Adsız Bölüm 78

11K 398 3
                                    

AYHAN

Volkan'ın ve Sümbül'ün beni doktorun yanından  çıkartması ile birlikte, yoğun bakım katına doğru yürümeğe başladık.Yoğun bakımın bekleme salonundan geçerken kimse ile göz göze gelmemeğe özen gösterdim.Hızlı adımlar ile camın önüne geldim.İçeride dayısının eşi vardı.

Bir eli ile gözlerini silerken,bir eli ilede Fidan'ın elini tutmuştu.Göz göze geldiğimz de bir süre bana baktı, sonra tekrar Fidan'a dönerek bir şeyler söylemeğe başladı.Ağzını tam olarak okuyamamıştım.Sırtımı cama yasladım ve boş koridora doğru bakmaya başadım.Aklıma gelen şey ile hızla beklme salonuna doğru yürüdüm.

Salona girdiğim de herkes bir koltukta oturmuş, iki kişi harince diğerleri ağlıyordu.Boğzımı sesli bir şekilde temizşedim.Amacım herkesin dikkatini çekmekti.

Kimler Fidan'ın yanına girdi.Kim de sıra.

Gönül'den sonra sen gir oğlum.Biz daha sonra gireriz.

Yengeden sonra kim giricekse girsin.Ben birazdan gireceğim.Kendimi dışarıya atıp, bir sigara yaktım.Kendimi toparlamadan Fidan'ın yanına girmek istemiyorum.

Omuzuma dokunan el ile sol tarafıma döndüm.Aydan yanıma gelmişti.

Ağabey , ateş verirmisin?

Çakmağı cebimden hiç konuşmadan çıkartıp Aydan'a uzattım.Sigarasını yaktı, çakmağı uzattı.Cebime tekrar bıraktım.

Sigarasından nefes verirken, uyanacak ağabey, ben biliyorum ki, Fidan gözlerini açacak.Yine seni uğraştırıcak.Bizi yine zaman zaman çileden çıkartıcak.Onun düşüncesi ile çakışan bir şey olduğun da ben senin yengemin , ağabeyine söylerim.  Bana yine bu cümleleri kullanacak.

Sana böyle cümleler mi kuruyor?

Aynen bu hiç bir şey.Ona göre zıt bir şey olasın yeterki.Mesala şu burnumdaki hızma.Buna nasıl itiraz etmişti anlatamam.Tabiki onu dinlemedim.Ozaman da bana direk, Ayhan sesin hakkından gelir.Böyle bir şey yapmana izin vermez.

Bana hiç bir şey söylemedi.Hatta sen yaptırıp geldiğin de fark etmediğini söyledi.Dikkat etmemiş.Ben ona Aydan ile neler kaynattınız dediğim de, gözlerini pörtletip, önce bir süzer, saçlarını omuzundan savurup, omuz çekerek aramızda.

Söylemediğini biliyorum.Söylemez ki, Fidan'a göre o bir sırdır.Paylaşmaz anlatmaz.Keşke içindekileri anlatsa onu da anlatmaz.Ben onu çok kırdım, o gün test için ben zorladım. Negatif çıkınca çok bozuldum.Sevinmesine çok bozuldum, zoruma gitti.Senin onu sevdiğini biliyorum ağabey, nasıl üstüne titrediğini, ikinizden bir parçanın olmasını istediğin biliyorum.Ben de ikinci yiğenim olsun, gözlerini annesinden alsın, boyunu senden alsın istiyorum.Fidan 'ın içinde büyümeğen çocuğa arkadaşlık etsin istiyorum.Fidan'ın yüzü gülsün istiyorum.O gün ki tepkisine biraz da bizi istemediğini, henüz bizi ailesi olarak görmediğini düşünerek kızdım.Ters bir günüm de idim ona patladım.Ben onu çok kırdım.

Gözümdeki yaşı silerek, Aydan'a sarıldım.Üzülme canım, Fidan sana kin tutmaz.O gün Aydan'ın nesi var diye sorduğum da bana bozuldu, sonuca bozuldu diye söyledi.Fidan yufka yüreklidir.Tabi herkese karşı değildir.Şuan uyanık olsa hastahane inlerdi.

Neden ağabey?

Aysel burada.Onu görünce hastahaneyi yıkardı.Keşke açsa gözlerini de yıksa.Bağarsa , çağarsa , eline geçeni kırsa dökse ama açsa gözlerini.

Ağabey hadi yukarı çıkalım.Yanında olalım.

Yukarı çıktığımız da, herkes bekleme salonunda sessizce göz yaşı döküyordu.Perihan teyzenin ağlayarak konuşmasına kulak kabarttım.

UFAKLIK(küçük gelin)**tamamlandı**Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin