1x20- Pandora'nın Kutusu

908 108 33
                                    

(Yazarın notu: Birazdan göreceğin Khaos, 9 alem ve Maria vb. şeyler ilerideki bölümlerde detaylandırılarak anlatılacaktır. ) 

(# TÖZ = Ruh, bilinç, fikir, benlik)

13 Eylül 2010

-Anne, kardeşim yine tekme atıyor galiba. 'Biraz bekledi ve düşündü' Sahi anne kardeşim ne zaman gelecek ?

- Biraz sabırlı olmalısın kızım, bir ay kaldı neredeyse. Unutma kızım kardeşinle olacak olan bağın kan bağından da öte olacak.

Savannah annesinin dediklerine anlam verememiş bir yüz ifadesi takınmıştı. Biraz sonra Savannah'ın uyku vakti gelmişti.

***

Annem bana hep atalarının yaşadıkları bazı olayları, masallaştırıp anlatırdı. Ancak bir gün bana anlattığı şeyler. Bunlar masaldan biraz farklıydı.

" Eveet, bugün kim gerçek bir masal dinlemek ister." Gerçek bir masal mı dedim kendi kendime. İyi de masallar kurgu olmazmıydı. Annem anlatmaya başladı.

&&&&

Müzik: Peter Gundry - "The Gift of Sight" (Kısık sesle dinlemeniz tavsiye edilir.)

Zamanın birinde Yüce Khaos'ın soyundan gelen bir büyücü varmış. Bu büyücü dünya üzerindeki en güçlü kabilenin lideriymiş. Bu büyücü'nün adı Pandora imiş. Pandora'nın kabilesi dağların kovuklarında yaşayan Mxy kabilesi ile savaş halindeymiş. Mxy kabilesinin lideri Jackueline ise savaştan kaçınırmış. Flu kabilesinin kışkırtmaları yüzünden onlarla savaş halindeymiş. Bir gece Pandora kirli savaşına diğer alemlerde yaşayan halkları da dahil etmek ve Jackueline'i lanetlemek üzere insanlık tarihinin en büyük büyüsünü hazırlamış. Bu büyüyü kutsal ağacın köklerinden çıkardığı ata yadigarı bir kutuya koymuş. Öyleki kutu açıldığı anda etrafındaki herkesi lanetleyecek. Bu lanetin adıdır ki Töz Laneti. Bu lanet sonucu insanın sahip olduğu ruh acı içinde parçalara ayrılır ve her parçası evrenin 9 aleminde sıkışır kalır. Bizi cennet ve cehenneme götürecek ruhun dahi parçalandığı lanet olası bir lanetti. Jackueline kendisine Pandora tarafından barış armağanı olarak gelen bu kutuyu açtığında lanet ters tepti. Lanet, Pandora'nın ruhunu 9 parçalaya ayırdı. Sebebi neydi peki ? Sebebi annesine ihanet eden Pandora'nın genç kızıydı. Pandora'nın kızı Bennet, Jackueline'nin genç ve savaşçı oğluna aşıktı. İki kabile düşman olsalar da "Gönül düşman dinlemezdi." Bir gün kabileye gizlice gelen Chandler gizlice Bennet ile buluştu. Ondan ayrıldığında artık emindi. Pandora'nın çadırı boştu Çok ciddi bir risk aldı. Etraftaki nöbetçiler çoktan kırkıncı rüyalarını görüyorlardı. Onun asıl amacı buluşmak değildi. Yine Bennet tarafından Pandora'nın bir büyünün peşinde olduğunu öğrenmişti. Bir yandan yavaşça çadırın içini adımlıyor bir yandan da elindeki ökse otunu eziyor ve tozlarının çadıra iyice yayılmasını sağlıyordu. İşte bu yüzdendi hüsranın sebebi. Ökse otunun karşısında ne bir büyü ne de kahrolası bir lanet durabilirdi. Jackueline'e bu ters tepmiş lanet zarar vereceği yerde bu da yetmezmiş gibi bir takım güçler vermişti. Lanet onun ruhunu parçalayacağına, yüceltmişti. 

İşte biz atamızın Jackueline olduğunu ve ondaki güçlerin sadece anneden kıza aktarıldığını biliyoruz. Bu güçler ne dersek; Savannah'ın annesi Kendra'ın deyimiyle bir çeşit ruhsal bağlantı. Kendra eliyle karşısındakinin şakaklarına dokunduğunda karşısındaki ruhun tüm anılarına ulaşabiliyordu. Ancak bu sıradan bir erişim değildi. Ruh o anıları yaşarken ne hissettiyse o da anılara erişirken birebir aynı hisleri kendisi de tadıyordu. Yani kısacası ilginç bir tanımlama olacak ama Empati'nin %100'e ulaşması denilebilir. İşte Savannah'ın bir ay sonra Robert ile sahip olacağı kandan öte bağ buydu;Töz bağı. Savannah, Robert evrenin başka bir ucunda dahi olsa onun hissettiği duyguları o da sezinleyebilecekti. Ve bu bağ yalnızca kardeşler ile anne ve çocukları arasında vardı. İşte bu yüzdendir ki Savannah annesine yalan söyleme gibi bir lüksü asla olmamıştı. Çünkü annesine her yalan söylemeye çalıştığında annesi yalanı söylemeden yalan söyleyeceğini sezebiliyordu. Eski kitaplarda Jackueline soyundan gelenler için Empathia denirdi.

&&&&

O gece annesi bu gerçek masalı bitirdiğinde yavaşça kızının alnına bir öpücük kondurdu ve elini tuttu. "Şimdiye kadar sahip olduğum senindir." diyerek tüm sahip olduğu laneti yani diğer bir deyişle gücünü ve bunun yanında sahip olduğu tüm anılarını kızıyla paylaşmış oldu.

Annesinin ona gücünü aktarması ile artık Savannah da bir Empathia idi. Annesi Kendra ise bu saatten sonra sıradan bir Maria kızıydı.

(Bilgi notu: Maria> romanda ileri de anlatılacak efsanelere göre İnsanoğlunun bir çeşit Havva'sı.)

(Yazarın notu: Hikayemi TAKİPte kalmayı unutmayın.Kitabımın tanınması için YORUM ATAR ve OYLARSAN > YAZARINI ÇOK MUTLU EDERSİN.)  

DÖRT HAYAT Wattys2017Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin