Bölüm 34

4.7K 178 75
                                    

Bazı güzel anlar vardı. Hayatının en derinlerinde ki acıyı bile unuturacak boyutta olurdu. Bütün sevdiklerinin yanında olduğu o muhteşem anların bitmemesi için dualar ederdin. Ama zaman her zaman ki gibi geçer. Bir daha geriye alamazdın. Geçen her salise bile bir geçmişti.

'Linaa' aşağıdan bağıran Elisa'nın sesi ile uyandığımda gülümsedim. Güne böyle başlamayı özlemiştim. İki haftadır Meriç sürekli yanımda ve herkese sessiz olması için uyarıda bulunuyordu. Ve yanımdan hiç ayrılmamıştı. Bu süre zarfında ise çevirdikleri bir şeyler var gibiydi. Her ne kadar ben anlamasamda.

Yerdeki pandufları giyip yataktan kalktığımda aşağı indim. Kızlar kahvaltı masasında beni beklerken boş bir yere oturdum.

'Erkekler nerde'

'İşleri varmış onların. Bizde hazırlanıp çıkalım. Önce kuaföre gitmemiz gerekiyor. Bugün iş yerinin bir balosu varmış.' Eliz yüzüme bakmadan konuştuğunda ağızına bir peynir attı.

'Vee Meriç benim gelmeme izin verdi öyle mi?' Aden başını sallayıp Uras'ın karnını doyururken kaşlarımı çattım. Bunlarda bir tuhaflık vardı ama anlayamamıştım.

'Hadi sende şu pasaklı halinden kurtul aşağı in' Elisa kahvaltımı yaptıktan sonra beni yukarı postaladığında gülümsedim. Bu kız tam bir deliydi.

Önce ılık bir duşun ardından spor bir şeyler giyinip aşağı indim. Beraber bizi bekleyen arabaya bindiğimizde Elisa elinde telefon ile uğraşıyordu. Aden Uras'ın bugün takım elbise giyeceğini söylüyordu. Ve Uras'ın itirazlarına rağmen ısrar ediyordu.

Sonunda kuaför salonun önünde durduğumuz arabadan indik. İçeri girdiğimizde bizi karşılayan adama şaşkınca baktık. Elisa ile o adam göz göze gelirken adamın bakışları birden beni buldu. Bu benim bir adım geriye gitmeme sebep olurken adam kahkaha atmaya başlamıştı.

'Ayy Elisa'cım pekte ürkek bu'

'Fikocum ürkek değil yabani o biraz. Ama bugün tamamen senin o usta ellerine bırakıyoruz onu' Eliz ve Aden kolumdan tutup beni koltuğa oturttuklarında adam saçıma bağladığım tokayı açmıştı.

'Elisa kıyafetim bile yok yanımda Meriç'in beni götürüceğine emin misin? ' adam saçlarım ile uğraşırken aynadan Elisa'ya baktım.

'Ayy evet kuzum ya. Elbiseni Meriç ayarlamış' dediğinde başımı salladım. Meriç'in zevkine güveniyordum.

'Peki' dediğimde kendimi Fiko denen adamın ellerine bıraktım. Madem Elisa bu adama güveniyordu bende güvenebilirdim.

*******
Geçen bir saattin ardından saçlarım bitmiş ve kadının biri makyajımı yapıyordu. Fazla abartalı olduğunu düşünsemde yine de Meriç'in seçtiği elbiseye uygun olduğunu düşünerek sesimi çıkartmıyordum.

'Hazırsınız Lina Hanım' kadın gururla eserine bakarken aynadan görüntüme baktım. Cidden güzel olmuştu. Saçımda makyajımda harikaydı.

'Hadi bakalım elbiseni giymende yardımcı olalım' Eliz ve Aden beni bir odaya getirdiklerinde gördüğüm şey ile gözlerim doldu. Elisa elinde ki gelinlik ile dolu gözlerle bana bakarken ağlamamak için zor tutuyordum kendimi.

'Hadi bakalım gelin hanım. Damat beyi daha fazla bekletmeyelim' fazla dayanamayıp akan göz yaşlarım ile gülümsedim.

'Ama siz nasıl yaa' Eliz gülümseyerek bana sarıldığında kollarımı ona doladım.

'Süpriz yapmak istedik gelin hanım' ondan sonra Aden'e sarıldığımda gözlerimden akan yaşlar bitmek bilmiyordu. Elisa'da elinde ki gelinliği kenara koyduğunda bana sarılmak yerine ellerini beline koyup kaşlarını çattı.

AŞK İZİ  Where stories live. Discover now