Bölüm 4

46K 1K 27
                                    

Okulların öss nedeni ile tatil olması işime geldi bu sürede bende biraz daha iyileşecektim ve ağrılarım geçecekti geçmesine de herkes öss ye girerken ben giriş kağıdım olmadığı için giremeyecektim.Tüm hayallerim , umutlarım gitmişti üstelik bir de evlenecektim Allah'ım bu nasıl bir şeydir.Düşündükçe sınava mı yoksa hayatımın kararmasına mı üzülmem gerektiğimi bilmiyorudm.Halam da üç gündür kalıyorum ve artık kapının önüne çıkabiliyorum.Derin düşüncelere dalmış geçmişi düşünüyordum o zamanlar ne kadar mutluydum sürekli kahkahalar atan,pollyanna gibi hiç bir şeyi kötü düşünmeyen hep iyi şeyler olacağına inan biri iken tüm yaşam sevincimi kaybetmiştim.Halamın evinin önünde ki geniş özenle dizayn edilmiş asma avlusunda duran rahat sedirde uzanmış asma yapraklı arasından gökyüzüne bakarken bu düşüncelere içerisinde yatıyordum . Halam eli ile koluma dokunup Fidan fidan  güzel kızım  dalmışsın yine ne düşünüyorsun deyip beni kendime getirdi, bir anda irkildim ve  ; hııı efendim şeyy ben ben dalmışım öyle hiç bir şey düşünmedim diyerek ağzımda laflar dolanmaya başladı.Korkma kızım tamam ben Miyaser teyzene geçiyorum hadi gel birlikte gidelim oturma burada tek başına diyerek beni de sürükledi.Yolda konuşmaya devam ediyordu; Erhan amcanla Sevgi teyzeni de görmedik çocuklarda buradalar onlarla da oynarsınız biraz.Gözlerimi devirerek yüzüne baktım ve hala oyun oynayacak halim mi var benim dedim , üzgün bir şekilde .

Aaaa yeter ama ! diye çıkıştı bana ve ekledi; Güzel kızım tamam oynamasan da havan değişir hadi hadi bak geldik bile asma artık o yüzünü ... 

Bahçe kapısını yaklaştığımızda halam içeriye seslenerek biz geldikkk diye seslendi.Bu ev en sık geldiğim evlerden biri idi ve her zaman bu eve hayran olurdum ,bizim evlerimizin tersine bir konağı hatırlatırdı bahçe kapısı hep sonuna kadar açık ön tarafında büyük erik ve kiraz ağaçları ,yan tarafında eski bir dut ağacı eve giden patika yolun kenarında güller ile bana ayrı bir hayranlık veriyor .Biraz ilerleyince evin verandası altında büyük masanın etrafında oturmuş Sevgi teyze, Erhan amca ve Miyaser teyze çay içiyorlardı.Bizi görünce Miyaser teyze bir anda ayaklanıp ; ayyy ne güzel oldu bizde şimdi sizden bahsediyorduk gelmeseydiniz eğer bu yaşımda ben gelip bağırcaktım nerelerdesiniz siz kaç gündür , hiç çıkmıyor ses soluk , nasıl oldun kızıımmm diye devam ederken 

Sevgi teyze;  anne yeter !! geldiklerine pişman oldular bir de döv tam olsun dedi.Buyrun hadi bak çay da taze kaynanız sizi seviyor derken bir anda kaldı ve şeyy eee nasılsın Perihan diye konuyu değişti.

Çaylarımızı içerken ben yine etrafa dalmış öylece etrafı izliyordum mutfaktan açılan balkon kapısı sürgülü ve büyük olduğu için hem evde , hem dışarda oturuyormuş havası vardı.Bir ara kulağım bizimkilere takıldı pür dikkat fark ettirmeden dinlemeye başladığımda Miyaser teyzenin benim hakkımda ,yengemin yaptıkları ve yapacakları hakkında konuştuğunu gördüm.

Miyaser teyze : Peki ne olacak ikna da olmuyor bu kızı göz göre göre yakacak , aklına koyduğunu yapar bu manyak Aysel ikna olmadı okadar dil döktüm ama nafile.Hayır kim gelecek nasıl biri olacak onu da bilmiyoruz ,baştan annenin hatırı için olan olay bak nereye geldi Perihan ne yapmaya niyetiniz var.Hayır alsın yine kendi eksin tarlaları kendi biçsin bu kız ne diyecek sanki sırf toprak için annen bu kadınla abine vasiyet etti , teyzesi, dayısını iki güzel sözle,biraz tehditle kızın velayetini o Aysel cadısını verdiniz.Birde mahkeme kararı ile şimdii şimdi de at koşturuyor ortada.Hiç mi acımıyorsunuz bu kıza. Miyaser teyze bunları sayarken nefesim kesilmiş,  kendimi mutfağa su içmeye atmıştım ki Ayhan abi yi kapının önünde gördüm.Bak ti kocaman gülümsesi ve uyuz sesi ile Naber ufaklık nasıl oldun .. diye sordu.Uyuzz ediyor beni yaa '' bana ufaklık deme'' diye çemkirdim yine.Niye?  sen ufaklık değilmisin? dedi tek gözümü gözlerinin içine dikip on gün sonra okulum bitiyor ve mezun oluyorum ben liseden sen hala ufaklık diyiorsun dedim sinirle.

****************************

Biraz sizlerle sohbet etmek istedim, nasıl buluyorsunuz bölümleri , yazım yanlışlarına dikkat etmeye çalışıyorum.. Bir hatam var ise yorumlarda söylemenizi rica ediyorum.

Bana yorumlarınızı ve düşüncelerinizi söylerseniz memnun olacağım ..

Keyifli günler ....

UFAKLIK(küçük gelin)**tamamlandı**Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin