Kapitola 35.

359 22 1
                                    

Hned den poté se vzbudila s bolestí hlavy a Hermioně slíbila, že se na to profesora při další hodině zeptá. Jak brzy zjistila, nijak neuspěl ani Harry. Ten si to, jak po večeři zjistila, ještě u profesora Křiklana zhoršil.

,,Neco pro Brumbála, ale vymklo se to kontrole." vysvětlovat mdle když šli pomalu do společenské místnosti. ,,Snaž se na to nemyslet, vyjít to přeci musí." snažila se ho uklidnit a hodila si vlasy přes rameno. ,,Bello ale kdyby si ho viděla. Byl tak překvapen." řekl zdrceně. ,,Harry, ono to přejde, dojde mu že si to nemyslel zle, je rozumný." usmála se na něj mile. ,,To uvidíme. Co včerejšek? Přišla si nějaká mimo." prohlédl si jí. ,,Výuka je trochu složitější, ale to musí být. Už včera ale byl pozitivní poznatek." usmála se s přikývnutím a zamyslela se. ,,Možná poznal že se ho chci na něco zeptat." zamumlala. ,,To je dobře, ne?" nechápal Harry. Domlouvali se, že se ho na svou matku zeptá. ,,Samozřejmě, že je. Ale možná jsem často s mužem který znal mou matku." zašeptala a on chápavě přikývl. ,,Alespoň se o ní budeš mít možnost dozvědět něco víc, ber to takhle." řekl povzbudivě a Bella přikývla. ,,Budu na to myslet." usmála se a prošli portrétem.

,,Hermiona bude asi v pokoji." zamyslela se a pohlédla ke krbu. ,,Budu si tu chvíli číst a začnu s úkolem na Lektvary." řekla po chvíli zvažování toho, co udělá a podívala se na Harryho. ,,Já půjdu za Ronem a buď se vrátím s ním nebo bez něj." řekl mile a Bella přikývla. Harry odešel do jejich pokoje a ona se posadila do jejího oblíbeného křesla a po chvíli čtení začala psát jejich domácí úkol na Lektvary. Stihla napsat sotva pár slov a otevřeli se dveře od pokoje Harryho a Rona. Nestihla se divit. Harry podpíral Rona který vypadal jako opilý a táhl ho dolů ze schodů.

,,Nevěděla jsem, že se tu prodává alkohol a ani to, že Ron je alkoholik." přišla k Harrymu a ten Rona posadil do křesla. ,,Ne alkohol, ale extra silný nápoj lásky od Romildy." vysvětlil šeptem. ,,Hádám, že byl adresován tobě." řekla a střelila pohledem k dveřím její sousedky. ,,Hádáš správně. Musím ho dostat k Křiklanovi, třeba budu mít rovnou šanci mu to vysvětlit." řekl. ,,Půjdu s tebou, pomoc se bude hodit." sklidila věci ze stolu a hodila si brašnu přes rameno. ,,To by si byla skvělá, myslí si že jdeme za Romildou, takže mu na nic neodpovídej, ano?" řekl a ona cestou k Ronovi přikývla. Společně ho vedli za profesorem Křiklanem a cestou ignorovali všechny zvědavé pohledy. Zároveň ignorovali i Rona který básnil o Romildě a Bella počítala minuty kdy poprosí Harryho aby jí zabavil hůlku.

,,Rone zmlkni už nebo z Romildy udělám neviditelnou jenom pro tebe!" obořila se na něj a rázem bylo ticho. ,,Jdi na profesorku, autoritu si obstaráš hned." špitl Harry pobaveně a ona se ušklíbla. ,,Alespoň je zticha." řekla a Harry jí dal za pravdu.

,,Počkejte tady." řekl a šel o krok dopředu aby mohl zaklepat na profesorovi dveře. ,,Harry." řekl překvapeně. ,,Pane profesore, neobtěžoval bych kdyby to nebylo nezbytné." vysvětlil dřív než profesor stihl zavřít okénko. ,,Kde je Romilda?" řekl Ron a Bella ho přidržela aby nespadl. ,,Co je to s ním?" podíval se profesor z ní na Harry. ,,Extra silný nápoj lásky." zašeptal Harry tak aby to Ron neslyšel, ale ona ho slyšela moc dobře. ,,Tak pojďte dovnitř." otevřel jim profesor dveře a prohlédl si Rona, který stále dokola opakoval větu ,Kde je Romilda?' a zase zavřel.

,,Řekl bych, že dokážete tuto protilátku uvařit sám, Harry." řekl a připravoval potřebné věci. Bella se rozhlížela kolem sebe po kabinetu v kterém už párkrát byla. ,,Myslím, že tohle chce někoho zkušenějšího." řekl Harry vážně a Ron objal profesora oběma rukama kolem prsou. ,,Ahoj krásko, chceš něco k pití?" usmál se na profesora zasněně. Kdyby to nebyla vážná situace, Bella by brečela smíchy. ,,Asi máte pravdu." přikývl profesor překvapeně a ona s Harrym Rona odvedli.

,,Mimochodem, pane profesore, chtěl bych se vám omluvit za dnešek, za to nedorozumění." řekl Harry a odešel opět k profesorovi. ,,Ale Harry, nic se nestalo, to už dávno vzala voda." řekl mile a Bella se dívala na Rona který vratce vstal. ,,Chápu, že už toho musíte mít ohledně pár věcí plné zuby. Všichni se ptají na Voldemorta." řekl Harry a ona zavřela oči. Harry rovněž nepatřil k lidem co by se uměli dobře vyjádřit a co by věděli kdy co říct či neříct. ,,Neříkejte to jméno." řekl profesor a v tu chvíli slyšeli dutou ráno. ROn se posadil na opěradlo pohovky a spadl dozadu. ,,To se mi snad zdá." zamumlala a s Harryho pomocí ho zvedla a posadila. 

,,Tumáš chlapče a až do dna." podal pohár s protilátkou profesor Ronovi a ten se napil. Mohli sledovat to, jak otupělý výraz zmizel a nahradilo ho překvapení a hned poté se zatvářil nechápavě a dezorientovaně. ,,Co se mi to stalo?" zeptal se. ,,Nápoj lásky." odpověděl Harry pobaveně. ,,A navíc zatraceně silný." dodal profesor a pohárek si od Rona vzal. ,,Je mi fakt mizerně." vydechl tiše Ron. ,,Chce to životabudič chlapče. Mám tu máslový ležák, víno a medovinu dozrálou v dubovém sudu. Měl jsem s ní jiné úmysly ale za daných okolností," nechal větu nedokončenou a všem nalil trochu medoviny.

,,Tady Pottere." podal Harrymu poslední. ,,Ať slouží!" připil si s ním a Ron se napil. Byl to okamžik a on upustil pohárek s medovinou a padl na záda. Bella pohárek také pustila, ale v důsledku toho jak k Ronovi rychle přiskočila. Bylo jí jedno že profesorovi nejspíš zničila koberec. Ron se dusil, jeho tělo zachvátila křeč a její panika. Profesor nevěděl, co se děje, stál jako přikovaný a Bella se snažila Rona otočit na bok, jelikož se jeho ústa začala plnit pěnou. ,,Harry udělej něco, byl v tom jed! Pane profesore!" zaúpěla a podívala se na Harryho s profesorem. Ten nebyl schopen slova, ale Harry se rozběhl k malé skříňce a něco hledal. Teď tu hráli roli minuty. Za chvíli mohli o Rona přijít. A to se díky Harrymu nestalo. Do pusy mu dal nějaký kořínek a Ronův reflex ho donutil to spolknout. Na chvíli jeho tělo ochablo a její oči se zalily slzami. ,,Rone." zašeptal Harry a zatřásl s ním. Jejich zrzavý kamarád se zhluboka nadechl a podepřel se na loktech. Ze všech strach a smutek opadl. ,,Ty holky mě jednou zabijou.L" řekl Ron který byl bledší než obvykle a padl v bezvědomí na záda. Bella ho převrátila na bok a oddechla si.

,,Odnesu ho na ošetřovnu, postarej se o profesora a přijďte." zašeptala Harrymu a kouzlem Rona vznesla do vzduchu. 

Power of Friendship (Cz; Harry Potter) √Where stories live. Discover now