Berdel-52(Final)

71.1K 2.5K 555
                                    

4 Ay sonra

Berika beline bir yastık daha yerleştirdiğinde nefesi düzensizleşmişti. Karnı büyüdüğünden rahat hareket edemiyor ve bu durumdan bazen yakınıyordu. Kocası onun rahatlığını sağlıyordu lakin hep yanında da olamazdı. Tıpkı şuan da olduğu gibi. Saatine baktı genç kadın. Yiğit'in işten gelmesine az kalmıştı. İzlediği programa bakarken oflayarak derin bir nefes aldı. Yardımcısı da bir saat önce evden çıkmıştı. Canı şuan hiç olmadığı kadar sıkılıyordu. Ayaklarını uzattığı koltuktan ayırıp yere bastı ve sağ eliyle koltuğa tutunarak ayağa kalktı.  Koltuğun üzerinden telefonunu almayı da unutmamıştı. Pencere kenarına yavaşça yürüdü genç kadın bir eli karnındayken. Boğaz manzarasını izlemek iyi geliyordu Berika'ya...

On dakika boyunca manzarayı izledi genç kadın. Ayakları ağrımaya başladığından yavaş yavaş koltuğa tekrar ilerledi. Yavaşça tekrar koltuğa oturdu ve Yiğit'i aramak için rehbere girdi. Telefonu kulağına yaklaştırdı ve kocasının sesini duydu.

"Efendim Çawreşamın? " Arabasına binen Yiğit, bugün eve geç kaldığının farkındaydı. Karısının sancıları o yokken olacak diye ödü kopuyordu. O yüzden işten olması gerekenden daha erken çıkıyor ve biriciğini yalnız bırakmıyordu.

" Nerede kaldın diye soracaktım Yiğit? Hep haber verirdin bana? "Tek ayağını koltuğa uzatırken konuştu. Yiğit'i yanında istiyordu şuan.

" Toplantı vardı Çawreşamın. On dakika sonra yanındayım. İstediğin birşey var mı? "diye sordu. Karısı bu aralar pek fazla birşey yemiyordu. Ve bu genç adamı panikletiyordu. Ya aç kalıp bayılırsa? Birden silkelendi Yiğit ve gaza bastı. Kötü düşünceleri aklından atmalıydı .

" Sen gel yeter Yiğit. İstediğim birşey yok. "diye mırıldandı.

" Demek kocanı özledin Çawreşamın öyle mi? "Trafiğe yakalanmamasına şükretti genç adam. Karısını daha erken görecekti.

"Evet özledim. Özlemek için senden izin mi alacağım!" Kocasının sesindeki eğlenceli tınıyı hissetmişti genç kadın ve birden çıkışmıştı elinde olmadan.

"Hayır Çawreşamın izin almana gerek yok. İlk defa beni özlediğini dile getirdin."kocasının yanıtıyla yüzü düştü Berika'nın. Kocası onu özlememiş miydi?

"Peki sen? "diye sordu Berika sol eliyle karnını yavaşça ovalarken.

" Ne ben Çawreşamın? "Yiğit gülümseyerek arabadan indi. Karısıyla kelime oyunları oynayabilirdi. Tabi çok fazla ileri gitmeden. Yoksa karısı hamileliğin verdiği duygusallıkla yanlış anlayabilirdi. Berika sinirle nefesini verdi. Kocası anlaşılan onunla oynamak istiyordu.

" Senin özlediğin birileri var mı diye sordum Merikamın(kocacığım)? "Kocasına sinir olmaya başlayacağı zamanlarda böyle seslenirdi son üç aydır. Bazı tabularını yavaş yavaş yıkmıştı genç kadın kocasına karşı. Yiğit onun için çok fedakarlık yapmıştı ve Berika ona riyakarlık yapamazdı. Yiğit kapıya doğru yürüdü ve önünde durdu. Cebinden anahtarı çıkarırken konuştu.

"Şuan mı? " Ah! Berika çıldıracaktı! Kocası bir türlü istediğini söylemiyordu.

" Evet şuan Yiğit! "sinirle sesini yükseltti Berika.  Evet sonunda siniri tavan yapmıştı.

" Şuan özlediğim biri yok Çawreşamın. "gülmemek için kendini zor tutuyordu Yiğit. Karısı şuan sinirden kurdurmak üzereydi. Ve Yiğit onun sinirli halini daha çok seviyordu.

" Çawreşamın batsın Yiğit oldu mu! " sinirle söylendi genç kadın. Özlememişmiş diye geçirdi içinden. Hödük herif diye de mırıldandı. Cidden özlememiş miydi?  Kocasının sesi gelmemesi üzerine konuştu.

BERDELWhere stories live. Discover now