6.BÖLÜM

41.5K 2K 227
                                    

"Bir daha sana yüzümü göstermem "

Daha onu karşımda görmenin şokunu atlatamadan ağzından
çıkan bu sözleri duyduğumda yaptığım tek şey bir kaç saniye boyunca  şapkasının gölgesinde gizlenen mavi gözlerine bakmak olmuştu.Nasılda rahat konuşuyordu.Sanki söyledikleri çok doğalmış gibi,sanki söyledikleri bu topraklarda ölüm fermanını kendi isteğimle imzalamak değilmiş gibi..Gerçi bu topraklar da olan hep kadınlara olduğu için erkeklerin bu şekilde düşüncesiz olmasına şaşırmamak gerekiyordu.Derin bir nefes aldım ve düşüncelerimi bir kenara bırakarak canımın yanmasına aldırmadan konuşmaya başladım.

"Kusura bakmayın ağam.Ben başımı yere eğecek,eğdirecek hiç bir şey yapamam.O yüzden beni beklemeyin "dedim ve ardıma bakmadan ilerdeki  işçilerin yanına doğru koştum.Kalbim ağrıyordu.

Nedeni neydi?

Başka kadınlar gibi basit görmesimiydi?Yada Güllü kevaşesinin
dediği gibi başka amaçlarımı vardı?.Gözlerimi kapadım ve burun deliklerimi yakan ılık nefesi içime çekip hemen sıraya durdum.Elimdeki çorap eskilerini bir kez daha dirseklerime kadar çekerek hızla yolmaya başladım.Ellerimin acısına ,içimi darma duman eden depreme,yıkılan hayallerime aldırmadan yoldum.Yoldum..Yoldum.. Ta ki bileğime yapışan bir el  beni durduruncaya dek..

"Yeter Dila "

Duyduğum sese aldırmadan yolmaya devam ettim.Ellerimin yanması,içimin yanmasının yanında hiç bir şeydi.

"Yeter dedim sana duymazmısın beni " deyip bu sefer iki elimi tutan kadına kayıtsız kalamadım ve burnumun dibine kadar girmiş olan kadına baktım.

"Ellerin kanıyor Dila derdin ne senin allah aşkına"

"İçim yanıyor abla " dedim sessizce kafamı öne eğerek.

"Kalk hadi bir sağlık ocağındaki doktora görün ellerin çok kötü gözüküyor "

"Hayır..Hayır istemem abla.Ben iyiyim yanımda bir kaç çorap eskisi daha var onları giyerim şimdi " dedim telaş ile.Canım ne kadar yanarsa yansin hiç bir yere gitmek istemiyordum.

"Sana kalk diyorum çocuk beni delirtme,şu ellerinin haline bak nasıl olurda dikkat etmezsin

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Sana kalk diyorum çocuk beni delirtme,şu ellerinin haline bak nasıl olurda dikkat etmezsin.Bilmezmisin ki nohutların sert yavaş yavaş yolunması gerektiğini "

"Bilmezmiyim tabiki bilirim abla lakin  beni bilirsin işte " deyip şalvarımın cebindeki çorapları çıkarmak için elimi cebime attım.

"Burda neler oluyor Feride abla "

Kulağıma gelen o ses ile hemen kafamı eğip toprağa düşen gölgesine baktım.İki elini de beline yerleştirmiş öylece dikiliyordu.

""Bir doktora göstersek ağam elleri çok kötü "

"Tamam.Sende bizimle gel.Ben yük kamyonunu çalıştırıp hemen geliyorum sizde dikkatli bir şekilde yola çıkın"deyip göz hizama düşen gölgesinin yok olması ile kafamı kaldırıp karşımdaki kadına baktım.Güneşten korunmak için yazma ile kapadığı yüzünden görünen tek yer olan gözlerini dikmiş öylece bana bakıyordu.

SİYAH MASALWhere stories live. Discover now