BÖLÜM-37

89.7K 3.5K 140
                                    

Sıraç kızın çırpınışlarının kesilmesiyle hızla kucağına aldı. Ve kapıya yöneldi. Bu kız tüy kadar hafifti adeta. Kızın yüzüne baktığında acı çeken bir ifade gördü ama umurunda bile değildi.

Evden çıktığı gibi kızı arabasının arka koltuğuna bıraktı özensizce. Sürücü koltuğuna oturan Sıraç arabayı çalıştırarak hızla sürmeye başladı. Arabanın ön camından koltukta uyuyan kıza gözlerini dikip konuştu.

-" Gün intikam vakti." Diye fısıldadı ve tekrar önüne döndü...

♧♣♧♣♧♣♧♣♧♣♧♣♧♣♧♣

Yiğit karısının sözleri üzerine kısık bir şekilde kahkaha attı. Karısını utandırmak onu haylice eğlendiriyordu. Hiçbir zaman gülmeyen Yiğit Ağa karısının yanında adeta başka birine dönüşüyordu.

Sağ elini karısının boynuna bastırıp göğsüne gömerken sessizce fısıldadı o narin kulağa.

-"Seni daha fazla utandırmamı istemiyorsan sesini kesmelisin çavreşamın. " Diyerek nefesini verdi.

Yadesine başını çeviren Yiğit

-"Yade senin işin gücün yoktur. Gelip bizi dikizliyorsun?" Diye sorar gözlerle baktı Yiğit gülümsemesi eşliğinde. Yadesini de sinir etmekten haz alıyordu genç ağa.

Yade Keje bastonunu yere hızlıca vurarak

-"Vallahi elimde kalacaksın sen Yiğit Ağa! Ben buraya su içmeye geldim ama gördüklerim... tövbe tövbe." Dediğinde başını sağa sola salladı. Berika Yadesinin bu sözleri üzerine daha da kızardı. Hiç istemediği bir pozisyonda yakalanmıştı bu yaşlı kadına. Bir daha nasıl bakacaktı yüzüne utançtan bilemiyordu.

Yiğit karısının sıktığı portakal suyu olan bardağını alarak bir yandan da karısını da yürüterek mutfağın kapısına yöneldi. Burada biraz daha kalırsa karısının elinden çekeceğini biliyordu.

Yiğit Yadesinin yanından geçerken

-'Sende görmezden geleydin ya Keje Xanim." Diyip mutfağın kapısından çıktı karısıyla beraber. Yade Keje torunun sözleri üzerine kaşlarını çatıp

-"Kure keri (eşek oğlu eşek)!" Diyip bardağına su doldurdu.

Yiğit karısının söylenmeleri eşliğinde odaya girdi. Ve yatağının yanındaki ikili koltuğa oturdu yayvan bir şekilde.

Berika kocasının rahat tavrına daha da çok sinir olup

-" Ya sen nasıl bir adamsın! Utanma kalmamış sende! Ya mutfakta resmen kendinden geçtin!" Diye ikisinin duyacağı şekilde bağırıyordu.

Bu adam genç kadını delirtiyordu resmen. Yade Keje'nin o sözlerini hala işitiyordu sanki. Yiğit ise karısının bu haline sırıtarak bakıyordu. Karısı tam bir tatlı belaydı.

Berika kocasının sırıtan haline daha da sinirlenip

-" Yiğit gülme bak daha da sinir etme beni!" Diyerek sağ elinin işaret parmağını salladı.

Yiğit karısının haline cıklayıp

-"Ama çavreşamın yakışmıyor sana bu tehditvari hareketler." Diyip daha da yayıldı koltukta. Sol kolunu hafif bükerek saatine baktığında akşam yedi olduğunu gördü. Bu saatten sonra konaktan çıkmazdı. Tabii acil bir durum olmazsa.

-"Sana da yakışmıyor mutfaktaki hareketlerin!" Diyerek cevabını verdi Berika. Ve yatağının üzerine oturdu.

Bu adam illa ya genç kadına kızacaktı ya da utandıracaktı. Yani karısına karşı hep bir tepki verecekti. Gerek iyi gerekse kötü. Ama bundan sonra kötü bir tepki göstermesine gerek yoktu ve olmayacaktı.

BERDELWhere stories live. Discover now