41 | SONSUZ SEVGİ VE İHANET

145 11 2
                                    


LEKELİ | SİYAH


🦅



Eliz'in yatağında uzanmış, geleceğimizle ilgili hayaller kuruyorduk.

Lisenin ikinci senesiydi. Deli dolu aşık olma zamanımızdaydık ama ikimiz de lisede fazla sakindik. Eliz'in sevdiği bir çocuk vardı ama platonik bir aşk olarak kalmıştı.

"Kocam sarışın olsun." Dedi birden. Telefondaki gözlerimi yavaşça ona çevirdiğimde tavana bakarak sırıttığını gördüm. Telefonu yatağın kenarına bırakıp ona döndüm ve iki elimi yanağımın altına koyup bacaklarımı karnıma çektim. "İkimiz uyumlu oluruz."

Eliz ve kocasını hayal ederken kafamda kusursuz çiftin görüntüleri oluşmuştu bile.

"Başka?" Diye sordum bu hayalden zevk alarak. O da heyecanla düşünmeye devam etti.

"Yüzümü güldürsün...Her erkekten farklı bir şey göreyim onda, ama ne gördüğümü de bilmeyeyim. Çok seveyim." Kocaman sırıtıp yatakta sallandı. "Düğünüm kusursuz olsun. Sevdiğim herkes gelsin. Ya da dur, sevmediklerim de gelsin de kıskançlıktan çatlasın. Metrelerce uzun bir duvağım olsun."

Eliz bir şeyler saymaya devam ederken ben de onun gibi tavana bakarak kendimi o düğünde hayal ettim. Hayalimde bile kusursuz bir mutluluk vardı. Eliz sanki zihnime girmiş ve bu anının bile en ufak bir detayında eksik bırakmamıştı.

"Seninki nasıl olacak?" Merakla bana döndüğünde kendimin gerçek aşktan ne kadar uzak olduğunu düşünmüştüm. Kendim için tek bir hayalim bile yoktu.

"Bilmem." Dedim düz bir şekilde. Eliz homurdanarak bacağıyla bana vurdu.

"Her kız hayatının aşkını düşler."

Gözümü bir saniyeliğine ona çevirdim. Mavileri heyecandan ışıl ışıldı. Olmayan bir adama aşık olmuştu.

Aşık olmam için ne olması gerekirdi ki? Bunun için ne hissetmeliydim?

"Nasıl anlayacağım?" Dedim mırıltıya. "Aşık olduğumu?"

Yatakta doğruldu ve saçlarını tepeden öylesine toplayıp dirseklerinin üzerinde yanıma uzandı.

"Nasıl bir şey olduğunu ben de tam bilmiyorum ama o kişi olduğunu fark ediyorsun sanırım...Seni o kadar sevecek ve değer verecek ki ondan başkasıyla kendini düşünemeyeceksin. Onun sevdiği her şey olmak isterken, aslında sevdiği tek şey olacaksın. Güvende hissedeceksin, huzurlu olacaksın, seni anlayacak ve burayı okuyacak." Parmağıyla kafama vurdu. Gülmemi bekleyerek baktı ama ben ilgiyle onu dinliyordum. "Yüzünü güldürecek, seni koruyup kollayacak. Yeri geldiğinde abin, yeri geldiğinde baban, yeri geldiğinde düşmanın bile olacak. Kavga edeceksiniz ama sorunlar çözülecek. Çünkü sonsuz sevginin savaşmaktan sıkılmadığı şeylerden birisi de küslüklerdir."

Son sözüyle gülsem de hala ciddiydim. "Bütün bunları tek bir erkeğin hissettirmesi biraz imkansız değil mi?"

"Bilmem. Bekleyip göreceğiz." Cevap vermeyip tavanda böyle bir erkeği düşündüm. "Senin kocan esmer olsun."

Hayalimdeki adamı kafamda oturtamadığım için kendi kendime sinirlenip gözlerimi yumdum. Bu anlattıkları izlediği filmlerde gördüğü şeylerdi. Gerçek yaşamda böylesi bir aşkı hiç görmemiştim. Bu yüzden kalbimi, kırsın diye bir erkeğin eline vermeye niyetim yoktu.

Lekeli SiyahWhere stories live. Discover now