Kapitola 31.

397 19 0
                                    

Všichni šli spát dost brzy, ale Harry jí taky vzbudil za svítání s tím, že přišli Remus s Tonksovou a je vhodná dobu mu to říct, pokud si to nerozmyslela. A tak ani neudělala. Proto vstala a téměř neupravená se vydala za Harrym dolů, kde našli Remuse samotného.

,,Bello, Harry, co tu děláte tak brzy?" zeptal se překvapeně a s oběma se přivítal. ,,Potřebujeme s tebou něco důležitého probrat." řekla Bella vážně a Harry na důkaz jejích slov přikývl. Remus neskrýval překvapení ale uvařil jim teplý čas a posadil se s nimi do osamělé kuchyně. ,,Opravdu mě začínáte děsit." řekl Remus a oba dva se na něj podívali. ,,Tak asi postupně." zamumlal Harry a podíval se na Bellu čekajíc, jestli začne ona nebo bude začínat on. ,,Ano, od začátku. Takže, jde hlavně o to, co se stalo tehdy v noci v tom lese. Nebo spíš o to, kdo mi to zavinil." řekla nejistě a Remus zpozornil. ,,Musíš nám ale slíbit že to nikomu neřekneš." řekl Harry. ,,Chceme si o tom popovídat s nějakým dospělým, svěřit se mu, vyslechnout si jeho rady a na něco se zeptat." přitakala Bella. ,,Jsem rád, že věříte právě mě, ale nemyslíte že by o tom měli vědět všichni?" podíval se na ně opatrně. ,,Ne, až se dozvíš všechno." zakroutil Harry hlavou. ,,Tak spusťte." přikývl Remus.

,,Je to z části i má vina, jelikož jsem to věděla, nebo minimálně měla předpovídat, nějaký čas předtím než se to stalo. Šla jsem nejspíš z knihovny, když jsem zaslechla rozhovor dvou lidí a hlavní aktér v tomto incidentu mě viděl. Jednoduše mi vyhrožoval smrtí a neměl se to dozvědět nikdo." řekla Bella. ,,Hádám, že Ron, Hermiona a tady Harry o tom ví již od samého začátku." pousmál se a tentokrát přikývl Harry. ,,Taky měli co dělat aby ho nezabili oni. Nemohli se nijak prozradit, bylo by to moc riskantní. Možná jsme všichni doufali, že to přejde a byl to jen blbý kanadský žert, ale když jsem šla večer z tréninku z knihovny tak jsem poznala že to žert nebyl, poněvadž jsem do něj vrazila uprostřed, téměř noci, na chodbě." vydechla Bella.

,,Před tím než mi řeknete kdo to je, proč jste to neřekli už dávno potom?" zeptal se jich. ,,To je složité." zamumlala. ,,Ne, je to blbost, fám." opravil jí Harry. ,,Ale kecy, byl by schopný mě zabít." utrhla se Bella. ,,Protože tě miluje? To je mi hrdina." řekl a chvíli si hleděli do očí. ,,Ať je to pravda nebo ne, nechtěli jsme pokoušet štěstí." řekla nakonec Bella a podívala se na Remuse. ,,Takže jsou v tom zapletené jeho city k tobě." odtušil a Bella přikývla. ,,Co je na tom špatného?" nechápal. ,,Je zlé to, kdo to je." zašeptala Bella. ,,Draco Malfoy." řekl Harry opatrně. ,,Ten Draco Malfoy?" zeptal se po chvíli Remus, snad aby se přesvědčil že dobře slyšel. ,,Ano, ten Draco Malfoy." přikývla Bella. ,,Když opominu to, že tě i přes svou lásku málem zabil, neměl by to vědět alespoň profesor Snape?" podíval se na ní a ona zakroutila hlavou. ,,To je další věc kterou bychom vám měli říct, ale to později. Snape ne." zamítl to okamžitě Harry. ,,Dobře, jemu ne. Ale mělo by se to řešit. Není to dobré, může po tobě stále jít, Bell." řekl a vážně a Bella se usmála. Říkal jí tak málokdy, hlavně tehdy co se o ní bál. ,,Tenhle rok těžko." řekla po chvíli. ,,Bojí se když někdo práskne dveřmi." vysvětlila.

,,Remusi, prosím. Nevím, co dál dělat. Teď, když se opět chová zvláštně. Ne nebezpečně ale zase jinak." podívala se mu do očí a on přikývl. ,,Myslím, že bys měla být opatrná a ignorovat ho co to půjde. Alespoň než něco vymyslíme." řekl a Bella přikývla. ,,To on ti dal tu sovu, že?" podotkl. ,,Esmeho, ano. Jako svou nejhlubší omluvu." ušklíbla se nad onou ironií. ,,Ač je to krásný, měl by se probrat." zamumlal Remus. ,,Teď se běžte převléct, za chvíli vás přijde paní Weasleyová vzbudit a rozbalíme dárky." usmál se na ně mile a oba dva odešli. Neslyšeli sice to, co každý z nich očekával, ale Harrymu a hlavně Belle se ulevilo že na to nejsou sami a pokus se něco stane, Remus bude vědět přibližně kdo by to mohl být.

Bella se oblékla do černé, volné sukně která jí sahala kousek nad kolena a bílou halenku bez rukávů. Přes sebe si vzala ale i šedý kardinal do jehož vnitřní kapsy si schovala hůlku. Ginny vstávala právě tehdy, co za sebou zavírala dveře.

,,Bello, drahoušku, co si dáš k snídani?" usmála se na ní paní Weasleyová. ,,Dneska nic, ale děkuji vám moc." odmítla slušně. Po pěti minutách přemlouvání si nakonec dala jogurt s ovocem a k tomu džus. Trvalo chvíli než se sešli všichni a mohli si rozdat dárky. Jako káždý rok se snažila vybírat dlouho předem ale jako každý rok nevěděla co a kdy a zbyl jí na to poslední týden.

Od manželů Weasleyových dostala svetr s jejími třemi iniciály a řetízek se zlatým kamínkem. Od Remuse a Tonksové dostala nové pouzdro na hůlku která mohla okamžitě vyzkoušet a parfém, od dvojčat balíček plný jejich nových výrobků které měla možnost jako první vyzkoušet. To naštvalo Rona který od nich dostal pár kousků a nezajímalo ho že je to málo dostupné zboží. Harry jí dal knihu s krásným tričkem a nějaké sladkosti, podobný dárek dostala i od Ginny a Hermiony. Ron jí dal pár výtisků o zvířatech z medlovského i z jejich světa. Poslední dva byli neoznačené a proto si je schovala a nechala si je na večer.

Zmocnil se jí tíživý pocit kvůli kterému pořádně nemohlo zůstat v klidu ale dělala všechno proto aby si jejího zvláštního chování nikdo nevšiml a řekla by, že se jí to i dařilo.

Power of Friendship (Cz; Harry Potter) √Kde žijí příběhy. Začni objevovat