Bölüm 13

42.2K 862 12
                                    

AYHAN 

Sonunda sevdiğim kadına , ufaklığı ma Fidanım 'a kavuşacağım. Bu nasıl bir his anlatamam size aslında çok kızıyorum ama sanırım yengesine teşekkür etmeliyim bu konuda.Hem benim gözümü açtı, hemde Fidan gönlüne başkasını almadan ben ona ulaştım,hep sizlere de söylüyordum ,dilimden düşürmediğim için kızıyordunuz hatta siz bana '' oğlum aşıksın sen '' dediğiniz de size kızıyordum ama haklıymışsınız oğlumm ... Ben bu kıza aşığım ve aşkımla evleniyorum.

Sessizce dinlemekte olan arkadaş grubundan Gülay '' çok erken karar veriyorsun , bu yaşta evlenip sonra pişman olma '' , sevgilisi Mehmet araya girerek '' neden hayatım şimdi ben sana desem aynı şeyi sen evlenmez misin yoksa erken hayatımı yaşayacağım diye bekler misin'' diye bir atışma yaşamaya başladılar .Hooppp millet sakin olun relaks diye lafa atıldı Uğur ve ekledi '' adam seviyor evlensin bırakın ya adamı releks olun '' diye sandalyeye yayılarak bacak bacak üstüne atıp ellerini iki yana açarak ... eee kanka gelelim asıl meseleye ;

Bir '' bu kız sen olduğunu bilmiyor dedin, evlenmek istemediğini söyledin , ya senden nefret ederse'' ...

İki '' işin gırgırı bir yana şimdi evleneceğin kadını belden aşağı vurmak ta olmaz ama ; bu kız sana yanaşacak  mı ? İlk günden bam bam bam gidemezsin!''  ...   Tüm masadan kopan kahkaha sinirlerimi bozmuştu.Sakin olmaya çalışarak siz o soruları bırakın da beni dinleyin,isteseniz de, beğenseniz de, beğenmeseniz de Fidan benim karım olacak.Sizde buraya geldiğinde onunla birlikte beni aranızda kabul ederseniz , edersiniz etmezseniz kusura bakmayın ama onu istemeyen insanlarla her zaman görüşemeye bilirim dediğimde hepsi bir anda kaldı.

Burcu araya girerek ''aşk  olsun kanka sen merak etme, buraya bu çevreye alışması için, mutlu olması için elimizden gelen yardımı yaparız.İlk başta tabi ki çekingen olacak ama zamanla alışır,kolay mı bir düşünün zorla evlilik yapıyorsnuz insan evini barkını özler, zaten senelerdir kız mutsuzmuş bizi de aileden bil, hep birlikte yanındayız'' diyerek göz kırptı. Tüm arkadaşlarımda yanımda diyerek geriye yaslanıp rahat bir nefes aldım.

Düğün koşuşturma  öyle yoğun ve heyecanlı geçince zaman su gibi geçti.İşte evleniyorum mavi  gözlerinde kaybolmak için sabırsızlanıyorum.Bugün tüm hazırlıkların tam olması gerekiyor , hiç bir eksik istemiyorum.Herkesin isteği üzerine köye yakın olan bir arazide düğünü yapmaya karar verdik.Işıklandırma , ses sistemi, masa düzeni ve giydirmesi , masa üstü çiçekleri , her  şey tam olmalıydı.Her ne kadar zorla evlense de rüya gibi bir düğün olmalıydı kendisine hep onun düğününden bahsetmeliydi herkes.

Köydeki düğün için yerleşilen mekan ayrımı için önce bir giriş kapısı tüneli konuldu ve aydınlatıldı,kırmızı halı biz geleceğimiz zaman serilecekti, sandalyeler ve masa örtüleri beyaz ,üstüne koyu kırmızı kurdela ile süsleme yapılmıştı.Bayrağı andırması gerekiyordu çünkü Fidan hayatında bir kere böyle bir şeyden hoşlandığını söylemişti.Işık efektleri ayarlandı, yer spotları koyuldu, müzisyenler için platform , mutfak servisi için karavan her şey hazırdı.Tek eksik Fidan yoktu.Onu almaya gittiğinde ne yapacaktı acaba? Bunu düşünürken birden kafasının derinliklerine ittiği korku geldi ya herkesin ortasında bir delilik yapıp onu rezil ederse?benden ya gerçekten nefret ederse bu kötü düşünceleri sil diye söylendim kendi kendime ve annemin kısa konuşmasından sonra onu almaya gittik.

Kapıyı açma , beklesinler dediğini duymuştum... Kapıya kulağımı dayayıp ne söylediğini duymaya çalıştım ama yok bizimkilerin çenesi kapanmadığı için duyamadım.Kapı açıldı , içeri girdim Fidan arkası dönük bir şekilde bekliyor, belli ki ağlıyordu yada dik durmaya çalışıyordu.Güçlü görünmeye çalışıyordu.Çok güzel olduğu kesindi.Arkadan bile muhteşem duran bu kişi benim eşim, hayatım,her şeyim olacaktı.Omuzuna dokunduğumda yavaşça dönüşü içimi yaktı.Sanki mutlu bir güne değilde, ölüme götürülüyormuş gibi  döndü.Muhteşem olmuştu, tam bir peri kızı , Hasan amcanın onu sevdiği cümle gibi prenses gibi olmuştu.Beni görünce çok büyük bir şok yaşadı, inanamadı , gözlerini açtı kapattı, ağlamak ve gülmek arasında kaldı.Koluma girmeye çekindi yada ne yapacağını bilemedi.

UFAKLIK(küçük gelin)**tamamlandı**Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin