Kapitola 17.

464 28 2
                                    

Hned po hodině Lektvarů se teple oblékla a kolem Velké síně prošla, jako by se ani žádný oběd nekonal. Její přátelé byli tímto vyvedeni z míry ale Harry jim nedovolil jít za ní. ,,Někdy člověk zkrátka potřebuje být sám." řekl pouze a odvlekl je do Velké síně. ,,Ale viděl jsi jak to dopadlo minule!" řekl Ron ne příliš tiše a Harry se na něj varovně zadíval. ,,Minule to tak dopadlo protože to nevěděla ani ona sama. A pokud narážíš na to s Dominicem tak je to vlastně prosté. Nechtěla být na obtíž. Já vím že by nebyla ale ona je až příliš laskavá." řekl mírně. ,,Ale ne tenhle rok. Dívá se na mě hůř jak Snape když jí naštvu." zasyčel Ron. ,,A divíš se jí po tom co se jí stalo? Viděli jste ty jizvy? Chudák." řekla Hermiona lítostivě. ,,Neříkej to moc nahlas. Neměla ráda když jí někdo lituje předminulý rok, minulý rok a natož tenhle rok." ušklíbl se Harry. V podstatě chování své nejlepší kamarádky chápal. Ale věděl, že před nimi skrývala i něco víc než jen tohle. Něco s čím si nevěděla rady.

,,Tak to by k nám neměla ani jezdit." zaslechl Rona a podíval se na něj. ,,Mamka jí lituje v jednom kuse. Nedivím se jí, ale má u nás být celé letní prázdniny, za což jsem nesmírně rád, ale prostě," ,,Víme co myslíš Rone." přerušila jeho blekotání Hermiona. ,,Tvoje mamka jí velmi lituje ale je naštvaná že nic neřekla." řekl Harry a Ron přikývl. ,,Kam vlastně šla?" zeptal se zrzek a nandal si zapečené těstoviny a tuňákovým salátem. ,,Možná za Hagridem." pokrčila Hermiona rameny. ,,To těžko, Hagrid je tady. I Snape." řekl Ron a nandal si plnou lžíci do pusy. Harry automaticky pohlédl ke Zmijozelskému stolu a zjistil, že Draco Malfoy tam není. Hermiona i Ron zpozorovali směr jeho pohledu a stačilo jedno jediné gesto k tomu aby se všichni zvedli a běželi ze síně ven. Nikdo už se nad tím nepozastavil. Byli na tohle chování zvyklé.

Bella mezitím kráčela cen z hradu aby navštívila jednorožce. Dřív než ale vyšla, zaslechla kroky a schovala se ve výklenku. Blonďatý chlapec kolem ní prošel tak rychle, že si jí ani nevšiml. Dívala se za ním a zvažovala pro a proti. Nakonec se za Dracem vydala a následovala ho do Komnaty nejvyšší potřeby. Objevila se v místnosti plné harampádí a schovala se za jednou obzvlášť obsáhlou hromadou. Jenže její šikovnost se projevila a na ní se sesypala halda knih. Nebyla ani vidět, ale bledá ruka jí popadla za ruku a vytáhla na nohy. Draco Malfoy jí propaloval nic neříkajícím pohledem.

,,Tak se zase setkáváme." konstatovala nakonec. ,,Zase na neobvyklém místě." řekl a vedl jí pryč. ,,Cos tu pohledával?" zeptala se když se ocitali na chodbě. ,,Proč jsi mě sledovala?" odsekl. ,,Na otázku se nikdy neodpovídá otázkou, to za prvé. A za druhé jsem se ptala první tak kápni božskou." řekla ledově a založila si ruce na prsou. ,,Do toho co tu pohledávám ti nic není, Bello." řekl a následně znervózněl. ,,Jenom to prosím nikomu neříkej." dodal tiše. ,,Čeho se tak bojíš?" nic jí neodpověděl a ona protočila panenky. ,,Fajn, nic z tebe nedostanu." vzdala se a on si jí prohlédl. ,,Změnila jsi se." snažil se navázat normální konverzaci ale tentokrát mu nic neřekla ona. ,,Tak hele, všichni jsou na obědě, nechceš se jít projít a rozumně si promluvit?" navrhl. ,,A kde skončím tentokrát? V jezeře?" naklonila hlavu na stranu a on na ní sykl. ,,Potichu." zavrčel. ,,Jistě." ušklíbla se ale přikývla. ,,Fajn, pojď." svolila a vydala se kolem něj delší cestou na školní pozemky.

,,Omlouvám se za to, co se tehdy stalo." řekl. ,,Už jsi se omlouval. Ale chci ti ještě jednou poděkovat za dárek." řekla opatrně. ,,To nic nebylo. Jak se vlbec jmenuje?" zajímal se zvědavě. ,,Esme." odpověděla lhostejně a to ho donutilo znovu se už neptat. Místo toho se obrátil na jiné téma.

,,Na Lektvarech jsem viděl ty jizvy. Mrzí mě to." řekl a ona se zastavila. ,,Přestaň se omlouvat, Draco. Tohle není tvým zvykem." řekla ostře. ,,A tvým zvykem není někoho jen tak sledovat." řekl a ona se jenom sladce usmála. ,,Ráda sleduju ty co mi ublížili. Chci mít nějaké to eso v rukávu. I když u tebe už to není potřeba." řekla sladce a Draco se chvíli nezmohl na slovo. Nová Bella mu naháněla husí kůži. ,,Měl jsem co dělat aby to Blaise nikomu neřekl, ta dohoda tehdy," ,,Nehraj mi na city." přerušila ho a Draco zmlkl. ,,Kdyby jsi mi za to stál, ví to už všichni. Ale dávej si na mě pozor. Už nehodlám být ta hodná holčička tak to měj na paměti." řekla nebezpečně a vzápětí se usmála. ,,Tak se jdi plížit dál, zatím." řekl mile, na patě se otočila a sebevědomým krokem zabočila za roh, kde prošla kolem Harryho, Hermiony a Rona. Mávla na ně rukou a oni se za ní po krátkém šoku vydali.

,,Báli jsme se." řekl Ron. ,,Není proč se bát. Myslím, že Malfoy tenhle rok nevystrčí očka z ulity." nadhodila. ,,Bylo to úžasné Bello." vydechl Harry a ona se mile usmála. Věděl, že s nimi je to ta pravá Bella. ,,Bylo to pošetilé." ohradila se Hermiona. ,,Až se tě pokusí zabít tak něco říkej." nadhodila Bella a sundala si bundu. ,,Večer jdu za jednorožcem." řekla tiše a opět prošla kolem Velké síně bez povšimnutí. ,,Jen tak mimochodem, můžete jít se mnou, ještě jste ho neviděli." usmála se na ně a oni nadšeně přikývli. 

Power of Friendship (Cz; Harry Potter) √Where stories live. Discover now