Bölüm 138

5.7K 281 10
                                    


Bu kadar uzun süre bekledikten sonra bu kadar kısa bir bölüm için özür dillerim.

Beklettim ancak cenazem vardı, bu sebepten yazamadım.







AYHAN

Sigaranın sonlarına geldiğim de Murat, Burak ve Bora yanıma geldi.Burak tüm içtenliği ile omuzumu sıktı.

Düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum.Senin yerin de olmayı asla istemezdim.

Bu durumda sen de benim ile birlikte bu doktora itiraz etmesilin.Fidan'ın istediği olmadan bu tedaviyi is-te-mi-yo-rum!

Oğlum biraz sakin ol.Hastahane bahçesindesin herkes sana bakıyor.Neler oluyor?Bu öfkenin sebebi nedir?

Baba lütfen çok gerginim ve kimseyi kırmak istemiyorum.

Ellerimi saçlarımın arasına atıp, saç diplerimi çekiştirdim.Sinirden saç diplerim uyuşmaya başlamıştı ve gözlerim aylardır uyumamış gibi batıyordu.

Biri neler olduğunu söyleyecek mi?Yoksa, torunuma br şey mi oldu?

Sevgi teyze, Erhan amca lütfen sakin olun.Hadi gelin şöyle biraz oturun.Ayhan lütfen sende gelirmisin?Fidan bu sabah biraz rahatsızlanmış ve tahlil yapmışlar.Şuanda uyutuyorlar.Hastalığın da ilerleme var.

Doktoru vakit kaybetmeden tedaviye başlamak istiyor!

Murat'ın cümlelerini keserek olayı tüm sinirim ile özetledim.Babam gözlerime bakarak konuşmaya başladı.

Bir an önce şu illetten hayırlısı ile kurtulalım.Bu arada akrabalarına da haber vermek lazım.

Ben aradım.Kimsenin umurunda değil.Herkesin işi gücü varmış!Gerçi torununuz doğdu ya Fidan sizin de çok umurunuzda değil.

Sen iyice saçmalamaya başladın.Ağzından çıkanı kulağın duysun!Yaşına başına bakmadan çarpacağım bir tane göreceksin dünyanın kaç bucak olduğunu.

Tamam, tamam!Öncelikle herkes fazlası ile gergin , bu durumda kimse kimseye alınmamalı.Şimdi hepimiz derin bir nefes alıyoruz ve ondan geriye doğru sayıyoruz.Bizim kavga edecek lüksümüz şuan için yok.Bir an önce bir karara varmak zorundayız.

Ben tedaviyi kabul etmiyorum.Kocası olarak o imzayı atmıyorum.Fidan uyandığın da sorsunlar ama onun da imza atacağını düşünmüyorum.

Ahhh demek hepiniz buradasınız.Bir karar verdiniz mi?

Doktorun yanımıza gelmesi ile gerginliğim daha fazla arttı.Derin bir nefes alıp, burun kemerimi sıktım.Murat'a döndüm ve sesli bir şekilde ''doksan dokuz '' diye bağardım.

Bakın sizleri anlıyorum fakat olayın ciddiyetini ifade edemiyorum sanırım.Bu sırada telefonu çalmaya başladı.Telefonu açtı ve gözlerimin içine bakarak konuşmaya başladı.

''Efendim hemşire hanım!Tamam hemen geliyorum.'' söylediklerinden sonra telefonu önlüğün cebine koydu ve delici bakışlarını hepimizin üzerinde gezdirdi.

Fidan hanımın ateşi yine yükselmiş.Siz hala benim ile inatlaşın.Siz yaşamasını istemiyor olabilirsiniz ama ben işim hayat kurtarmak.

Doktorun koşar adım gidşinin ardından, bizde koşarak hasthaneye girdik.Doktor kendi kartı ile sedye asansörüne binip yukarı çıkmıştı.Biz ise asansörün gelmesni bekliyorduk.Asansörü  beklerken vakit kaybetmemek için merdivenlere yöneldim ve koşarak merdivenleri çıktım.İkinci kata geldiğim hızlı adımlar ile odanın kapısına geldim ve içeriye daldım.

Çıkın dışarı şuanda içerye giremezsiniz.Bey efendi lütfen dışarı çıkın.

Hemişre beni dışarı çıkardığında Elif yere oturmuş buğulu gözler ile etrafı inceliyordu.Bende yanına çöktüm.İkimiz de hiç konuşmadan karşımızdaki duvarı izlerken kulaklarımda doktorun son söylediği sözler uğulduyordu.

Ne oldu?İçerideler mi?

Abimin sesi ile duvardaki gözlerimi ona çevirdim.

Sadece başımı sallamak ile yetindim.Oturduğum yerden kalkıp koridor da volta atmaya başladım.Murat ve Bora'nın karşıma dikilmesi ile hiç konuşmadan gözlerine baktım.Bora boğazını temizlediğin de bir şey söylemek istediğini anladım.

Ayhan bence doktora şart koşalım.İlk seanstan sonra bebeği göstersin.Enfeksyon kapsada hastahanede sonuçta bakmak zorundalar.

Oğlum ya daha kötü olursa?

Babamın sözleri ile duvara yaslandım.''Ya daha kötü olursa...'' bu sözler beynimde bir kaç kez yankılandı.Bu sırada odanın kapısı açıldı.Hemşire telaşlı bir şekilde oda dan çıktı ve telefona sarıldı.

Hocam desteğiniz gerekiyor.Evet hocam Fidan hanım, ateşi düşüremiyoruz.Tam tersi yükseliyor.

Duyduğum sözler ile yumruğumu duvara geçirdim.Bu sırada diğer doktorlarda koşarak odaya girdi.Yaklaşık olarak bir saat sonrasında bir doktor çıkarak yanımaza geldi.

Ateşi kontrol atına aldık fakat henüz düşüremedik.Bakın olanları biliyorum.Sizi çok iyi anlıyorum.Ben de sizin yerinizde olsam aynı tepkiyi verirdim ancak geçen zaman aleyhimize işiliyor.İzin verin tedaviye başlayalım.Bebeği beklediğimiz için yeterince zaman kaybettik.Bari bundan sonrasını iyi değerlendirelim.Ayhan bey , yılların tecrübesine dayanarak söylüyorum bu şekilde gider ise ne sizin isteğiniz olacak, nede bizim isteğimiz.Rabbim'in istediği olacak.Size ben söz veriyorum Fidan hanım ilk uyandığın da kızını kucağına alacak ama şimdi lütfen işimizi yapalım.

İstemeyerek de olsa tedavi için imzayı attım,  kızımın yanına doğru gittim.Cama doğru ilerledim ve kızımı izlemeye başladım.Geldiğimi hissetmiş gibi bana doğru dönüp baktı.






UFAKLIK(küçük gelin)**tamamlandı**Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin