Adsız Bölüm 76

11.5K 368 2
                                    

ELİF

Murat'ın söylediği ''Fidan hiç uyanmaya bilir.En son geldiğimiz de bana ''en fazla üç ayım var, sonra annemlerin yanına gideceğim '' diye söylemişti.''sözler beynimde yankılanmıştı.Hepimiz oturduğumuz koltuklarda donup kalmıştık.

Senin ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu?Murat bir şey söyle.Fidan uyanmaya bilir.. Bu bu ne demek? Bu soruların hepsini sesi titreyerek soran Ayhan sonunda içinde tuttuğu göz yaşlarını serbest bıraktı.Hepimiz göz yaşları içinde Ayhan'ın bu halini izliyorduk, çaresizlik , acı, üzüntü hepsi bu gözyaşlarının içinde gizlenmiş, her zaman dik duran bu adamı devirmişti.Ellerini saçlarının arasından geçirdi, elleri ile ağzını ve burnunu kapatarak sesli bir şekilde ağlamaya başladı.Boğuk sesinden çıkan tek şey feryattı.Hepimiz bu çaresiz adam karşında donup kalmıştık.Boğazıma  kelimeler düğümlenmişti.Ne yanına gidebiliyordum , ne de ağlamaması için tek bir kelime edebiliyordum.Murat bir süre sonra yavaş adımlar ile Ayhan'a doğru ilerledi ve önünde diz çöktü.Önce ellerini yüzünden çekti.Sonra gözlerinin içine bakarak, biraz sakinleş konuşalım.

Volkan kendisini toparlayarak Ayhan'ın yanına gitti, koluna girip onu lavaboya götürdü.Döndüklerin de biraz daha sakinleşmişti.Murat sigarasını yaktı ve konuşmaya devam etti.

Üzgünüm, konuya bu şekilde başlamaman gekirdi.Söyleyecek bir söz bulamayınca bir anda ağzımdan bu şekilde çıktı.Ayhan , dilersen yalnız da konuşabiliriz fakat belli bir noktadan sonra tekrar Volkan'lara danışmam gereken konular olacağı için birlikte konuşmayı uygun gördüm.En son senin doğum gününde geldiğimiz Fidan ile terapi yaptık.Hatırlar iseniz bir hastam izinli olduğum halde benden terapi randevusu almıştı.

Evet hatırlıyorum, hatta çok şaşırmıştın.Nasıl ödemeyi peşin yapar diye söylenmiştin.

Volkan'ın söylediklerini başı ile onayladı ve devam etti.

O kişi ile ertesi gün terapi yaptım.Arkadaşlar o kişi Fidan' dı.Konuya nasıl gireceğini bulamamış olsa dahi bir şekilde konu açıldı.Ayhan böyle bir şey yapmadığını farkındayım ama o gün Fidan'ı bu konuda ikna edemedim.

Ne için ikna edemedin?Murat lütfen anlatırmısın?

Ayhan'ın bu sorusu üzerine  Murat sigarasından derin bir nefes çekti ve hırsını sigaradan çıkarır şekilde hırs ile küllükte söndürdü.Gözleri hepimizin üzerinde dolaştı.

Fidan senin onu aldattığını düşünüyordu.Hatta evdeki herkesin bu konuyu bildiğini, sadece ondan saklandığını söyledi.Bu düşünceye nasıl vardığını soruduğumda ise aramızda geçen diyolog şu şekilde oldu.

''Bunu anlatmak benim için gerçekten çok zor ama birine anlatmaz isem artık çıldıracağım ve ben nasıl davranacağımı, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.Ayhan beni aldatıyor.Ben bunu çok iyi biliyorum.Tek ümidim,doğum günü idi.Onun gönlünü kazanacağımı düşünüyordum ama...başarılı olamadım.Nasıl bu kadar eminsin?Bu kadar emin olmana sebep nedir?''... diye sordum.Gözlerini derin bir hüzün kaplayarak devam etti.''İki aydır zaten şüpeleniyorum.Telefonu sürekli elinde hiç düşürmüyor,sürekli saklıyor.Her dakika bir mesaj geliyor.İlk mesaj karda Miyaser teyze geldiğin de başladı.İlk başlarda sadece okuyup kapatıyordu ama şimdi öyle değil.İş yoğunluğnu bahane ederek geç geliyor.Bu işler bu kadar yoğun ise neden bir tek o geç geliyor.Aslında bu evde hepsi biliyor ve göz yumuyor, Elif'e bir gece Volkan abi kaçta geldi diye sormuştum ?Elif'de bana bir de geldiğini söyledi.O akşam Ayhan eve dörtte geldi.Duş aldı,bir saat filan yattı.Sonra sabah tekrar işe gitti.

Evet bana böyle bir şey sormuştu.Hatta Doruğ'u parka götürmüştük.Ozaman sordu.Bende bir gibi dediğim de bir anda yüzü düştü.Sonrasında gülümseyerek ben uyuya kalmışım duymadım gelidklerini o yüzden diye geçiştirdi... Murat aralarında geçen diyolğu anlatmaya devam etti.Bize Fidan'ın söylediklerini aktarır iken,kendi sorduğu soruları da söylemekteydi.

UFAKLIK(küçük gelin)**tamamlandı**Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin