Partener de lectură

122 11 0
                                    

Miami este un oraș liniștit, iar vremea de acolo este cu mult mai călduroasa decât în New York unde și oamenii au sufletul înghețat exceptând vreo 14,56% din populație, cred. Visul meu era să ajung și să locuiesc în Miami deoarece mama s-a născut acolo, locul unde tatăl meu a întâlnit-o pe mama, locul unde m-au conceput, din păcate la vârsta de 9 ani a trebuit să ne mutăm datorită afacerii pe care tata o conducea. Veneam în vacanțe în fiecare an, asta până când mama a fost răpusă de o boală cruntă, care a distrus-o în doar câteva luni. Eu și tata am suferit mult în acele momente, cu greu am reușit să ne punem reciproc pe picioare, ea era stâlpul de sprijin în familie, a fost și va rămâne o mamă și o soție model. Am vândut casa, care era plină de amintiri, de fiecare dată tata pleca plângând din ea, cu greu l-am convins să ia aceasta decizie. Vreau să încep o noua viață iar noul job îmi oferă această șansă de mult așteptată.

Avionul va ateriza în 5 minute, rog toți pasagerii să-și pună centura. Ne transmite vocea pilotului prin boxele plasate deasupra fiecărui scaun. Stewardesele vin îndată să se asigure că toată lumea are centura pusă.

Privesc clădirea imensă în care mă aflu si oameni care duc de colo-acolo, noroc că sunt obișnuită cu vechiul meu oras natal, privesc un tip cărunt într-un costum negru, ce ținea un carton cu numele meu.

-Nate, îl strig pe bătrânel ca să-i atrag atenția.

-Samantha? Doamne ce mare te-ai făcut, ești o domnișoară în adevăratul sens al cuvântului. El este șoferul tatălui meu când vine cu afaceri prin zonă, se pare că l-a informat că vin.

-Și eu mă bucur să te văd Nate! Spun și îi zâmbesc.

-Lasă-mă să te ajut. Chiar uitasem de bagajele pe care le-am luat preventiv. Mașina ne așteaptă.

-Super, să mergem chiar sunt nerăbdătoare să-mi văd noua mea casă în care voi avea noi amintiri.

Drumul a durat 20 de minute însă până la urmă am ajuns, mașina se oprește în fața unei case lângă plajă, știam eu că merită să mă bazez pe tata la această alegere, avem aceleași gusturi. Se pare că avea o curte cu gazon iar pe marginea ei se aflau diferite flori drăguțe ce așteptau să fie întreținute, un gard alb mic le proteja. Cărarea care ducea spre veranda casei unde se afla o măsuță și două scaune, asta în caz că o să am vizite, deși nu prea cred, în dreapta se afla un leagăn. Deja sunt foarte încântată de împrejurimi. Casa avea un hol mic cu trei uși, se pare că în spatele lor sunt: bucătăria, camera de zi și o cameră de citit, asta înseamnă că dormitorul se află la etaj. Urc scările agale și privesc cel de-al doilea hol care avea 4 uși de data asta, prima era baia, apoi camera de oaspeti, cealalaltă era la alegerea mea cum o voi amenaja și în ce o voi transforma iar ultima este dormitorul meu, se pare ca tata s-a ocupat de aranjarea lui si rămân plăcut surprinsă de ce văd, uneori mă întreb dacă tata sigur nu e vreun agent imobiliar sau vreun designer. În cameră se află un pat imens îmbrăcat în cearceafuri înflorate, o noptieră în dreapta lui cu o lampă pe ea, știe că îmi place să citesc, așa că sa gândit la toate mai ales când a creat camera de citit, aveam un dulap cu oglindă în care avea să-mi încapă toate hainele posibile și imposibile, iar într-un final și un birou pe care aveam să corectez multe lucrări.

-Cum vi se pare domnișoară? Mă ia prin surprindere Nate.

-E mai mult decât perfectă, mereu mi-am dorit sa am propia-mi casă.

-Domnul Steele mi-a dat un ordin clar: să vă fiu șofer până la noi ordine.

-Eh, unoeri exagerează. Nu e nevoie, poți merge liniștit acasă.

-Nicidecum, pe lângă șofer vă voi fi si un ghid.

-Super! Zona asta mi-e necunoscută.

-Voi fi la dispoziția dumneavoastră cât va fi necesar.

-Ei bine nu-mi rămâne altceva de făcut decât să mergem la cumpărături, deocamdată, am de gând să mă aprovizionez din timp.

***

-Nate, parcă aș fi fost o fantomă printre africani, uitasem ce bronzați sunt oamenii de aici. Spun iar Nate abia se abținea să nu rabufnească în râs.

-Domnișoară nu e vina ta că nu se prinde bronzul de tine, oricum ești drăguță.

-Mulțumesc! Spun și zâmbesc ștrengărește, în timp ce punem cumpărăturile pe blatul imens din bucătăria frumos mobilată de culoare alb-negru. Ei bine domnule, mulțumesc pentru tot, ești liber.

-Sunteți sigură? E doar 18 P.M. poate mai doriți ceva sau să ieșiți în oraș?

-Da Nate, stai liniștit voi mai așeza lucrurile prin casă și ce am mai cumpărat.

-O seară plăcută, spune și se retrage în timp ce-i mulțumesc.

Singurul gând care mă bântuia este acel de a-mi aduce aminte că mai aveam ceva de făcut și nu știam ce, fir-ar, am uitat să sun acasă. Iau mobilul, formez numărul,dupa 2 tonuri o voce groasă îmi răspunde.

-Samantha! În sfârșit, nici mai bine de o zi n-ai plecat și deja ai uitat de noi. Spune tata cu un strop de tristețe în glas.

-Nu e adevărat tată. Am fost ocupată să mă holbez la noua și superba mea casă, apoi am fost la cumpărături cu Nate.

-Deci să înțeleg că îți place? chicotește el mândru.

-La nebunie.

-Mă bucur draga mea, o s-o anunț si pe Natalia că ai ajuns cu bine, să ai grijă de tine, noapte bună.

-Mulțumesc, noapte bună. Închid telefonul și mă îndrept spre cumpărători, le aranjez peste tot prin bucătărie cât și în frigider, mi-am asigurat mâncarea pentru mai bine de o săptămână, iar strictul necesar la fel.

După oboseala dobândită decid să mă relaxez puțin, mă îndrept spre bibliotecă unde găsesc diferite romane, poezii chiar și un set de volume. Aleg un volum de Tolstoi, pășesc liniștită pe veranda casei unde leagănul mă aștepta iar valurile doreau să-mi fie coloană sonoră. Spre mirarea mea observ că vis-a-vis de mine se află încă un cititor, care stătea relaxat în șezlong cu o carte în mână și în cealaltă avea o ceașcă din care sorbea în timp ce citea. Se pare că mi-am găsit un partener de lectură, îmi bag nasul repede în carte când acesta mă prinde holbându-mă ca o senilă la el. Însă entuziasmul piere odată cu venirea unei brunete înaltă foarte bronzată, cu un corp de invidiat ce-mi ia partenerul în brațe iar acesta îi răspunde cu același zâmbet, observ și cum cei doi pleacă cu Range Rover-ul brunetei.. Mda : "Prea frumos să fie adevărat." mormăi mai mult pentru mine și mă întorc la dragul meu Tolstoi. Adică, nici măcar nu-l cunosc și deja îl consider partenerul meu, mai par si geloasă, revino-ţi Samantha!! Cât de absurd.. Ai văzut un băiat care citește și ţi-a picat fisa. Probabil era o revistă Playboy. Cum spuneam... Dragul meu Tolstoi...

Scars of SoulWhere stories live. Discover now