Kapitel 32

2K 90 27
                                    

(Tryck gärna på följ knappen, endel information kommer ut som bara hänvisas till mina följare. Om du gillade det här kapitlet, får du gärna visa det genom att rösta eller kommentera, då vet jag.)

Nästa morgon tog jag och Einar lång sovmorgon. Han kom in till mig tidigt på morgonen helt yrvaken och sen dess slappade vi bara i min säng. Efter frukosten åkte vi till mamma, eftersom att vi inte hade något bättre för oss dessutom var Einar så ivrig att få berätta om dagen vi hade igår. Vi spenderade hela dagen hos henne och bara umgicks, jag hoppades på att det var ett bra tecken att hon var så pigg. Provsvaren skulle vi få reda på nu i veckan, som skulle berätta om hon var helt frisk eller inte. Ett sådant besked är aldrig kul att få reda på om det nu skulle vara negativt.

När vi kom tillbaka till lägenheten var klockan runt 17 tiden, då lagade vi pasta sallad tillsammans och nöjt av maten framför tv.

"Kan du ge mig draken?" frågade Einar från det vattenfyllda badkaret. Jag räckte mig efter den gröna leksaksdraken som låg i en korg på badrumsgolvet inne i badrummet.

"Tack" jag log mot honom. Han började stångas med två av sina dinosauriers så det skvätte vatten ut på golvet.

Jag skrattade. "Einar du skvätter på mig" han fnissade till och skvätte ännu mer.

"Din lilla busunge" jag drog upp tröjärmarna och började kittla honom vilket bara ledde till att jag blev ännu blötare.

Efter alla skrattattacker slutade jag kittla honom och frågade. "Är du trött?" han gäspade och nickade. Jag förstod det, det hade varit en lång dag.

Jag drog upp proppen i badkaren och lät vattnet sakta rinna ut. Einar envisades sig om att få sitta kvar i badkaret enda tills vattnet var helt borta, samtidigt som jag lät honom leka in in det sista passade jag på att rengöra mitt ansikte.

När allt vatten var borta lyfte jag ut honom ur badkaret och lindade en stor handduk runt hans lilla blöta kropp.

"Ska jag läsa en saga för dig?" han nickade ivrigt samtligt som jag gnuggade hans hår torrt.

"Jag vill välja bok"

Jag log. "Självklart får du det" När han var helt torr hjälpte jag honom på med en nytvättat pyjamas.

Han tog stöd av mina axlar för att inte ramla medan han nynnande på en sång som han antagligen sjungit på dagiset.

"Väljer du en bok så kommer jag snart." han nickade och rusade ut ur badrummet. Jag hänge upp hans handduk och ställde i ordning allt så som det var innan.

När jag kom in i hans rum låg han nerbäddad i sängen med en bok i handen. Han log när han fick syn på mig, jag log tillbaka och kröp ner bredvid honom.

Jag hade inte hunnit läsa mer än hälften av boken innan jag kunde höra tunga andetag från honom. Försiktigt tog jag mig ur sängen och smög ut ur rummet.

Innan jag slog mig till ro vid tv satte jag på en tvätt i tvättmaskinen inne i badrummet. Lagom till att jag satt mig ringde det på dörren.

Fundersam gick jag fram till dörren för att se vem det var som plingat på så sent en söndagskväll. En förhoppning var att det skulle vara Sam, men lika väl visste jag att det inte var det.

Leendet på hennes läpparWhere stories live. Discover now