BERDEL-8

138K 5K 473
                                    

Geceye hazır ol Berika Şahsuvaroğlu!

Kadın olmak sadece eşinin ihtiyaçlarını karşılamak mıydı!

Yahut her dediğine boyun eğmek miydi!

Kadın olmak herşeyi kabul edip kaderine baş eğmek değildi!

Kadın olmak dünyayı yönetmekti!

İnsanı hakikate erdilmekti!

Kadın olmak , en çok da merhametli!

Kocasının iğrenç sözleri üzerine iki eliyle sertçe itti. Karısı olabilirdi, ancak onun cinsel objesi asla değildi! Hele ki bu kadar aşağılarken!

" Düşmanının kardeşiyle beraber mi olacaksın !" Damarına basmayı hedefledi ancak  isabet etmedi. Onun anladığı dilden konuşmak farz olmuştu genç kadına. Yerden yere vurmak istiyordu.

" Daha yeni sen herşeyden önce benim karım olduğunu beyan ettin. Bende adımımı ona göre atacağım sevgili karıcım!" Karısının taktiğini biliyordu ancak onu yenemeyecekti! Yiğit Şahsuvaroğlu buna izin vermezdi.

Karısının onu tekrar itmesi üzerine, dudağı alayvari şekilde kıvrıldı ve duvarla arasına iyice sıkıştırdı. Burnu, karısının boynuna temas ederken kısık sesiyle konuştu.

" Ve ben düşmanımın kardeşi olan karımdan çocuk yapmaya bu geceden itibaren başlayacağım!"

Yerinde donakaldı Berika. İşte bunu beklemiyordu! Kocasının bebek istemesini asla ve kât'â beklemiyordu. Yavaşça yutkunurken kocasının kolları arasında debelenmeye çalıştı. Duvarla arasına sıkıştırmıştı resmen!

"Sen karına karşı sorumlulukları yerine getir, bebeği de sonra düşünürüz Yiğit Ağa!"

Genç kadının en çok zoruna giden buydu. Onu sürekli görmezden gelmesi, herkesin içinde onunla asla iletişim kurmaması onu rencide etmekten beter ediyordu. Hele ki kaynanasının bakışları genç kadını toprağın altına koyuyordu.
Madem kocası baba olmak istiyordu, o da sorumluluklarını yerine getirmeyi bilecekti.

"Bana ne yapmam gerektiğimi söylemen senin haddine değildir!" Kulağının dibindeki bağırış ile yerinden sıçradı. Yiğit'in nefeslerini yüzünü doverken gözlerini kocasının gözlerinden aldı ve kapattı. Aklına ağabeyi Miraç'ın yaptıkları doldurdu. Her sinirlendiğinde o da bağırıp genç kızı dovmekten beter ederdi. Farkında olmadan titrerken mırıldandı.

"Bana bağırma!"

Kocasının kolları arasında duvara yaşlı olmasa idi çoktan yeri boylamıştı. Kocasına sözde korkusunu belli etmeyecekti!

"Haddini bileceksin Berika!"

Yiğit, gözü sinirden dönmüştü. Karısının korkusunun farkında bile değildi. Kadına karşı bir adım daha attığında bir bütün olmuşlardı ancak bunu hissedecek raddede dahi değildi . Tıpkı karısının titreyislerinin farkında olmadığı gibi...

" Ve haddini bilip bu gece beni bekleyeceksin!"

Düşmanı dediği kadından yani karısından çocuk yapacaktı. Uzun süre geçmemişti düğününden ancak genç adam aşiret tarafından da kısır damgası yemek istemiyordu. Hayatını rayına oturtmak istiyordu, her ne kadar Berika'yı sevmese de...

"Beklemeyeceğim Yiğit Şahsuvaroğlu!"

Sinirle diklendi kocasına. Zorlayamazdı onu. Onu ezen bir adamla çocuk yapmak da istemiyordu. Yapacaksa da öncelikle Yiğit ona saygı duyacaktı! Karısı olarak kabul edecekti!

"Öyle mi?" Sinir bozucu bir sakinlikle sordu sorusunu Yiğit. Daha yeni bağırıp çağıran o değilmiş gibi hem de !

Berika dudağını farkında olmadan dişlerken başını salladı evet diyerek. Geleceğin felaketin farkında değildi o da. Şayet farkında olsaydı bir an önce odadan çıkardı!

BERDELWhere stories live. Discover now