Kapitel 2

4.4K 120 51
                                    

Klockan var runt fyra när vi kom av båten. Vi cyklade direkt iväg för att hitta en mataffär. När vi hade handlat cyklade vi tillbaka till hamnen och cyklade längs vattnet för att hitta något bra ställe att tälta på under natten.
Vi kom inte så långt den dagen. Vi alla var trötta efter båtturen så vi slog läger vid en strand bara några hundra meter ifrån hamnen.
Klockan var redan åtta när vi hade fått upp båda tälten. Vi gjorde upp en lägereld på stranden för att grilla korv till middag. Kvällen var lugn. Det var vindstilla och tyst.

"Vad tyckte ni om killarna då?" frågade jag de andra. Allas blickar var fästa vid horisonten. Solen höll på att dyka ner mot andra sidan jorden.
"De var väl roliga" svarade Joanna.
"Fast Gustav och Luke verkade lite stela" la Emily till.
"Ja, eller hur. De sa ingenting, de satt bara och stirrade på dig och Ida" utbrast Ashley mot mig. Jag och Ida skrattade.
"Jo, vi märkte det" sa jag. Ida nickade instämmande.
"Ja, det var ju lagom stelt" sa Ida.
"Jaja, vi kommer ju aldrig träffa dem igen antar jag, så vem bryr sig" sa Ashley och ryckte på axlarna.

Vi satt och pratade en stund till. Men eftersom vi alla var så trötta så gick vi och la oss tidigt den kvällen.

Morgonen därpå vaknade vi däremot hyfsat tidigt, klockan var åtta när alla var ute ur tälten. Vi åt bröd utan smör och pålägg till frukost. Eftersom vi inte hade tänkt på att ta med en kylväska så kunde vi inte köpa kylvaror och fick därmed äta bara bröd till frukost.
Vi plockade ihop tälten, vilket tog ett tag. Vi var inte så vana. Detta var första gången vi var på cykelsemester och tältade så vi var inte så snabba på att sätta upp och plocka ihop tälten, men vad gjorde det när vi hade all tid i världen?

Vi började cykla norr ut. Det enda vi hade att gå på var en karta. Ingen av oss hade varit på Gotland tidigare. Men eftersom vi hade fyra veckor på oss så tänkte vi att vi skulle försöka cykla runt hela ön.

Det var så härligt. Vi cyklade på en stor landsväg längs skog och åkrar. Ida hade med sig en högtalare som vi spelade musik på medan vi cyklade, och vi sjöng såklart med i varenda låt. Solen gassade på våra bara ben och armar. Tiden bara flög iväg och det kändes verkligen inte som att vi cyklade så långt som vi faktiskt gjorde.
Det hade hunnit bli sen eftermiddag och vi bestämde oss för att cykla ner på nästa avfart där skylten visade att det fanns bad, för vi ville verkligen bada.
Avfarten blev Lickershamn. Efter en lång nedförsbacke kom vi fram till en mysig liten hamn med fiskebodar, båtar, stenstrand och sandstrand. Det fanns även en restaurang som redan var fullsatt.
"Gud vad mysigt!" utbrast Ashley. Alla andra instämde.
"Ska vi bada och sedan hitta någonstans att sätta upp tälten?" föreslog Joanna. Alla gick med på det så vi begav oss ner mot sandstranden. Vi parkerade våra cyklar på parkeringen precis ovanför. Väl nere på stranden bytte vi om till bikini och hoppade snabbt i vattnet från bryggan. Vi badade länge i det lagom varma vattnet.

Precis när vi skulle gå upp kom några välkända personer gåendes mot stranden.
"Vänta! Det är de där killarna från båten?!" utbrast Emily aning lågt så att de inte skulle höra.
Ju närmare de kom desto tydligare såg vi att det var dem. Såklart blev vi chockade. Vi hade inte förväntat oss att se dem igen, och speciellt inte här.
"Nämen, är det inte tjejerna från båten?" utbrast en av killarna, Douglas, och klappade händerna i en hög klapp. Vi skrattade.
"Hej, det var länge sen sist. Hur är det?" frågade Joanna ironiskt.
"Förföljer ni oss eller?" frågade Ashley.
"Kanske" svarade Douglas och blinkade med ena ögat mot henne.
"Ska ni bada eller?" frågade Ida.
"Nja, kallt ju" svarade Filip. Vi rynkade ögonbrynen mot dem.
"Töntar" fnös jag och tjejerna instämde.

Vi gick upp och lindade handdukar runt oss innan vi gick ut på bryggan till killarna. De stod längst ut och såg på de stora motorbåtarna som låg i hamnen.
Alla hade shorts, t-shirts och solglasögon på sig förutom Luke, han hade jeans, långärmad skjorta och solglasögon.
"Vad gör ni här då?" frågade Emily. Killarna vände sig mot oss. Vi stod gäng mot gäng och studerade varandra.
"Vi ska tälta här inatt, ni då?" svarade Filip.
"Vi också!" sa Ida och log.
"Herregud" mumlade Joanna och höjde ögonbrynen.

"Vi kan väl tälta på samma ställe? Om ni vill alltså" sa Douglas, aningen nervöst.
Vi tjejer tittade på varandra innan vi nickade som svar.
"Var är era tält då?" frågade jag.
"En bit bort, det är lugnare bort dit" svarade Filip och pekade bort längs kusten.
"Ska vi dra dit eller? Vi tänkte köpa fisk och grilla till middag" sa fortsatte Filip. Vi nickade.
"Det låter bra" svarade Emily.

Vi gick tillsammans bort till en av fiskebodarna där de sålde fisk. Vi köpte lite olika varianter och begav oss sedan bort mot tältet. Vi tjejer ledde våra cyklar. Killarna erbjöd sig att hjälpa till men vi sa att vi klarade oss bra själva.
Efter en kvarts promenad var vi framme vid en fin gräsplätt precis framför en stor, vacker stenstrand. Killarna hade satt upp två tält bredvid varandra.
"Vi fixar middagen om ni sätter upp era tält och byter om" föreslog Filip.

Vi gick med på det och bytte om till mjukiskläder bakom en buske.
Sedan började vi försöka få upp första tältet. Precis som förra gången gick det inge vidare. Vi höll på i evigheter och killarna satt vid brasan och skrattade åt oss.
"Vill ni ha hjälp eller?" frågade Douglas och skrattade.
"Nej, det går bra" svarade Ashley.
"Tror ni inte att vi klarar det bara för att vi är tjejer eller?" utbrast Joanna.
"Det ser ju inte så lovande ut" sa Douglas. Killarna började skratta.
"Maten är klar alldeles strax och ni har inte ens satt upp ett tält" sa Filip.
"Men gör det själva då om ni nu är så jävla bra" utbrast Emily.
Killarna reste sig upp. Vi tjejer backade och gav dem plats. Efter några minuter var båda tälten perfekt uppsatta.
Killarna gav oss malliga ansiktsuttryck och ryckte på axlarna som om det inte var något märkvärdigt. Vi fnös och gick iväg till brasan. Det var lite jobbigt att de var så mycket bättre än oss.

•••
Så gängen slås ihop.. tror ni att det kommer hålla? Och vad tycker ni om boken än så länge??? Tycker ni om den? Kommentera!!!!
Puss & kram <3

sommarnätterWhere stories live. Discover now