdálo. ,,Nevím." zamumlala a vydala se dál. ,,Měli bychom zmizet než si nás někdo všimne, pojďme." kývla na ně a oni se za ní bez řečí vydali. Tento rok byl opravdu plno tajemství, do kterých zapadala i Bella. 

Power of Friendship (Cz; Harry Potter) √Where stories live. Discover now