Bölüm 39

3.4K 145 34
                                    

Multi: Baran Arslanoğlu

Muayene odasının önünde doktorun çıkmasını bekliyorduk. Baran kafayı yemiş bir şekilde bir sağ sola gidip gelirken kaç kere duvarı yumruklamaya kalkmış hatta başını duvara vurmaya bile çalışmıştı. Meriç her seferinde onu durdurup sakinleşmesini söylüyordu.

'Baran biraz sakin ol' Miraç abim Baran omzunu sıkıp gözlerine baktığında onun o haline dayanamayıp başımı Meriç'in omzuna gömdüm.  Gözleri dolmuştu. Sevdiği kadın için gözleri dolmuştu. 

İçerden çıkan doktorun yanına giden Baran ile hepimiz ağzından çıkıcak kelimeleri bekliyorduk.

'Eşinizin hamileleğinden kaynaklı bir kanaması olmuş Baran Bey. Daha detaylı bilgileri kadın doğum uzmanından öğrenebilirsiniz' dediğinde şaşkınlıkla Meriç'e bakıyordum. Eliz şimdi hamilemiydi.

'Eliz hamile mi?' Doktor Baran'a şaşkınlıkla bakarken içerden çıkan başka bir doktor gülerek Baran'a baktı.

'Evet Baran Bey haberiniz yoktu sanırım. Eşiniz 1 aylık hamile. Bu süreçte çok dikkatli olmalısınız. Şuan için bir sorun yok. Ama bebek rahime yeni yeni tutunmaya başladığı için ağrılar ve kanamalar olabilir. Geçimi olsun' Baran derin bir nefes alıp kendine geldiğinde başıyla onayladı. Doktorlar gittiğinde yüzünde ki kocaman gülümseme ile bize döndüğünde onun bu haline gülümsedim.

'Ben şimdi baba olucam demi. Yalnış duymadım' dediğinde Giray abi Baran'ın sırtına vurup onu onayladı.

'Aynen koçum' dediğinde Baran kahkaha attı.

'Baba oluyorum' yeni bir bebek haberi hepimizi mutlu ederken Eliz ve bebeğe bir şey olmadığına sevinmiştim.

'İçeri gir Baran hadi. Eliz daha fazla yalnız kalmasın' Beni onaylayıp içeri girdiğinde kollarımı Meriç'in beline doladım ve başımı göğsüne koydum.

' Çok korktum. Ama böyle güzel bir haberi almaya değdi' dediğimde gülümsemiş ve çenemden tutup yüzümü yüzüne yaklaştırmıştı. Burnuma bir öpücük kondurup geri çekildi. 

'yorulduk bizde hadi eve gidelim. Çok şükür iyiler. Baran zaten Eliz' in yanından ayrılmaz bugün' Miraç abimi onaylayıp hastaneden çıktığımızda Meriç Baran'a gittiğimize dair mesaj atmıştı.

Eve geldiğimizde salonun koltuklarında uyuyan kızlar ile gülümsedim. 

'Hayır hamile hamile bu kadın niye burda uyumuş.' abim karısını kucağına alıp gittiğinde Giray abiye baktım. O da Elçin'i kucağına almıştı.

Meriç'in ellinden tutup çekmeye başladım. Bir an önce uyumaya ihtiyacım vardı.

Odaya geldiğimizde kıyafet odasına geçip hemen şortlu pijama takımımı giydim. Yatağa yattığımda Meriç' te yanıma gelmişti.  Belimden tutup beni kendine çektiğinde alnımdan öptü. 

' Baran'ın tekrar yıkılmasından o kadar çok korktum ki' dediğinde elimi yeni çıkmaya başlayan sakalına koydum.

'Biliyorum. Ne demiştim hatırlıyor musun?' dediğimde başını salladı. Sakallarında ki elimi tutup elimin içini öptü.

'Ben senin gözlerinden duygularını anlıyorum Meriç.  Boş bakışlarının etrafında toplanan hüznü, acıları ya da umutsuzlukları.  Dışardan bir insan o gözlerde sadece bir boşluğu görsede ben öyle değilim Meriç. Ne söylüyceğini bilemem ama bana anlatmak istediğin duyguyu bilirim.' cümlenin her birini söylediğinde gülümsedim.

'şu zamana kadar içinde tuttuğun bütün acılarını bugün gün yüzüne çıkar. ' ilk başta ne dediğimi anlamasa da başını boynuma gömdüğünde anladığını anlamıştım.

AŞK İZİ  Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt