3x16- O ana dönüş

210 20 0
                                    

(Geçtiğimiz bölümlerde dört hayatın hepsi aynı hastane koridorunda kesişmişti....)

*ALAN*

Ashly ile hastane binasına girmiştik. Ashly'nin dikkatı dağınık gibiydi. Biraz sonra ilerideki koridordan birinin sesi geliyordu. "Doktor yok mu ?" diye haykırıyordu. Hemen koşuğ koridordan sola döndüğümüzde bağırmasının sebebini öğrenmiştik. Savannah kıvırcık saçlı bir çocuğun kucağına bayılmıştı. Nöbet geçiriyordu. Çok şükür ki bir doktor imdadımıza yetişmişti.

Doktor Savannah'ın yanına eğildi ve yanındaki hemşireden 1cc Epilim Chrono ayarlayın, dedi. Hemşire gelip doktor ilacı enjekte ettiğinde Savannah birden ciğerlerinden derin bir nefes aldı. Gözleri normale dönmüştü. Kıvırcıklı çocuk Savannah'ı koridordaki bankın birine oturtturdu.

O sırada bize yaklaşan şu kızı gördüm. Adı dilimin ucundaydı. Geçenlerde Stefan'dan teknolojik bir konu da yardım istemişti.

Nathan Savannah'ın yanına oturmuştu. Ashly ile ben de Savannah'ın yanına oturduk sonrasında. Savannah'ın gözleri yorgun bir şekilde karşımızdaki kıza bakıyordu.

"Ben Julie." dedi. Ortalığa bir anlık sessizlik çökmüştü. Julie'yle biz bakışıyorduk sadece.

"Onu durdurmamız gerekiyor." dedi.

Onu derken neyi kastediyordu. Bir şeyler mi biliyordu yoksa ? Bu kız beni korkutmaya başlamıştı. Birden Savannah'a doğru eğildi ve ellerini iki elinin arasına aldı. "Kardeşini kurtarabilirim." dedi. Tanrı aşkına bu kız ne saçmalıyordu böyle. Bu kızda bir şeyler vardı, sadece kestiremiyordum.

Nathan birden Julie'nin elini Savannah'ın elinden ayırıp itti. "Bırak kızın elini!.... Derdin ne senin ?"

Julie: Bilmediğiniz şeyler var inan bana.

Nathan: Ne saçmalıyorsun ? Git başımızdan rahat bırak bizi.

Alan: Bir dakika dur. İzin ver konuşsun.

Nathan: Ne konuşacak. Gördüğüm kadarıyla doktor filan değil. Nasıl kurtarmayı düşünüyorsun ?

Julie Savannah'ın iki elini alıp kendi şakaklarına koydu. Savannah birden nefesi kesilmiş gibi başını yukarı kaldırıp ağzını açarak nefes almaya çalıştı.

Julie: Ne görüyorsun EMPATHIA ?

Savannah: Sonsuzluk, uçsuz bucaksız sonsuzluk, boşluk...

Julie: Boşluğun içinde, sonsuzluğun içinde neler gördüklerini anlat arkadaşlarına.

Savannah birden elini çekti. Sanki az önce kilometrelerce koşmuş gibi soluk soluğa kalmıştı. Julie'nin gözlerinin içine bakıp "Genuse Kronos (Kronos'un kızı)" dedi.  Sonra Nathan'a dönüp "Bize yardım edebilecek birisi varsa ondan başkası olamaz." dedi.

Nathan: Anlamıyorum ?

Julie: Hepinize açıklayacak vaktimiz yok. Zaman akıyor ve aleyhimize işliyor. Daha önce denemediğim bir şeyi denemek zorundayım. İçeriye girmeliyiz.

Nathan: Nereye yoğun bakım odasına mı ? Hayatta olmaz. Oraya şimdilik sadece doktorlar girebilir.

Julie: Şu an bunun için tartışamam. Sadece güvenin bana. Robert'i kurtarmamın tek yolu bu.

###

Odaya girmiştik. Hepimiz Robert'in kaldığı yoğun bakım odasında ayakta dikiliyorduk.

Julie: El ele tutuşmamız lazım. Alan sen Robert'in bir elini Savannah sen de diğer elini tut. Ashly sen de Alan'ın, Nathan sen de Savannah'ın elini tut.

Julie de Nathan ve Ashly'nin elini tutmuştu. Birden etraftaki her şey sallanmaya başladı. O anın öncesine gidiyoruz. Her ne kadar gerçekçi gelmese de birazdan zamanda geriye gideceğiz. Savannah, "O"kardeşini öldürmeden önce 10 dakikan var. Hemen eve git ve kardeşini bakıcı olarak bıraktığından komşundan al ve Alan'ın evine git. Alan burada en büyük görev sana düşüyor. Hızını kullan ve önce Savannah ve kardeşini al ve evine götür. Sonrasında biz senin evine geleceğiz. (O sırada Julie herkese evimin adresini söyledi. Tanrı aşkına bu kadar çok şeyi nereden biliyordu.) Hepiniz o anda ne yapıyorsanız onu yapıyor olacaksınız. Gözlerinizi kapatsanız iyi olur. Zira birazdan görecekleriniz aklınızı oynatmanıza sebep olabilir.

Birden her şey kararmaya aydınlaşmaya başlıyordu. Her şey çok hızlı hareket ediyordu. Benden bile daha hızlı... Bu kadarına dayanamayıp en sonunda herkes gibi gözlerimi kapamıştım. Birden kendimi evimde bulmuştum. Ashly koşarak odaya geldi. "Başardık Alan."

Alan: Biz başarmadık o başardı.

Radyoda Country slow bir şarkı çalıyordu. Doğru ya biz birazdan dışarı çıkmak için hazırlık yapıyorduk. Stefan da bizi arabasıyla alacaktı...

Müzik: Freedom Fry - "Shaky Ground"

###

Her cuma dersane denemesinden ve üniversite sınavı telaşesinden çıkıp cuma gününü bu güzel hikayeye ayıracağım. Bu sezonun final sezonu olduğunu bir kez daha hatırlatır. Finale yakın olduğumuzu belirtmek isterim.
Sağlıcakla kalın...
###










DÖRT HAYAT Wattys2017Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin