Kapitel 54

2.7K 95 67
                                    

Båten åkte sakta ut ur hamnen. Vi stod ute på däck och såg hur vi lämnade den underbara ön som hade varit vårt hem de senaste fyra veckorna.

Luke kysste mig i nacken. Jag fnittrade till. Han stod tätt bakom mig och jag stod lutad mot räcket. Hans händer var knutna runt min mage.
Bredvid oss stod Gustav och Ida, hand i hand. Bredvid dem stod Emily och Joanna och på andra sidan av mig och Luke stod Douglas, Filip och Ashley.
Allas blickar var fästa vid hamnen där människorna fortsatte gå och bilarna fortsatte köra trots att vi avlägsnades.

Det var sorgligt. Att lämna denna fina ö och dessa fina människor var otroligt hårt. Vi hade umgåtts konstant i fyra veckor, dag och natt, timme ut och timme in.
Tiden hade flugit förbi, men vi hade ändå hunnit med så mycket. Vi hade tagit oss runt hela ön. Vi hade blivit så tighta som det bara gick. Vi hade bråkat, fjantat oss och pratat allvar. Vi hade hälsat på kor, fått besök av Fia, Ylva och Martin, träffat gotlänningar. Vi hade badat, spelat minigolf, lagat mat, sjungit.
Men nu var allt över. Snart var sommaren över och skolan skulle börja igen. Tjejerna och killarna skulle gå skilda vägar. Det skulle kännas lite som om allt bara var en dröm. Kanske behövde jag nypa mig i armen för att se om det faktiskt var en dröm. För denna resa hade bjudit på så mycket mer än vad jag trodde livet kunde erbjuda mig. Jag hade fått vänner för livet, fått besök av mitt hemska ex, träffat mitt livs kärlek. Jag hade gråtit, skrattat, skakat av rädsla och skrikit av ilska. Jag hade hatat och älskat. Jag hade hittat mitt riktiga jag.

Och hur mycket jag än älskade denna resa så var den över. Fyra timmar senare skulle mitt liv vara tillbaka till det normala.
Fast ändå inte. För jag hade ju som sagt fått vänner för livet. Och jag hade fått mig en pojkvän som jag älskade och som älskade mig tillbaka.
Och bara för att vi inte längre var på en ö utan föräldrar, skola och ansvar så betydde det inte att allting skulle bli som vanligt igen.

Nu när jag tänkte efter skulle ingenting bli som vanligt längre. Jag och Luke skulle träffas varje dag. Vår kärlek skulle fortsätta växa och vi skulle så småningom kanske till och med flytta ihop.
Ida och Gustav skulle göra detsamma. Vi skulle gå på dubbeldejter och leva livet trots att vi var hemma i Stockholm.
Hela gänget skulle samlas ofta och bara hänga. Kanske skulle vi tälta någonstans i Stockholm. Kanske skulle vi gå på bio, ha myskväll, äta på restaurang eller gå ut på stan.

Ingen visste vad som skulle hända. Inte jag i alla fall. Men jag behövde inte veta det. För jag visste att jag hade hela livet framför mig. Jag visste att denna resa hade påbörjat ett nytt kapitel i mitt liv. Jag visste att jag inte skulle släppa denna upplevelse och dessa vänner i första taget. Jag visste att jag var lyckligt lottad som hade fått ta del av den här resan.
Och jag visste att den här resan var helt oförglömlig.

"Jag älskar er" sa jag med ett stort leende på läpparna. Allas blickar vändes mot mig. Leenden spreds på person efter person. Ett mummel av orden "jag älskar er också" yttrade sig snabbt och innan jag visste ordet av det omfamnade vi allihopa varandra.

•••
SISTA KAPITLET!!! BOKEN ÄR SLUT!!
Gud så skönt att denna bok är avslutad.. ikväll börjar nästa!!! (;

Nu vill jag veta vad ni har tyckt om boken!! Vad har varit ba och vad har varit dåligt? Vad ska jag tänka på till nästa bok? Kommentera!!!!!!!

Jag vill också säga ett STORT tack till alla läsare. Varenda en. Ni betyder så sjukt mycket för mig!! Era kommentarer lyser upp mina dagar och ni får mig alltid på så bra humör! Tack för det!
Glöm inte att tipsa familj, vänner och fiender om mina böcker!!

Jag vill även informera om nästa bok! Jag är så sjuuuukt taggad på den så jag hoppas verkligen att ni kommer gilla den!! Det är en bok med fuckboys, drama, känslor, slagsmål, fester osv osv.. ni kommer gilla den!!
Prologen kommer upp här alldeles strax och ikväll kommer jag publicera första kapitlet!!
Puss & kram <3

sommarnätterWhere stories live. Discover now