•48•

2K 95 9
                                    



Harry Stlyes

Meztelen testét erősen szorítom magamhoz, többet nem fogom elveszteni, sokkal jobban figyelni fogok rá. Halkan szuszog mellettem, elaludt. Gyönyörű arcát megsimogatom, mosoly keletkezik az arcomra, ahogy őt nézem. Nagyon szeretem, azon leszek, hogy megfizessen a tettes, aki megalázta. Nem örülök neki, hogy Azure is bele akar folyni, mert veszélyes, nem tudjuk ki áll a dolgok mögött, valamint a bűnözők közé megyünk, ő nem oda való. De megértem, elvégre ő is részese ennek az egésznek.

••

- Szóval Azure is velünk tart?- húzza a száját Caleb, ő se örül neki, több szem többet lát.
- Hajthatatlan.- tárom szét a karom.- Bent van a kocsiban, menjünk.- tolom meg a barátomat, hogy haladjuk.- Na indulhatunk.- kanyarodok ki az utcáról.
- Mi lesz a terv?- kíváncsiskodik a szerelmem.
- Az lenne a legjobb, ha a kocsiban maradnál, veszélyes hely.- nézek rá a tükörből.
-Harry.- nyög fel hangosan.
- Tényleg az lenne a legjobb, csak most, amíg meg nem találjuk a legjobb embert, sok ott a veszélyes alak, a te érdekedben.- támogat Caleb, hátha jobban hallgat rá Azure.
- Oké.- ül vissza.- És utána, hogyan tovább?
- Caleb?- nézek rá, mert ő az agy.
- Megtaláljuk a megfelelő embert, Rogert megfigyeltetjük, ennyi.- rántja meg lazán a vállát.
- Ez sokáig eltart. Nem jó terv. Nem tudjuk, hogy a fenyegetőnek mi a célja, vagy mit akar. Ha Harry vagyona kellett neki, akkor azt megkapta, így már nem fog újra felbukkanni,  ha viszont a szerelmünk a baj, akkor se nagyon fognak jelentkezni, mert már nem vagyunk a sakktáblán. Harry-vel nem vagyunk a cégben, így nem tudják, hogy alakul a viszonyunk.
- Mondasz valamit.- szólal fel a barátunk.
- Nekünk kell a céltábla elé állni, hogy lásson minket, akinek a kapcsolatunkkal van baja.
- Biztos, hogy nem!- tiltakozok.- Eléggé megjártad már így is, nem fogom engedni, hogy megint bajod essen!- haragosan cseng a hangom, nem engedem, hogy újra ő legyen a célpont.
- Mondjuk azt, hogy oké,- mérgesen az anyósülésre néztem, ahol Caleb ült.- annyit mondtam, hogy csak feltételezzük azt, hogy jó az ötlet.- néz rám védekezően.- Hogy lenne a kivitelezés?- ezt a kérdést inkább Azurénak teszi fel.
- Egyszerű. Harry rendszeresen bejár az irodába Rogerhez, úgy ahogy ő is tette veled. Szabotálod az üzletkötéseket, valamint szépen elhinted, hogy milyen boldogok vagyunk. Ennyire egyszerű, nekem nem is kell részt vennem ebben, inkább Harry irányítja a szálakat. Roger pedig biztos jelenteni fogja a dolgokat és akkor simán lebuktathatjuk, hogy ki áll mögötte.
- Hm.- nézünk egymásra Calebra. Nem is rossz terv, ebben senki nem sérül, ha jól csináljuk.
- Okos vagy te.- nézünk rá vigyorogva.
- Akkor már csak meg kell találnunk a megfelelő emberünket, aztán indulhat a sakk parti.- mosolygok el, végre kezemben van az irányítás, bármennyi idő is kell, de türelmesen várni fogok, hogy kiderüljön az igazság.

••

- Megérkeztünk.- parkolok le.- Figyelj Azure!- fordulok hátra és komoly tekintettel nézek rá.
- Maradj itt a kocsiba, ne szállj ki, ha bármi van hívj telefonon, oké?
- Oké.
- Remek, akkor induljunk.- száluk ki a kocsiból Calebbal.

Omladozó falak, mindenhol grafiti és szemét hátán szemét látható az utcákon. Eléggé undorító nem vagyok hozzászokva az ilyen helyekhez, főképp a facsaróbűzhöz. Az utcán lévő emberek megbámulnak minket, páran követnek, biztos ki akarnak zsebelni. Utunk a prostituáltakhoz vezet, ők tudnak mindent és biztosra veszem, hogy tudják ki a legjobb bűnöző.

- Remélem a kocsit nem akarják feltörni.- aggodalmaskodik Caleb.
- Azért álltam meg olyan messzire.- vigyorgok rá, tudom, hogy mit csinálok.
- Helló szép fiúk.- bájos hanggal szólít meg minket egy alul öltözött nő.
- Legjobb bűnözőt keressük. Tudsz segíteni?- nyomok a kezébe egy vastag papírköteget, minden kertekés nélkül. Vigyorogva számolja a fizettséget.
- Utca végén forduljatok balra, van egy 4 emeletes bérház. Könnyű lesz megtalálni, mert a bejáratánál egy hatalmas piros kereszt van felfestve, a pincében találjátok az embereteket.- kacsint Calebra.
- Honnan tudjuk, hogy ki lesz az?- húzom fel a szemöldököm.
- Szeme alatt egy piros, kereszt tetkó díszeleg.- kuncog fel.- Sok sikert, szép fiúk.- sétál el tőlünk.- Ja, és Vörös a neve.
- Hm, eléggé komolytalannak hangzik, nehéz elhinni, hogy ő a legjobb.- nevet fel Caleb.

Megtaláltuk az épületet, amit a csaj mondott. Érdekes, hogy a bűnözők milyen vallásosak, talán megbocsájtást várnak a gaztetteikért. A pincébe mindenhol Szűz Mária, Jézus és kereszteket lehet látni, a mi emberünk pedig cigivel a szájában kártyázik.

- Vöröst keressük!- nézem a társaságot, egy emberként hallgat el mindenki,tipikus gengszter kinézetük van.
- Ki kérdezi?- az egyik csicska szól fel, szemeimmel már megtaláltam, aki kell nekünk.
- Egy köteg pénz!- szól vissza Caleb.- Megbízásunk lenne számára. Összeg határtalan, akár naponta tudunk fizetni.
- Nem alkudozok ilyen emberekkel.- szólal fel az emberünk.- Fogadjatok fel magánkopókat.- szív bele a cigijébe.
- Nekünk megbízható ember kell, akit nem lehet lefizetni. Annyit fizetünk, amennyit kérsz, sürgős ügy lenne. Vállalod vagy akkor fizetünk másnak egy köteg pénzt!- szólalok fel határozottan, ezekkel így kell viselkedni, elhúzni előttük a mézesmadzagot.
- Miről lenne szó?- néz rám.
- 24 órás megfigyelés, mindenről jelentést adni.
- Sok pénzbe fog fájni.- vigyorodik el.
- Pénz határtalan.- én is vigyorogva nézek rá. Asztalnál ülőknek int, hogy menjenek ki, akik úgy is cselekednek.
- Foglaljatok helyett, uraim.- hanyagul dől hátra.- Miről lenne szó?
- Egy személyt kéne megfigyelni.- adom át neki a borítékot, ahol minden le van írva, valamint kép is van az adott személyről, az információk mellett egy vaskos összeg van, amit vigyorogva tesz el.
- Látom fontos dologról van szó.
- Ez az összeg csak motiváció, többet fizetünk.- néz rá Caleb, a fickó pedig bólint egyet, ezzel jelezve, hogy vállalja az ügyet.
- Na nézzük, hogy mit rejt.- veszi ki a papírokat.- Csak megfigyelésről lenne szó?- néz rám, én pedig bólintok.- Miért nem fogadtok fel magánnyomozót? Olcsóbban megúsznátok.
- Lefizethetőek, nekünk olyan emberre van szükségünk, aki nem harapja meg az etető kezet.- Caleb hangja fenyegetően cseng.
- Akkor jó helyen jártok, hiába, hogy szaralakok vagyunk, de nálunk nincsenek megbízhatóbbak.
- Ezt örömmel hallom, remélem így is van.
- Legjobb embereimet fogom bevetni, nem okozunk csalódást!- nézi a papírokat, ahol részletes információ van.- Ezt a faszt ismerem.- mutatja nekünk Roger dagadt képét. én pedig meglepődve nézek rá.- Látom nem csak nálam húzta ki a gyufát.- nevet fel.- Az egyik lányt nem fizette ki, körülbelül 2-3 hete, azóta keressük ezt a faszt. Veletek mit csinált?- pillant rám.
- Sok mindent, meglopott, leégette a házam, elvette a cégem, megtámadta a barátnőmet. Valaki felbérelte, azt kéne kideríteni, hogy ki, ezért kell a folyamatos megfigyelése, mert előbb-utóbb úgyis találkozik az illetővel.
- Egy feltétellel vállalom.- arca komollyá változott.
- Mégpedig?- remélem nem nagy kérése van, mert így is egy kisebb vagyont fogok fizetni.
- Ha szarrá verhetjük a fejét.- vigyorog rám.
- Az ügy végén azt csinálhattok vele, amit akartok.- nevetek fel.- Felőlem a szarrá verhetitek.- sőt még örülnék is neki.
- Megegyeztünk.- nyújtja a kezét, amit elfogadok.- Akkor ma este elkezdjük a megfigyelését. Lehallgatjuk a telefonját, valamint a lakásába kamerát helyezünk, azt is tudni fogod mikor fog szarni.- nevet fel, én pedig csak vigyorgok. Ezt már szeretem.

Tényleg a legjobb embert találtuk, főképp, hogy Roger neki is ártott, így sokkal jobban belead mindent, hogy kiderüljenek a dolgok, és hogy végre szarrá verje a fejét, nekem csak jó. Boldogan távozunk a helyről. Sakktábla ki lett nyitva, bábuk rajta vannak, már csak ki kell ütni azokat és eljutunk a királyhoz, amivel kiderül minden és lezárulnak a dolgok.

AzureOn viuen les histories. Descobreix ara