Kapitola 26.

396 24 0
                                    

Usnula téměř okamžitě po tom, co si lehla do postele a brzy vstávala. V pokoji byla i Ginny. To ona jí vzbudila a stačilo, aby jí sáhla na rameno.

,,Je čas vstávat." řekla tiše. ,,Vždyť je šest hodin." zamumlala ospale Bella a zabořila tvář do polšťáře. ,,Však, taky je dneska zápas." přikývla pobaveně Ginny. ,,Neříkej mi, že je to dneska." podívala se na ní Bella. ,,Neříkej mi, že si na to zapomněla." řekla Ginny přísně a v tu chvíli ji připomněla její Molly Weasleyovou. ,,Já myslela, že je to až za týden." zaúpěla Bella a vzbudila tím i Herimonu, která se vyhoupla k Ginny.

,,Bella zapomněla, že je dneska zápas." vysvětlila Ginny Hermioně. ,,To je už dneska?" podivila se Hermiona. ,,Já nestihla trénovat." zamumlala Bella do polštáře. ,,Co to s vámi kruci je?" řekla překvapeně Ginny. ,,To bude to jídlo ze včerejška."  řekla Bella a posadila se. ,,Nebo spíš jeho řeči?" nadhodila Hermiona a slezli s Ginny dolů aby k nim mohla i Bella. ,,Přísahám, že po něm za chvíli skočím." neodpustila si Bella a začala se převlékat do úboru. ,,Já skočím za chvíli po tobě." řekla Ginny a Bella se ušklíbla. ,,Jednou jsem zapomněla." snažila se ospravedlnit. ,,Poslední dobou zapomínáš neustále a tohle je náš první zápas a tvé první apomenutí co se tohoto týče. A taky poslední." dodala. ,,Samozřejmě, že poslední." přitakal Bella a stáhla si vlasy do vysokého culíku. ,,Ale musím říct, že si vás počasí pěkně doběhlo, je tam hnusně." řekla Hermiona a když si rozčesávala vlasy, dívala se z okna. ,,Ani mi to neříkej." povzdechla si Bella a vzala si koště. ,,Můžeme?" otevřela Ginny dveře a nechala je jít jako první.

,,Ahoj, připravené?" usmál se na ně Harry u portrétu a přivítal se s nimi. ,,Dá se to tak říct." řekla pobaveně Ginny. ,,A kde je Ron?" zeptala se Bella když vyrazili na snídani bez něj. ,,Chtěl abychom šli napřed." pokrčil Harry rameny. ,,Musí mít trému." pronesla vážně Hermiona a ostatní přikývli. ,,To Bella se toho nebojí, na náš zápas zapomněla." zasmála se Ginny a Harry se k ní přidal. ,,Náš první zápas, Bell." řekl. Někdy jí takhle říkal, ale slyšela to od něj po dlouhé době. ,,No," odmlčela se ,,ani ne zapomněla, spíš to posunula." připustila a to se rozesmála i Hermiona. Takhle veselí se posadila ke stolu a nandali si jídlo. Bella si dnes dala jenom ovocný salát a teplý čaj.

To, že přišel Ron jim řeklo hanebné i povzbuzující pokřikování od ostatních. Ron se posadil vedle Belly a vrhl na svou snídani znechucený pohled. ,,To je poprvé co nemáš chuť k jídlu." řekla Bella. ,,Je to tu strašný." zaslechla ho zamumlat. ,,A jaké to bylo včera?" zeptal se zvědavě. ,,Celkem nuda." pokrčila Bella rameny když jí došlo, že mluví o Křiklanově menším večírku. ,,Ale Harry si dezert užil." podotkla Hermiona a Bella se pousmála. ,,Křiklan pořádá Vánoční večírek. Každý si má někoho přivést." pokračovala Hermiona. ,,Nejspíš půjdeš s Cormacem, ten je v Křikově klubu." řekl Ron s arogantním podtónem. ,,Chtěla jsem pozvat tebe." řekl Hermiona sklesla a Bella těkala pohledem z jednoho na druhého. ,,Aha." to bylo to jediné, na co se Ron zmohl.

,,Hodně štěstí Rone. Určitě budeš skvělý." řekl Levandule, která se vedle Rona z ničeho nic pbjevila a stejně tak i zmizela. Bella nebyla jediná kdo jí překvapeně pozoroval. A nebyla ani jediná, kdo ji neměl příliš v lásce. Bohatě jí s Hermionou stačilo, že s ní museli do pátého ročníku sdílet pokoj.

,,Vzdávám to, příště může vzít mé místo Cormac, na tohle nemám." řekl šeptem a panickým tónem. ,,Jak myslíš, džus?" řekl klidně Harry. ,,Ahoj všichni." ozvala se vedle ní Lenka. ,,Vypadáš hrozně, Rone, proto si mu něco nalil do pití, Harry?" přelétla je všechny pohledem. Jenom viděla, jak Harry něco schoval do kapsy. ,,Takuté štěstí. Rone nepij to!" podívala se na Rona Hermiona, ale bylo pozdě. Ron vypil džus hned. ,,Za tohle tě můžou vyloučit." sykla na Harryho Hermiona a Bella věděla, že má pravdu. Zároveň jí Harryho vážný tón v prohlášení nesouhlasi přesvědčil o tom pochybovat.

,,Jdeme, vítězství je naše." zvedl se ROn, plácl si s Harrym a šli napřed. Bella doběhla Harryho a zatáhl ho za paži.

,,Ty liško podšitá, tys mu to nedal." zašeptala a Harry se usmál. ,,Já že jsem liška podšitá? To ty jsi mě zase prokoukla. Pojď. Jak jsi na to přišla?" položil jí ruku na záda a šli za Ronem. ,,Jednoduše, byl si až moc vážný. A v ampulce něco bylo." řekla klidně a ztišila hlas. ,,Tohle mi k tobě jednoduše nesedělo." Harry se po tomto zasmál a vzal do ruky koště. ,,Tak teď jednoduše nasedni na koště a pomoz nám vyhrát zápas!" zavolal na ní již ve vzduchu a Bella ho s úsměvem následovala.

Celý zápas proběhl jako po másle. Nevšímala si lidé na tribunách, aby se zbytečně nerozptylovala a představovala si že je to jako každý jiný trénink. Vítr ji šlehal do tváří a stejně tak i vlasy které měla v culíku, ale spolupráce s jejím týmem překvapila i ji samotnou. Stejně tak jí představil i Ron, který opravdu zářil. Co stačí k tomu, aby se to všechno povedlo. Obyčejný klam., pomyslela si a na poslední chvíli chytila přihrávku od Ginny. I přes nepříznivé počasí jí zápas na rozdíl od včerejšího večírku opravdu rychle ubýhal a brzy už se radovala s ostatními z vítězství. V záři reflektorů nebyl Harry, který chytil Zlatonku, ale Ron, který nepustil ani jeden Camrál skrze obruče. I večer probíhal ve stejném duchu a Bella nemohla říct, že by jí to vadilo. Byla ráda za příjemný zápas, na který by skutečně málem zapomněla. Zároveň měla náhle z něčeho nepříjemný pocit. Z něčeho, co teprve mělo přijít. 

Power of Friendship (Cz; Harry Potter) √Where stories live. Discover now