8 | BATALIKTA KOŞANLAR

481 49 10
                                    



LEKELİ | SİYAH


''Eliz içeride mi?''

Tüm düşüncelerim yuvarlandı ve kağıttan top olup kafama çarptı. O kadar aptalca düşünmüştüm ki! Neredeyse kahkaha atacaktım. Aras beni iyice paranoyak yapmıştı.

''Geliyorum!'' Diye seslendi Eliz arkadan. Kaşlarımı çattım. Evdeyse neden kapıyı açmamıştı bu kız?! Hem Bora'ya ne olmuştu ki? Biraz aralarından kopunca böyle oluyordu işte. Her şey saçma sapan bir hal alıyordu.

''Güzel pijama.'' Dedi kirli sakal. Eliz'in pembe, ayıcıklı, ruhuma aykırı pijamalarıydı. Boş boş ona baktım.

Bizi daha fazla acınası duruma sokmayan Eliz koşarak kapıya ulaştı. Sade, düz, siyah bir elbise giyip abartmadan makyaj yapmıştı. Önemsizdi demek ki. 

Eliz yanağıma sulu bir öpücük kondurup korkunç bakışlarımı kapınca dil çıkartarak kirli sakalı gösterdi. ''Bu Cenk. Mert'in yerini alacak bir süre. Grupla kaynaşması için dışarı çıkıyoruz. Seni ararım.''

Sadece başımı salladım.




Gideli kaç saat olmuştu ama hala gelmemişlerdi. Şimdiye gelmesi gerekiyordu. Hem üç kere aramıştım ama açmamıştı. 
Camın önünden ayaklanıp yatağa fırlattığım telefonu aldım ve Eliz'i tekrar aradım. Açmıyordu. Dışarıda arkadaşlarıyla takıldığı için sessizce almış olabilirdi, bilerek bakmıyor da olabilirdi.

Eliz muhtemelen bu yapacağıma çok kızacaktı ama içim içimi yediği için dayanamadım ve Bora'yı aradım. Kapanmak üzereyken açtı.

"Efendim Adelya?"

"Kusura bakma bu saatte arıyorum ama Eliz'lerin gittiği mekanı biliyor musun?"

''Bana konum atmıştı. Sana atarım.''

Derin bir nefes aldım ve başımı salladım. "Harika olur."

Kapatacaktım ki Bora seslendi. "Seni almaya geliyoruz, orada bekle."Bunun üzerine telefon kapandı.

Geliyoruz?

Üzerime bir şeyler giyinirken sonunda konumu attığına dair bir mesaj geldi. Saçlarımı at kuyruğu yapıp telefonu elime aldım.

Aşağıda beklemek daha iyi olacaktı.

On dakika sonra evin önüne yanaşan arabada Bora ve Aras vardı. Sikeyim. Uzak durmaya çalıştıkça bir şekilde aynı yere düşüyorduk. Bunun gelmesine gerek var mıydı ki?

Hoşnutsuzca arabaya yerleşip arkama yaslandım.

"O dallamayla beraber mi gitti?" Dedi Bora asabi asabi. Aşırı kıskanmış ve kuduruyor gibi bir hali olması beni birazcık keyiflendirdi.

"Cenk diye bir çocuk." Onu biraz daha sinir etmek istedim. "Yakışıklı bir dallamaydı."

Aras'ın bakışları dikiz aynasından beni bulunca kapıya doğru sindim.

"O götte bir boklar olduğunu sezdim ama bir şey dememe izin vermedi." Bora sinirle gaza yüklenince Aras bakışlarını arkadaşına çevirdi. "Mağara adamı gibi davranıyormuşum."

Lekeli SiyahWhere stories live. Discover now