Kapitola 30.

394 21 0
                                    

Mířila s Hermionou do vlaku. Za nimi šel i Harry, ale jakmile se k němu připojil Ron, Hermiona zmizela a ona protočila panenky. Ani nevěděla jestli nad brunetkou nebo zrzkem. Harry to ale vyřešil za ní, poněvadž měl sám plné zuby toho jak před sebou ti dva utíkali.

,,Hermiona utíká před tebou a ty před Brownovou, Hermioně se nedivím ale ty by sis to měl rychle ujasnit." řekl když nastupovali do vlaku. ,,Jdu najít kupé." řekl místo odpovědi a zmizel. ,,Utíká před Levandulí?" podívala se na Harryho Bella a ten přikývl. ,,Ani nevím proč a vědět to nechci." zamumlal Harry a pohledem se zabodl do Malfoye který okamžitě změnil směr. ,,Měli bychom si o tom co jsme my dva viděli promluvit s někým dospělým, říct to těm dvoum a říct všem co ti udělal." řekl klidně a Bella souhlasila dokud neřekl poslední bod. ,,Jsi se zbláznil že jo?!" vykřikla a její kamarád s sebou trhl. ,,Byl by to jeho i můj konec. Hlavně můj, zabil by mě, pamatuješ?" nastoupili do vlaku a Harry jí zastavil tím že jí chytil za ruku. ,,Postarali bychom se o to, aby se nic takového nestalo." řekl mírně. ,,Harry, s prvními dvěma body souhlasím, ale ten poslední je moc riskantní. Nevidím problém v tom říct to o prázdninách třeba Remusovi, ale nikdo jiný by to vědět neměl. Ne teď. A Remus by ti to také řekl." řekla. ,,Uvidíme, jaký na to bude mít názor." usmál se Harry a Bella pobaveně protočila panenky. ,,Půjdu najít Hermionu, uvidíme se na zastávce." objala ho a každý se vydal jiným směrem.

,,Bello, počkej tu, vrátím to Ginny." prohnala se kolem ní Hermiona a Bella po krátkém šoku vlezla do kupé. Ani si nevšimla co chtěla Ginny vrátit. Ať to bylo co chtělo, ona se posadila k oknu a to pootevřela. Do kupé vlétl Esme, který se jí posadil na rameno a přijal nabízený pamlsek. Kufr měla už pod sedačkou a teď čekala jenom na Hermionu, které toho měla hodně co vypravovat. Její kamarádka přišla až když se vlak rozjížděl.

,,Jak to dopadlo s Cormacem?" zeptala se Bella když viděla její strhaný obličej. ,,Hrozně, musela jsem před ním utíkat i dnes ráno." povzdechla si. ,,Příště jdi radši sama." usmála se mírně Bella a podala ji lahev s pitím. ,,Voda s citrónem, pomáhá to prý na nevolnosti." vysvětlila a Hermiona si lahev vděčně vzala. ,,Kam jste včera zmizeli?" zeptala se Hermiona když Bella lahev uklízela. ,,Sledovali jsme Snapea a Malfoye." řekla vážně. ,,O tom jsem něco slyšela, nějaké novinky?" podívala se Hermiona na svou kamarádku. ,,Je toho celkem dost. Rozhodně jsme byli někde, kde jsme být neměli a oni o nás nejspíš i nakonec věděli." připustila a pohladila Esmeho. ,,Jak o vás mohli vědět?" nechápala její kamarádka a ohlédla se zda někde v kupé není Křivonožka. Ten se ale zase vytratil. ,,Nějak nám nevadilo to že děláme při útěku zpátky rámus." pokrčila Bella rameny a opřela se. ,,Bavili se o nějakém úkolu co dostal Malfoy, nejspíše od Pána zla, a Snape kvůli tomu jeho matce složil neporušitelný slib." shrnula včerejší zjištění. ,,Slib, který když nedodržíš tak zemřeš." vydechla Hermiona Překvapeně. ,,Přesně tak. Malfoy má nejspíš někoho zabít a skutečně je už Srtijedem. O tom teď není pochyb, Hermiono." zašeptala vážně. ,,Ale v tom případě chce zabít Brumbála." zamyslela se Hermiona. ,,Ten náhrdelník měl být jemu, ne? Katie něco říkala své kamarádce, slyšela jsem to ještě včera." vysvětlila.

,,Musíme to někomu říct, je mi celkem jedno jak se ke mně Snape choval, ale jestli chce pomoct Malfoyovi s něčím takovým," nechala větu nedokončenou a promnula si obličej. ,,Začíná se to všechno komplikovat." zamumlala zničeně a vzpomněla si na všechno co se o sobě ještě dozvěděla. ,,Harry chce říct o Malfoyovi Remusovi?" zeptala se Hermiona a Bella přikývla. ,,Jak o tom víš?" podívala se na ní. ,,Potkala jsem se s ním na chodbě." vysvětlila. ,,Myslíš, že je to dobrý nápad?" zeptala se Hermiona opatrně. ,,Myslím, že pokud jde o tohle tak je právě Remus ta nejlepší volba." přikývla. ,,A navíc, profesoři to po Ronovo nechtěném prořeknutí stejně nejspíše tuší, Brumbálovi neunikne nic." ušklíbla se. ,,Tak proč na to nepřišel dřív?" přemýšlela Hermiona nahlas. ,,Kdo ví, jestli přišel nebo ne." pokrčila Bella rameny. ,,Někdy je lepší nevědět a tohle mezi to patří." narovnala se a pohlédla ven z okna. Hermiona trávila tyto prázdniny u rodičů. Rozhodla se tak sice na poslední chvíli ale všichni věděli proč, nikdo jí to neměl za zlé a její rodiče na poslední chvíli zarezervovaly zájezd do Alp.

,,Bell mrzí mě, že tam nejedu, ale nesnesla bych to." řekla Hermiona když se blížili k nádraží. ,,Ale Hermiono, to se přeci nic neděje, za to ty nemůžeš." posadila se vedle ní a objala jí. ,,Chápu tě, udělala bych to samé." zašeptala a Hermiona se usmála. ,,Vysvětlíš to když tak i panu a paní Weasleyovým?" podívala se na ní a Bella se usmála. ,,Těm nebude ani co vysvětlovat, bude jim to jasné." řekla. ,,Myslíš? Že by to poznali?" zamyslela se. ,,Hermiono, koukni se na ně, mají sedm dětí, sami si něco prožili, musí jim to být jasné." zasmála se. ,,A jistě se ani vteřinu nezlobili." řekla když se k ní Hermiona nepřidala. ,,Jsi zlatá, Bell." objala ji Hermiona a ona jí. ,,Jenom upřímná." řekla Bella a pomohla jí s věcmi. ,,Musím jít, ať nezameškám, pozdravuj je ode mě všechny." objala jí Hermiona naposledy a vyběhla z kupé.

Bella si začala dávat věci do pořádku a když zvedala kufr, ve dveřích se objevil Harry. ,,Chceš pomoc?" zvedl jí kufr a do ruky jí dal klec. ,,Děkuju, kde máš ty věci?" zeptala se ho mile. ,,Už venku, všichni na nás čekají." uchechtl se. ,,Jsem zase brzda." zamumlala. ,,Ale houby, nejsi brzda, ty hlupáčku." zakroutil s úsměvem hlavou a vystoupili.

,,Bello!" objala jí paní Weasleyová a Bella se usmála. Objetí matce jejích zrzavých přátel okamžitě oplatila. ,,Ráda vás vidím, paní Weasleyová." usmála se na ní. ,,My tebe také, nemohli jsme se na vás dočkat." řekla laskavě paní Weasleyová a přivítala se i s Harrym.

Power of Friendship (Cz; Harry Potter) √Kde žijí příběhy. Začni objevovat