Bölüm 3

10.9K 374 60
                                    

Düşüncelerim beni sürekli dışarıda olan olaylara sürüklesede bundan kurtulmam gerektiğini biliyordum. Çünkü içeri girdiğimizde Meriç yanıma oturup şarkı söylediği kısmı unutmam için üstü kapalı bir tehtid cümlesi oluşturmuştu.

'Ne yapıyorsun burda' arkamdan gelen sesle yerimde sıçrasam da gözlerimi hemen onun kahve rengi gözleriyle buluşturmuştum.

'Ben sıkılmıştım da evi gezmek istedim' Meriç başını salladığında oda da bululan koltuklardan birine kendini atmıştı. Bende odayı incelemeye başladığımda oda da bateri, piyano ve gitarlar vardı. Müzik odası gibi duruyordu. Gözlerim piyanoya takılırken küçükken heveslenipte çalamadığım zamanlar aklıma gelmişti. Gitar çalmayı bit şekilde öğrenmiştim ama en çok sevdiğim piyano çalmayı bir türlü öğrenememiştim. Sırf piyano öğrenme hevesim için kaldığım yurttaki görevlilerden dayak yediğim günler aklıma geldiğinde gözlerimi kapattım. Yine bir şeylerden gözlerimi kapatarak kaçıyordum işte.

'İyi misin' Meriç'in sorusu ile başımı sallayıp onu onayladığımda elimle piyanoyu gösterip

'Çalmayı biliyor musun diye sormuştum' başını aşağı yukarı salladığında gülümsedim.

'Bana da öğretirmisin' sorduğum soru ne kadar mantıklıydı bilmiyorum ama piyano çalmayı istiyordum. Onun bana belki öğreteceğini düşünüp sormuştum. O ise yüzünde ki piç gülüşle bana baktığında başını salladı.

'Bir şartım var yalnız' gözlerimi kısıp bana bakan gözlerine baktığımda kaşlarımı çattım.

'Bana istediğin şeyi zorla yaptırıyorsun zaten' kaşları çatılıp bana bakarken üzerime gelmeye başladı. Beni yine kendi ile duvarın arasına sıkıştırdığında başını kulağıma yaklaştırmıştı. Sıcak dudakları kulağımın üzerinde dururken

'Benim zorla yaptırdığım şey senin ruhuna dokunmazdı. Ama şimdi isteyeceğim şey. Sana piyano çalmayı öğrettikten sonra benle birlikte bir şarkı söylüyceksin. Kendin isteyerek' her konuştuğunda kulağıma çarpan dudaklarını uzaklaştırıp derin bir nefes almamı sağlarken işaret parmağını sol göğsümün üzerine koydu.

'Ruhunla, o içinde ki kız çocuğuyla benimle birlikte bu şarkıyı söylüyceksin' dediğinde gözlerimi kocaman açıp ona baktım. Bu adam içimimi okuyordu.

'Ne' bütün duygularımı anlatabildiğim tek kelimeydi belkide.

Bana bakıp uzaklaştığında tekrar o sert ifadesine bürünmüştü. Anlatmak istediği ama sustuğu bir şeyler var gibiydi. Ve ben Meriç'i çözmekte gerçekten zorlanmaya başlamıştım.

'Hazırlan dışarı çıkıcaz' başımı sallayıp onu onayladığımda odadan çıkmıştım. Benim için olan odaya girdiğimde kısa bir duş alıp çıkmıştım. Üzerime siyah dar paça pantolon ve beyaz bol bir bluz giydim. Sonbahar ayında olduğumuz için siyah kolej ceketinide giydim.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
AŞK İZİ  Where stories live. Discover now