Bölüm 20

6K 248 58
                                    

Lina Bolatlı

Sabah Meriç'in kolları arasında uyandığımda gülümsedim. Göğsüne yattığım için kalp atışları kulaklarımı doldururken onun varlığı bana huzur veriyordu.  Bu adama o kadar çok alışmıştım ki.  Kokusu içime işlemiş,  sesi hiç sıkılmadan dinleyebiliceğim bir melodiye dönmüştü.  Kahverengi gözleri mavilerimle buluştuğu anda dibsiz bir kuyu misali içine alıyordu beni. Onun bir dokunuşu ruhuma değiyordu.

'Ezberledin mi bali yüzümü' Meriç'in gülen suratı ile ona baktım.

'Ezberleyemeyeceğim kadar kusursuz bir yüzün var' dediğimde gülen yüzü solmuş ve bakışları yüzümde gezinmeye başlamıştı.

'Oysa senin yüzünde kusursuz ama ben her santimi ezbere biliyorum' dediğinde gözlerinin içine baktım. Kahverengi gözleri beni boğarken içinde kayboldum sandım.

'Meriç acım içimde öyle büyük bir hal almış ki.  Kalbimi bütün güzelliklere kapatmış. Gözlerim herşeye boş bakıyormuş.'

'Yapma Lina kendine acı çektirmeyi bırak. ' dediğinde yataktan kalkmış ve hemen ardından odadan da çıkmıştı. Arkasından sadece bakmıştım.  Peşinden gitsem söyleyeceğim tek bir cümle bile yoktu. 

Masanın üzerinde mumu tekrar kontrol ettiğimde etrafa bakıp gülümsedim.  Madem kendime acı çektirmeye bırakıcaktım bende bunu yapmaya karar vermiştim. Kendime bile itiraf edemediğim gerçekler bugün suratıma çarparken bu gerçekleri duyması gereken en özel kişiye söylüycektim.

Dış kapının açılma sesi ile oraya döndüğümde Meriç karşımda şaşkın gözlerle etrafa bakıyordu. 

Gülümseyip yanına gittiğimde dudaklarına bir öpücük kondurdum

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Gülümseyip yanına gittiğimde dudaklarına bir öpücük kondurdum.

'Ellerini yıkayıp gel. Senin için sevdiğin poğaçalarımdan yaptım' Meriç gülümseyip yukarı çıktığında bende tekrar içeri geçmiştim. Masanın üzerinde eksik bir şey var mı diye baktığımda belime sarılan kollar ve hemen ardından boynuma değen sıcak dudakların sahibi hayatımda mutlu olmamı sağlayan kişiydi. 

Meriç hemen poğaçalarımdan yemeye başladığında onun bu haline gülümsedim.  Hayatımda gördüğüm en mükemmel insandı Meriç. Hayatıma bir anda girip tüm alışa gelmişliğimi alt üst etmişti. Meriç benim hayatımın dönüm noktasıydı.

Elinden tutup ayağa kaldırdığımda tam da beni bizi anlatan bir şarkı açtım.  Meriç'in elleri belimi sararken başımı göğsüne koydum.

I'm so tired of being here suppressed by all my childish fears 

Burada, çocukça korkularım tarafından bastırılmış halde bulunmaktan çok yoruldum 

And if you have to leave 

Ve eğer gitmek zorundaysan 

I wish that you would just leave

AŞK İZİ  Where stories live. Discover now