Kapitel 7

2.1K 90 16
                                    

(Om du gillade det här kapitlet, får du gärna ge den röstning så vet jag. Eller till och med en kommentar, det är mer personligt.)

Resten av fredagen var lugn då jag var jobbfri från baren och blev hemma hela kvällen med Einar och mamma. Jag och min lillebror lagade lite extra lyxig mat eftersom att det var fredag och enligt Einars önskan valde han pannkakor. Det är hans favoriträtt och vi äter det säkert mer än en gång i veckan. Och jag förstår inte hur han inte kan tröttna på det, för det börjar jag.

Han vill göra så mycket som möjligt i köket men jag var självklart tvungen att hjälpa honom med att knäcka äggen och vända pannkakorna i den varma stekpannan. Att låta honom vara själv i köket vid en varm spis låter jag honom inte vara ännu. Vilket är ganska självklart, han är ju bara fyra.

Fastän det kommer skal i byttan från äggen, att det blir kladdigt i hela köket eller att han spiller ut ingredienser, så är det det bästa som finns att stå i köket med honom. Han är så söt när han står på sin stol för att nå upp till köksbänken.

Mamma kom till och med upp på benen för att käka med oss när pannkakorna var gräddade vilket gjorde Einar överlycklig. Han kunde knappt sitta still på stolen.

Resten av kvällen befann vi oss alltihop i soffan och kollade på film som Einar fick välja den med. Hans favorit film draktränaren som vi sett minst tio gånger och igår tyckte han den var lika spännande som varje gång.

Vi hade även fredagsgodis framme som jag och Einar köpt i matbutiken efter jag plockat upp honom på dagiset. En kväll som denna drömmer man om. Att vi som en förenad familj sitter och skrattar till en film, har ätit god mat under kvällen och äter godis framför tv:n och bara myser. Det är det bästa. Och jag ser på Einar att han älskar det med.

När jag var i kontakt med mammas doktor senaste gången instruerade han mig att det var bra för henne att röra på sig mycket och käka mycket mat. Fastän matlusten inte finns och hon bara är trött. Jag antar att hon gjorde ett litet framsteg igår när hon lämnade sängen för att äta med oss.

Idag har jag planerat att få ut henne på en liten promenad så hon kan se det fina höstfärgerna ute och få lite friskluft.

"Idag ska vi ta en promenad allihop hade jag tänkt, du med mamma såklart." hon kollade upp på mig och mötte min blick. Hon såg lite skeptisk ut men jag ska allt försöka övertyga henne och försäkra henne om hur tacksam hon kommer vara efter.

Det var lördagsmorgon och vi tre satt i köket och åt frukost tillsammans. Vilket också var längesen eftersom att det oftast brukar vara jag och Einar som delar sällskap med varandra.

"Ja vi kan gå till Drakparken" smaskade Einar med yoghurt i hela munnen. Hela hans mun var kladdig av den vita vanlig yoghurten och inte tala på hans fingrar. Jag och mamma skrattade lite smått åt hans beteende och hur kladdig han var.

"Det vill jag gärna hänga med på!" sa mamma glatt och la sin hand över min och log. Jag log tillbaka.

"Ja antingen går vi en kort sväng runt kvarteret  eller så tar vi bilen till Drakparken. Ni bestämmer?" föreslog jag och växlade blicken mellan dem. Einar började genast hojta att vi skulle åka till Drakparken så mamma hade inte så mycket till val. Att göra honom besviken ville ingen av oss. Då kan han äntligen få visa den nyfunna favorit parken.

Leendet på hennes läpparWhere stories live. Discover now