Adsız Bölüm 85

12.4K 344 2
                                    

AYHAN

Hayatımın anlamı nefesim bu gün hastahaneden çıkıyor.Günlerdir doktorların ömürnü yedi.Ben ne zaman çıkacağım diye.Sonunda bu gün için söylediler.Anne , evde dikkat edersiniz değil mi?Ben biliyorum o rahat durmayacak.

Tamam oğlum, kaçıncı kez söylüyorsun.Sen merak etme.Evde kaç kişiyiz biz göz kulak oluruz.Kahvaltıdan sonra yatağını hazırlayacağız, yani bir kaç yastık daha koyacağız.Alt kata da bir yatak yapalım diyorum.Burada da uzanır.

Yatağı bir anda görürse itiraz eder.Bence buraya yatak yapmayalım, hadi biraz uzan diyerek ikna ederiz.

Elif doğru söylüyor , buradaki yatağı görünce inat eder yatmaz.Zaten inattı, hepten inatçı oldu.

Ayhan oğlum, bakıyorum da isyanlardasın.Biraz o kızı da düşünün, toplam da bir buçuk aydır hastahanede.Tamam bu sürenin bir ayı diyelim yoğun bakım ile geçti .Yinede kalan sürede bunalmıştır.Yoğun bakımda iken bir uyansa herşeye razıyım diyordun.

Haklısın baba, şuan da laf söylüyorum ama Allah biliyor ya bir ara tamamen umudumu yitirmiştim.En son fenalaşıp beni aradığınız da bir daha uyanmayacak sandım.Şimdi laf söylemeye hakkım yok.

Tamam her şey geçti , herşer de bir hayır vardır.Bak bu vesile ile akrabaları ile barıştı.

Baba bence tamamen affetmedi, henüz yaptıklarını kabullenemedi.Teyzesi ve halası etrafında dört dönüyorlar ama Fidan çok da umursamıyor.Soğuk davranıyor.Yalnış mı düşünüyorum Ayhan, sen daha net farkındasındır.

Elif çok doğru düşünmüş ve gözlemlemiş, ben de aynı şekilde gördüm.Onlar ne söyler ise söylesin Fidan sadece geek duyarsa konuşuyor, gülümsemesi dahi soğuk.

Evet bunu bende farkındayım.Fidan'ı sizin kadar bende gözlemledim ve onu tanıyorum.Henüz affetmedi.En büyük kabullenemediği ise onları çağırdı ama gelmediler.Perihan teyzeye biraz daha sıcak.O mezuniyet akşamı aradı.O sebep ile daha sıcak bakıyor.Emine teyze'nin söylediğini bilse yüzüne bakmaz.Lütfen duymasın, en azından biraz konuşuyor bu defa hiç konuşmaz.Geçen gün bana gitsinler artık diyordu.

O kadar uzun boylu değil.Ne zaman isterler ise o zaman giderler.Biz mi soracağız ne zaman gidiyorsunuz diye.Çok ayıp olur, oğlum sakın böyle bir şey sormayın.

Anne tabiki sormayacağım, Fidan da sormaz.O muhabbet oldu mu diye soru.Onlara soramıyorum dedi.

Aman oğlum, Fidan bu tepesi atar, çat diye sorar.Çok ayıp olur.Hadi kalkın da bekletmeyin orada insanları.Fidan kurup durmuştur.Beni istemiyor diye.

Ha haha hhaaaaa ... Anne alemsin , güldürdün beni.Gerçi haklısın da Fidan bu ne yapacağı belli olmaz.Hatta eniştelerini birlikte dönmek için iknaya bile kalkışmıştır.Hadi ben çıktım.Gelirken haber veririm.

Tamam oğlum, siz gelince biz de dışarı çıkıp dolaşacağız.Testi kebabı yemeğe gideceğiz.

Hızla evden çıktım ve arabaya bindim.İçim de garip bir mutluluk vardı.Bu gün sevdiğim kadın tekrar eve geliyordu.Yoğun bakımda uyuduğu dönemde o yaşayacak derken , bir yanım da ya uyanmaz ise diyordu.Onsuz odaya dahi girmek istemedim.Çarşafları kokusu gitmesin diye değişmelerine izin vermedim.Büyük ihtimalle eve gelir gelmez banyo yapmak isteyecek.Kokuyorum diye söyleniyor hergün, oysa ki hergün düzenli temizliği yapılıyor.Hiç de kokmuyor.Dönüşte bu arabaanın içi onun kokusu ile dolacak.Evlendğimiz gün gibi heyecanlandım.Keşke doğumdan çıkmış olsaydı ve ebeğimiz ile birlikte dönseydik.Ondan bir parça, tüm huyu ile gözleri ile benim Ufaklığ'ıma benzeyen bir bebeğimiz olsa.Hergün eve geldiğim de öpüp koklasam, biraz büyüyünce iki inatçı keçi nazları ile beni çileden çıkartsa.Ancak Fidan, o geçen yine aynı şeyi söyledi.Ben bebek istemiyorum diye.Neden bu kadar tepkili benden sakladığı bir şey var.Elbet isteyecek.Hem o iyi olsunda gerisi çok da önemli değil.

UFAKLIK(küçük gelin)**tamamlandı**Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin